search
Maker legt einde 'Twin Peaks' uit
Series / Nieuws

Maker legt einde 'Twin Peaks' uit

Wat zien we nou gebeuren?

Niet iedereen zal het einde van Twin Peaks: The Return even goed geplaatst kunnen hebben. En dus is er co-bedenker Mark Frost, die samen met David Lynch een derde seizoen maakte, om wat context te bieden. In een interview met Empire Magazine, legde Frost iets van de laatste scène uit.


Vanaf hier volgen spoilers.



Aan het einde van The Return reizen Cooper en Diane naar een andere realiteit, in een poging om Laura Palmer te vinden. Daar ontdekken ze een wereld die ze niet herkennen. Frost legt uit wat we zien:

"Cooper voelt een bepaalde plicht om een laatste queeste voor Laura te ondernemen. Hij wordt erdoor gedreven en doet van alles om het te realiseren. En daarbij komt hij niet alleen in een levensgevaarlijke situatie, niet alleen fysiek maar ook metafysisch. Er zijn echo's van klassieke mythologische thema's. Het is als Orpheus die de onderwereld betreedt. Je speelt met diepe, mysterieuze krachten die onvoorziene gevolgen zullen hebben. In de oude mythologie betekende het dat als je als sterveling het rijk van de goden betrad, je alles op het spel zette. En dat is wat we hier zien gebeuren."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen