search
Dvd-review: 'The 100' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Dvd-review: 'The 100' seizoen 4

Mooie uitgave van een prima seizoen!

Bedenker: Jason Rothenberg | Cast: Bob Morley (Bellamy Blake), Devon Bostick (Jasper Jordan), Christopher Larkin (Monty Green), Isaiah Washington (Thelonious Jaha), Henry Ian Cusick (Marcus Kane) | Jaren: 2014 "“ heden | Zender: The CW

The 100 is al enige jaren te zien op televisiezender The CW en wordt steeds heftiger. Ondertussen hebben de tieners die we kunnen volgen in de serie al te maken met een mogelijke apocalypse. In het vierde seizoen lijkt het einde der tijden nabij en is het aan de groep jongeren om te proberen de wereld te redden.

De kernreactoren op aarde smelten en zullen binnenkort de atmosfeer in lichterlaaie zetten. Is er nog wel iets over voor onze helden om voor te vechten? Kunnen ze blijven hopen nu het einde onvermijdelijk lijkt? Zullen hun dagen in het teken staan van overleven? Of gebruiken ze hun tijd om toch nog een oplossing te vinden? De inzet is nog nooit zo hoog geweest. Samenwerkingen zijn kwetsbaar en de samenleving staat aan de rand van de afgrond.

Ook dit vierde seizoen is goed ontvangen. Op RottenTomaotes scoort het gemiddeld een 7,28 en is 92 procent van de critici positief. "Seizoen 4 van The 100 beloont kijkers die de serie al langer volgen en biedt een diepgaande blik op favoriete personages. Tegelijk voegt het bijzondere nuance en diepgang toe aan hun spannende ervaringen."Dvd: The 100 seizoen 4 | Speelduur: 13 x 42 minuten | Release: oktober 2017 | Video: 16:9 | Audio: Dolby Digital: Engels, 5.1, Frans 2.0, Spaans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, etc | Discs: 3x Dvd | EAN: 5-051888-228012 | Met dank aan: Warner Bros.

The 100 is in eenzelfde soort Dvd-uitgave als de eerdere seizoenen uitgebracht. Het geheel bestaat uit een bijzonder sfeervolle slipcover met daarin een gewone Dvd-hoes. Daarop zien we een ontploffing in de verte, terwijl onze helden toekijken. Achterop verder de reguliere informatie en binnenin nog wat synopsissen en informatie over de verschillende extra's.

Beeld en geluid
De kwaliteit van dit nieuwe seizoen is weer bijzonder hoog. De beelden zijn mooi, scherp en kleuren zijn natuurgetrouw. Het geheel is duidelijk ook buiten opgenomen en zo hier en daar op mooie en inventief gebouwde sets. Dat levert een sfeervolle en ook geloofwaardige serie op. De audio is verder ook goed, want dialoog staat altijd centraal en is goed te verstaan.

Extra's
Extra's zijn er genoeg op deze uitgave. Allereerst hebben we bijna tien minuten aan Unaired Scenes. Daarnaast is er een wat standaard Gag Reel van een minuut of vier en het complete The 100: 2016 Comic-Con Panel van een half uur. De andere extra's zijn leuker.

From Outcasts to Leaders kijkt bijvoorbeeld in een minuut of zes naar de personages in de serie. Creating a Post-Apocalyptic World bespreekt in een paar minuten de visuals van de serie en de sets die gebruikt zijn. The 100: Jasper's Journey kijkt in een paar minuten tijd naar het personage dat in de pilot dood had moeten gaan, maar nog altijd leeft. Battle Tested: The 100 Season 4 Stunts kijkt tot slot naar de vele stunts en gevechten.Toekomst
In maart dit jaar besloot The CW de serie een vijfde seizoen te gunnen. Dat krijgt ook weer dertien afleveringen en houdt dezelfde showrunners en hoofdpersonen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen