Dvd-uitgave: 'South Park' seizoen 20

Dvd-uitgave: 'South Park' seizoen 20

Mooie uitgave van weer een hilarisch seizoen.

Jim Pedd, 3 november 2017 om 18:29

Bedenker: Trey Parker, Matt Stone | Cast: Trey Parker (Stan Marsh e.a.), Matt Stone (Kyle Broflovski e.a.), Mona Marshall (Sheila Broflovski e.a.), April Stewart (Sharon Marsh e.a.) e.a. | Uitzending serie: 1997 - heden | Tv-zenders: Comedy Central
Sinds augustus 1997 kunnen we elk jaar weer genieten van Comedy Central-serie South Park. Waar de serie al 283 afleveringen telt, zijn we tegelijk ook aan het twintigste seizoen toe. Dat is vandaag op Dvd te koop.

South Park is weer terug met een nieuw seizoen. Trey Parker en Matt Stone hebben ondertussen al 20 seizoenen gemaakt en het is nog steeds lachen gieren brullen. Ook in dit 20ste Seizoen beleven Cartman, Kyle, Stan en natuurlijk Kenny weer de gekste avonturen en worden weer verschillende beroemdheden in de maling genomen.

Ook dit twintigste seizoen is, blijkens RottenTomatoes, met een 7,73 gemiddeld weer goed ontvangen. De afleveringen trokken elk meer dan een miljoen kijkers naar Comedy Central en daarmee blijft de show het goed doen. Het is nog altijd de best bekeken serie van de zender.


Uitgave: South Park | Aantal discs 2xDvd | Afleveringen: 214 minuten | Beeld: 1.78:1 | Geluid: Engels, Duits Dolby Audio | Ondertitels: Nederlands, Engels, Duits | EAN: 5-053083-129019 | Release: oktober 2017 | Met dank aan: Paramount

Het twintigste seizoen van South Park wordt aangeleverd in een mooie verpakking. Het gaat om een slipcover, waarin je een uitklaphoes aantreft met daarop alle afleveringtitels en synopsissen. Het geheel is mooi ontworpen en voelt vooral ook hoogwaardig.

Beeld en geluid
South Park bevat vaak kleurrijke en haarscherpe beelden, wat ook makkelijk is omdat het een tekenserie is. Eigenlijk is vrijwel elke kleurkeuze eenvoudig en fel en ziet geheel er niet ontzettend gedetailleerd uit. Maar tegelijk is het wel mooi en zie je dat de makers zo nu en dan heus wel iets proberen. Ook de audio is prima, met de 5.1-soundtrack, waarbij muziek net zo gebalanceerd is als dialoog.

Extra’s
Er zitten een paar extra’s op de uitgave. Allereerst is er de 55 minuten durende Comic-Con 2016 Extended Panel with Matt & Trey. Daarin spreken de twee over de geschiedenis van de serie en beantwoorden ze vragen van fans. Season commentary by the creators of South Park, Trey Parker and Matt Stone duurt twintig minute en kijkt ook naar de inhoud van de serie. Deleted Scenes bevat tien minuten aan uitgesneden scènes.

Toekomst
Het 21ste seizoen was al te zien, en telt als het straks af is tien afleveringen (op dit moment zijn er zes uitgezonden). Verder heet Comedy Central groen licht gegeven tot seizoen 23, dat in 2019 te zien is. De makers hebben al eens laten horen door te willen gaan tot Comedy Central ermee wil stoppen.

Lees meer over: Bluray, Dvd, Recensie, Review, South Park, Trey Parker, Matt Stone, Mona Marshall, April Stewart

Informatie over de serie: South Park

Populair nieuws