Blu-ray review: 'Luther' seizoen 1-4

Blu-ray review: 'Luther' seizoen 1-4

Idris Elba is terug!

Jim Pedd, 2 november 2017 om 16:04

Bedenker: Neil Cross | Cast: Idris Elba (DCI John Luther), Warren Brown (D Justin Ripley), Dermot Crowley (DSU Martin Schenk), Michael Smiley (Benny Silver) e.a. | Uitzending serie: 2017 | Tv-zenders: BBC
Idris Elba speelt in tal van films en series de hoofdrol, waarvan BBC-serie Luther er een is. De show telt ondertussen vier seizoenen en in totaal zestien afleveringen. Het is maar de vraag of er nog meer van komen, maar in elk geval kunnen we nu wel op Blu-ray genieten van alle afleveringen die er tot nu toe gemaakt zijn.

Synopsis seizoen 1 (6 afleveringen)
In het eerste seizoen leren we dat John Luther het oplossen van misdaden niet als werk ziet. Hij leeft ervoor en terecht, want John is een briljant speurder. Maar hij houdt er zijn eigen wetten en regels op na en dat brengt hem soms in conflict met collega’s. De enige persoon met wie John praat over de echte gedachten achter wat hij doet, is moordenares Alice, met wie hij een bizarre connectie voelt.

Synopsis seizoen 2 (4 afleveringen)
In het tweede seizoen krabbelt Luther net op na de gruwelijke moord op zijn vrouw. Zijn oude team bij de recherche is ontbonden en John komt terecht bij het team van inspecteur Schenk. Die onderzoekt de gruwelijke rituele moorden van een gemaskerde seriemoordenaar. Aan John de taak om hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen.

Synopsis seizoen 3 (4 afleveringen)
In Londen wordt en jonge vrouw vermoord. Luther denkt dat het gaat om een seriemoordenaar. Maar tegelijk zijn er andere zaken die hij moet oplossen. Luther wordt daarbij tegengewerkt door zijn collega’s, en het is de vraag hoe lang hij door kan gaan.

Synopsis seizoen 4 (2 afleveringen)
Na de schokkende dood van Ripley, heeft Luther ontslag genomen. Als de politie onderzoek doet naar een beestachtige moordenaar die zijn slachtoffers verslindt, is het aan Luther om naar hem op zoek te gaan.


Uitgave: Luther | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 16 x 50 minuten | Beeld: 16:9 | Geluid: Engels DTS-HD | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8-711983-443600 | Release: oktober 2017 | Met dank aan: Just Entertainment

Luther wordt aangeleverd in een prachtige verpakking. Voorop zien we een zwartwit foto van acteur Idris Elba, die intens naar de camera kijkt. Diezelfde blik heeft hij op de achterkant van de hoes, en ook op de individuele schijven. Heel speciaal is de verpakking binnenin overigens niet, daar zitten enkel die vier schijven.

Beeld en geluid
Luther ziet er vaak wat donker uit. Dat is een bewuste keuze van de makers om de boel maar zo sfeervol mogelijk te maken. In die opzet slagen ze, want de serie blijft een genot om naar te kijken. De vier seizoenen die tot nu toe verschenen zijn dan ook meer dan de moeite waard, want op Blu-ray zijn de beelden niet alleen haarscherp, maar komen de kleuren die er wel zijn goed tot hun recht. Ook de audio is goed: er is gekozen voor Dolby Digital 5.1 en daarmee komen dialoog en omgevingsgeluiden goed tot hun recht.

Toekomst
Op 12 juni 2017 werd aangekondigd dat Luther een vijfde seizoen krijgt. Dat zal in totaal vier afleveringen tellen en wordt begin 2018 opgenomen.

Lees meer over: Bluray, Dvd, Recensie, Review, Luther, Neil Cross, Idris Elba, Warren Brown, Dermot Crowley, Michael Smiley

Informatie over de serie: Luther

Populair nieuws