search
Netflix: Van Binge-Watching naar Binge-Racen!
Series / Nieuws

Netflix: Van Binge-Watching naar Binge-Racen!

Ben jij er zo een?

Kijk jij tussen de 2 tot 6 afleveringen van een tv-serie in één keer achter elkaar? Zo ja, dan ben je een Binge-Watcher. En dit gaat uiteraard helemaal snel als je een streamingdienst hebt waarop veel series te bekijken zijn. Er is echter een nieuwe trend ingezet door de kijker: Binge-Racing!


Het blijkt dat steeds meer abonnees een nieuwe seizoen van een serie binnen 24 uur naar verschijning kijkt. Denk dan bijvoorbeeld aan het recent verschenen tiendelige derde seizoen van Narcos. Doe je dit, dan ben je aan het Binge-Racen.

Maar liefst 8,4 miljoen mensen hebben al eens aan Binge-Racing gedaan. En de reden hiervoor is dat zij bang zijn voor spoilers, of gewoon omdat ze mee willen praten met de andere Bingers.

Het aantal Bing-Racers neemt in een rap tempo toe. In 3 jaar tijd is het aantal twintig keer groter geworden. In 2013 waren er nog maar 200.000 Netflix-users die aan het "racen" waren. In 2017 hebben al meer dan 4 miljoen Netflix'ers dit gedaan. Onlangs publiceerden we al de Top 20 met meest gekeken Netflix-series in 24 uur.

"Er is een unieke voldoening als je de eerste bent om een verhaal af te ronden, of het nu de laatste pagina is van een boek of de laatste climaxmomenten van je favoriete tv-serie", aldus Netflix-vicepresident Brian Wright in zijn reactie. "Netflix laat je toe tv te kijken op een manier die voorheen niet mogelijk was. En er is niets beter dan te zien hoe een reeks onze leden kan aanvuren en een passie kan opwekken voor tv-kijken."

Met (nieuwe seizoenen voor) series als Mindhunter, Stranger Things en The Punisher valt er komende weken genoeg te bingen, op welke manier dan ook.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen