search
Stephen Kings 'The Mist' wordt serie
Series / Nieuws

Stephen Kings 'The Mist' wordt serie

Op een dag wordt een stadje omgeven door dodelijke mist.

The Mist van horrorschrijver Stephen King komt naar het kleine scherm. De novelle werd eerder verfilmd door Frank Darabont, op zeer succesvolle wijze. Stephen King heeft zijn zegen aan het project gegeven, dat gemaakt zal worden door gelouterd schrijver Christian Torpe. Hij lanceerde in Denemarken de succesvolle serie RITA.

De serie van The Mist gebruikt zowel het boek als de film als inspiratie. Het verhaal wordt echter nieuw: op een dag wordt een klein stadje omgeven door mist, ogenschijnlijk is er dus niets aan de hand. Maar dan blijkt dat de mist monsters bevat van een andere wereld en moeten de inwoners samenwerken om het op te nemen tegen de bovennatuurlijke wezens.

"De terreur en dramatiek in Stephen Kings novella waren zo groot, dat we het gevoel hadden dat een serie de beste manier zou zijn om ze met meer diepgang te verkennen," aldus Bob Weinsten. "Met deze serie, maakt Christian een geweldige hoeveelheid personages en een verhaal met oneindige mogelijkheden tot enge situaties."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen