search

Ons nieuws van vrijdag 3 november 2017

Dvd-uitgave: 'South Park' seizoen 20
Series / Blu-ray Review

Dvd-uitgave: 'South Park' seizoen 20

Mooie uitgave van weer een hilarisch seizoen.

Bedenker: Trey Parker, Matt Stone | Cast: Trey Parker (Stan Marsh e.a.), Matt Stone (Kyle Broflovski e.a.), Mona Marshall (Sheila Broflovski e.a.), April Stewart (Sharon Marsh e.a.) e.a. | Uitzending serie: 1997 - heden | Tv-zenders: Comedy Central

Sinds augustus 1997 kunnen we elk jaar weer genieten van Comedy Central-serie South Park. Waar de serie al 283 afleveringen telt, zijn we tegelijk ook aan het twintigste seizoen toe. Dat is vandaag op Dvd te koop.

South Park is weer terug met een nieuw seizoen. Trey Parker en Matt Stone hebben ondertussen al 20 seizoenen gemaakt en het is nog steeds lachen gieren brullen. Ook in dit 20ste Seizoen beleven Cartman, Kyle, Stan en natuurlijk Kenny weer de gekste avonturen en worden weer verschillende beroemdheden in de maling genomen.

Ook dit twintigste seizoen is, blijkens RottenTomatoes, met een 7,73 gemiddeld weer goed ontvangen. De afleveringen trokken elk meer dan een miljoen kijkers naar Comedy Central en daarmee blijft de show het goed doen. Het is nog altijd de best bekeken serie van de zender.



Uitgave: South Park | Aantal discs 2xDvd | Afleveringen: 214 minuten | Beeld: 1.78:1 | Geluid: Engels, Duits Dolby Audio | Ondertitels: Nederlands, Engels, Duits | EAN: 5-053083-129019 | Release: oktober 2017 | Met dank aan: Paramount

Het twintigste seizoen van South Park wordt aangeleverd in een mooie verpakking. Het gaat om een slipcover, waarin je een uitklaphoes aantreft met daarop alle afleveringtitels en synopsissen. Het geheel is mooi ontworpen en voelt vooral ook hoogwaardig.

Beeld en geluid
South Park bevat vaak kleurrijke en haarscherpe beelden, wat ook makkelijk is omdat het een tekenserie is. Eigenlijk is vrijwel elke kleurkeuze eenvoudig en fel en ziet geheel er niet ontzettend gedetailleerd uit. Maar tegelijk is het wel mooi en zie je dat de makers zo nu en dan heus wel iets proberen. Ook de audio is prima, met de 5.1-soundtrack, waarbij muziek net zo gebalanceerd is als dialoog.

Extra's
Er zitten een paar extra's op de uitgave. Allereerst is er de 55 minuten durende Comic-Con 2016 Extended Panel with Matt & Trey. Daarin spreken de twee over de geschiedenis van de serie en beantwoorden ze vragen van fans. Season commentary by the creators of South Park, Trey Parker and Matt Stone duurt twintig minute en kijkt ook naar de inhoud van de serie. Deleted Scenes bevat tien minuten aan uitgesneden scènes.

Toekomst
Het 21ste seizoen was al te zien, en telt als het straks af is tien afleveringen (op dit moment zijn er zes uitgezonden). Verder heet Comedy Central groen licht gegeven tot seizoen 23, dat in 2019 te zien is. De makers hebben al eens laten horen door te willen gaan tot Comedy Central ermee wil stoppen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hulu maakt 'Four Weddings and a Funeral'-serie
Series / Nieuws

Hulu maakt 'Four Weddings and a Funeral'-serie

Gebaseerd op de succesvolle gelijknamige comedy met Hugh Grant uit 1994.

Mindy Kaling, bedenker van The Mindy Project, werkt momenteel samen met Hulu aan een anthology-serie gebaseerd op de Britse comedy-klassieker Four Weddings and a Funeral.

In de serie volgen we een groep vrienden, waarvan de levens elkaar op onverwachte wijze kruisen gedurende vijf belangrijke gebeurtenissen. Elk seizoen zal een van deze gebeurtenissen laten zien. Het plan is om elk seizoen op een andere locatie te laten afspelen en het hoofdpersonage intact te laten.

Scenarist Richard Curtis en producenten Tim Bevan en Eric Fellner, die eerder aan de oorspronkelijke film werkten, zullen als uitvoerend producenten dienst doen samen met Jonathan Prince en Howard en Matt Warburton. MGM en Universal TV zullen het project financieren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review 'Ash vs Evil Dead' - Seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Ash vs Evil Dead' - Seizoen 2

Bruce Campbell is terug!

Bedenker: Sam Raimi | Cast: Bruce Campbell (Ash Williams), Ray Santiago (Pablo Simon Boliva), Dana DeLorenzo (Kelly Maxwell), Lucy Lawless (Ruby), e.a. | Uitzending: 2015 - 2018 | Tv-zenders: Starz

Na het redelijk succesvolle eerste seizoen wordt er ondertussen al toegewerkt naar het derde seizoen van Ash vs Evil Dead. De serie, gebaseerd op de befaamde filmtrilogie Evil Dead van maker en bedenker Sam Raimi, draait grotendeels rond Bruce Campbells Ash Williams en zijn strijd tegen het kwaad. Dit uiteraard met de nodige duistere wezens, liters bloed en flink wat zwarte humor.

Onlangs bracht 20th Century Fox Home Entertainment het tweede seizoen uit op Blu-ray. Een mooie uitgave met flink wat extra's. Hieronder een blik op het geheel, met als eerste de trailer en de synopsis.



Het tweede seizoen van Ash vs. Evil Dead begint als Ash het dorp Jacksonville verlaat en terugkeert naar zijn geboorteplaats, Elk Grove. Hier gaat hij de confrontatie aan met Ruby. De twee zullen echter snel moeten gaan samenwerken, want Elk Grove blijkt een bron van het kwaad.



Uitgave: Ash vs Evil Dead - Seizoen 2 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Speelduur: 10 x ca. 36 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels TrueHD Dolby Digital 7.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Release: oktober 2017 | EAN: 8712626080312 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van het tweede seizoen van Ash vs Evil Dead zitten vastgeklikt in een iets dikkere keepkase. Er is geen extra info terug te vinden over de afzonderlijke afleveringen of het bonusmateriaal.


Beel en geluid
Fox heeft een prima High Def-uitgave opgeleverd. Met een beeldvullende weergave en een redelijk filmische uitstraling kijkt de soms gruwelijke horrorkomedie prima weg. Veel scènes spelen zich af in het donker en ook deze beelden zijn netjes. Ook heel aardig zijn de praktische effecten die zo nu en dan worden aangevuld met visuele effecten die ook redelijk netjes zijn. Uniek aan deze uitgave is dat er een Dolby TrueHD 7.1 track is meegeleverd. Dit zie je niet vaak van uitgaven van series. En de track is ook goed aanwezig, met vol geluid en pakkende muziek. Ook zijn er veel geluidseffecten. Nice!

Nette extra's
Iedere aflevering heeft een eigen 'Inside the World of Ash vs Evil Dead'-video van een paar minuten. Hierin wordt stilgestaan bij de realisatie van de afzonderlijke aflevering. Altijd leuk! Het merendeel van het overige bonusmateriaal zijn korte video's van vaak 1 of 2 minuten. Deze zoomen in op zaken als de visuele effecten, de moorden, de plotwendingen, het personage Henrietta, de vrouwen in de serie, de slechterik en de dode anus... Ook zijn er tracks met audiocommentaar bij verschillende afleveringen.

Seizoen 3 de laatste
Ondanks dat het nog niet officieel aangekondigd is, is seizoen 3 van Ash vs Evil Dead het laatste seizoen. Tijdens een bijeenkomst zei hoofdrolspeler Bruce Campbell namelijk het volgende: "4/5 van jullie kunnen mijn kont kussen. Oh, waarom hebben ze Ash vs Evil Dead gecanceld? Waar is die show gebleven? Verdwenen... En weet je wat? Hey, jullie lapzwansen daar. Ash vs Evil Dead is één van de meest illegaal gedownloade series! Waarom is deze gecanceld? Omdat jullie allemaal loyale criminelen zijn." Een trailer voor het derde seizoen is nog niet vrijgegeven. Dit seizoen debuteert op 25 februari 2018.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Diane Lane tekent voor 'The Romanoffs'
Series / Nieuws

Diane Lane tekent voor 'The Romanoffs'

Serie van Mad Men-maker Matthew Weiner.

Actrice Diane Lane, winnares van een Academy Award, heeft getekend voor een rol in The Romanoffs. De Amazon Original Series wordt geschreven, geregisseerd en geproduceerd door negenvoudig Emmy-winnaar Matthew Weiner (Mad Men) en heeft al een hele reeks sterke namen weten aan te trekken.

De serie krijgt afleveringen van een uur per stuk en draait om verschillende mensen die geloven dat ze afstammen van de voormalige Tsarenfamilie van Rusland. Weiner zal alle afleveringen regisseren en volgend jaar moet de serie dan op Amazon Prime Video debuteren.

Lane voegt zich hiermee bij een cast die bestaat uit onder meer Aaron Eckhart, Isabelle Huppert, Marthe Keller, Christina Hendricks, John Slattery, Jack Huston, Amanda Peet, Corey Stoll, Andrew Rannalls en Paul Reiser. Een precieze premièredatum is nog niet geprikt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fox maakt '24' spin-off met vrouwelijke hoofdpersoon
Series / Nieuws

Fox maakt '24' spin-off met vrouwelijke hoofdpersoon

Ditmaal geen terrorisme.

De spin-off van 24, Legacy, waarin we eens geen Jack Bauer (Kiefer Sutherland) zagen, was niet het succes waar Fox op gehoopt had. Maar desondanks is de zender er niet klaar mee. Er wordt nu gewerkt aan een revival, die heel anders moet worden dan het origineel.

Deadline meldt dat Fox is begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe versie van de franchise, die "draait om een vrouwelijke openbaar aanklager, die een samenzwering blootlegt en tegen de klok moet werken om een gevangene van de dodencel te redden van executie." De twist zit 'm erin dat de vrouw geholpen had de gevangene veroordeeld te krijgen.

Het idee wordt ontwikkeld door Jeremy Doner, die we kennen van The Killing. Het plan ligt verder in lijn met de eerdere verhalen over een 24-anthologieserie die meerdere verhalen vertelt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker legt einde 'Twin Peaks' uit
Series / Nieuws

Maker legt einde 'Twin Peaks' uit

Wat zien we nou gebeuren?

Niet iedereen zal het einde van Twin Peaks: The Return even goed geplaatst kunnen hebben. En dus is er co-bedenker Mark Frost, die samen met David Lynch een derde seizoen maakte, om wat context te bieden. In een interview met Empire Magazine, legde Frost iets van de laatste scène uit.

Vanaf hier volgen spoilers.



Aan het einde van The Return reizen Cooper en Diane naar een andere realiteit, in een poging om Laura Palmer te vinden. Daar ontdekken ze een wereld die ze niet herkennen. Frost legt uit wat we zien:

"Cooper voelt een bepaalde plicht om een laatste queeste voor Laura te ondernemen. Hij wordt erdoor gedreven en doet van alles om het te realiseren. En daarbij komt hij niet alleen in een levensgevaarlijke situatie, niet alleen fysiek maar ook metafysisch. Er zijn echo's van klassieke mythologische thema's. Het is als Orpheus die de onderwereld betreedt. Je speelt met diepe, mysterieuze krachten die onvoorziene gevolgen zullen hebben. In de oude mythologie betekende het dat als je als sterveling het rijk van de goden betrad, je alles op het spel zette. En dat is wat we hier zien gebeuren."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen