Petitie: Vervang Kevin Spacey met Kevin James

Petitie: Vervang Kevin Spacey met Kevin James

Fans haalden al 35.000 handtekeningen op.

Jim Pedd, 8 november 2017 14:29

Kevin Spacey zullen we niet meer zien in House of Cards. De vraag is nu hoe de Netflix-serie verder zal gaan. Als die er weer komt, zou Robin Wright waarschijnlijk de nieuwe hoofdpersoon zijn. Als het aan fans ligt, zal acteur Kevin James de rol van Frank Underwood echter overnemen van Spacey.
Er is daartoe een petitie gelanceerd op de site Change.org, die al meer dan 35.000 handtekeningen verzameld heeft. “Een geweldige serie verliezen is moeilijk, wat de omstandigheden ook zin. Maar het biedt een geweldige serie ook de kans om een van de beste series ooit te worden. Ik denk dat Kevin James ertoe in staat is om House of Cards naar een hoger niveau te tillen, zoals we dat kennen van Game of Thrones, en de hele wereld zal laten focussen op het belang van de Netflix Original.”

Ontslag Kevin Spacey
Spacey werd ontslagen van de serie naar aanleiding van de vele beschuldigingen van seksuele intimidatie aan zijn adres. De acteur probeert ondertussen in hetzelfde resort als Harvey Weinstein af te kicken van seks, maar zal de rol in elk geval niet terugkijken. In de tussentijd onderzoekt Netflix de mogelijkheden om de serie alsnog voort te zetten.

Mogelijk zal Frank Underwood simpelweg dood gaan aan het begin van het nieuwe seizoen en zal het laatste seizoen zich richten op Claire. De opnames kunnen dan verder. Maar tegelijk is het ook mogelijk dat in het contract van Spacey staat dat hij in elke aflevering te zien moet zijn. Mocht dat het geval zijn, is de situatie minder eenvoudig.

Netflix zoekt dat allemaal uit op dit moment en overweegt meerdere opties. Een klein mooi extra bericht: de crew krijgt in elk geval gewoon doorbetaald, al vinden er geen opnames plaats.

Lees meer over: House of Cards, Kevin Spacey, Kevin James, Robin Wright, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws