search
Blu-ray review 'Ash vs Evil Dead' - Seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Ash vs Evil Dead' - Seizoen 2

Bruce Campbell is terug!

Bedenker: Sam Raimi | Cast: Bruce Campbell (Ash Williams), Ray Santiago (Pablo Simon Boliva), Dana DeLorenzo (Kelly Maxwell), Lucy Lawless (Ruby), e.a. | Uitzending: 2015 - 2018 | Tv-zenders: Starz

Na het redelijk succesvolle eerste seizoen wordt er ondertussen al toegewerkt naar het derde seizoen van Ash vs Evil Dead. De serie, gebaseerd op de befaamde filmtrilogie Evil Dead van maker en bedenker Sam Raimi, draait grotendeels rond Bruce Campbells Ash Williams en zijn strijd tegen het kwaad. Dit uiteraard met de nodige duistere wezens, liters bloed en flink wat zwarte humor.

Onlangs bracht 20th Century Fox Home Entertainment het tweede seizoen uit op Blu-ray. Een mooie uitgave met flink wat extra's. Hieronder een blik op het geheel, met als eerste de trailer en de synopsis.Het tweede seizoen van Ash vs. Evil Dead begint als Ash het dorp Jacksonville verlaat en terugkeert naar zijn geboorteplaats, Elk Grove. Hier gaat hij de confrontatie aan met Ruby. De twee zullen echter snel moeten gaan samenwerken, want Elk Grove blijkt een bron van het kwaad.Uitgave: Ash vs Evil Dead - Seizoen 2 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Speelduur: 10 x ca. 36 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels TrueHD Dolby Digital 7.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Release: oktober 2017 | EAN: 8712626080312 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van het tweede seizoen van Ash vs Evil Dead zitten vastgeklikt in een iets dikkere keepkase. Er is geen extra info terug te vinden over de afzonderlijke afleveringen of het bonusmateriaal.


Beel en geluid
Fox heeft een prima High Def-uitgave opgeleverd. Met een beeldvullende weergave en een redelijk filmische uitstraling kijkt de soms gruwelijke horrorkomedie prima weg. Veel scènes spelen zich af in het donker en ook deze beelden zijn netjes. Ook heel aardig zijn de praktische effecten die zo nu en dan worden aangevuld met visuele effecten die ook redelijk netjes zijn. Uniek aan deze uitgave is dat er een Dolby TrueHD 7.1 track is meegeleverd. Dit zie je niet vaak van uitgaven van series. En de track is ook goed aanwezig, met vol geluid en pakkende muziek. Ook zijn er veel geluidseffecten. Nice!

Nette extra's
Iedere aflevering heeft een eigen 'Inside the World of Ash vs Evil Dead'-video van een paar minuten. Hierin wordt stilgestaan bij de realisatie van de afzonderlijke aflevering. Altijd leuk! Het merendeel van het overige bonusmateriaal zijn korte video's van vaak 1 of 2 minuten. Deze zoomen in op zaken als de visuele effecten, de moorden, de plotwendingen, het personage Henrietta, de vrouwen in de serie, de slechterik en de dode anus... Ook zijn er tracks met audiocommentaar bij verschillende afleveringen.

Seizoen 3 de laatste
Ondanks dat het nog niet officieel aangekondigd is, is seizoen 3 van Ash vs Evil Dead het laatste seizoen. Tijdens een bijeenkomst zei hoofdrolspeler Bruce Campbell namelijk het volgende: "4/5 van jullie kunnen mijn kont kussen. Oh, waarom hebben ze Ash vs Evil Dead gecanceld? Waar is die show gebleven? Verdwenen... En weet je wat? Hey, jullie lapzwansen daar. Ash vs Evil Dead is één van de meest illegaal gedownloade series! Waarom is deze gecanceld? Omdat jullie allemaal loyale criminelen zijn." Een trailer voor het derde seizoen is nog niet vrijgegeven. Dit seizoen debuteert op 25 februari 2018.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen