Wat zijn de opties voor Netflix met 'House of Cards'?

Zonder Frank Underwood verder?

Jim Pedd, 06-11-2017 13:26

Nu duidelijk is dat Kevin Spacey wegens seksuele intimidatie van cast en crew ontslagen is door Netflix, is de toekomst van serie House of Cards onzeker. Kunnen de opnames van het zesde seizoen wel verder zonder Spacey? Dat is nog altijd de vraag, al meldt vakblad Variety vandaag dat Netflix overweegt om Spacey's Frank Underwood dood te laten gaan in de serie, en vervolgens de focus te verleggen op echtgenote Claire (Robin Wright).
Dat is ook een goede mogelijkheid: de focus is de afgelopen seizoenen niet alleen op Frank gelegd, maar ook op Claire. Door Frank dood te laten gaan, kunnen de opnames in principe gewoon verder gaan en kan Netflix de serie waarmee het zijn kwaliteitsaanbod lanceerde, afmaken. Het zesde seizoen is namelijk hoe dan ook het laatste.

Het is niet zeker op welke manier Netflix Frank precies zou willen dumpen, maar de kans is groot dat het dan niet gefilmd wordt. De cast en crew van de serie schijnen niet meer met Spacey te willen samenwerken, dus moeten de makers van House of Cards wel zonder hem verder. Toch kan dit nog ingewikkeld worden: mogelijk staat er een clausule in Spacey's contract, waarmee Netflix gedwongen kan worden hem in elke aflevering te plaatsen.

Als dat het geval is, kan het betekenen dat de serie simpelweg niet afgemaakt wordt. Welke het wordt is voorlopig niet zeker, maar is nog even afwachten.

Bron: Variety

Lees meer over: House of Cards, Kevin Spacey, Robin Wright, Opnames, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in