Blu-ray review: 'Bates Motel' seizoen 5

Blu-ray review: 'Bates Motel' seizoen 5

Mooie uitgave van dit laatste seizoen.

Jim Pedd, 9 november 2017 om 14:41

Bedenker: Anthony Cipriano | Cast: Vera Farmiga (Norma Bates), Freddie Highmore (Norman Bates), Max Thieriot (Dylan Massett), Olivia Cooke (Emma Decody), Nicola Peltz (Bradley Martin) | Jaren: 2013 – 2017 | Release: NBC, BNN
Bates Motel is de populaire serie van A&E, die sinds 2013 op televisie te zien was. Centraal staat het leven van Norman Bates en zijn moeder Norma, voor de gebeurtenissen in de Hitchcock-film Psycho, die in 1960 verscheen. Het laatste seizoen, dat nu op Blu-ray te koop is, is losjes gebaseerd op die film.

Twee jaar na de dood van Norma (Vera Farmiga) zit Norman (Freddie Highmore) in een diepe psychose. In het openbaar is hij een welgemanierd onderdeel van de White Pine Bay gemeenschap, maar thuis gaan de gewelddadige black-outs door en probeert ‘Moeder’ zijn bewustzijn over te nemen. Sheriff Romero (Nestor Carbonell) zit in de gevangenis voor meineed en droomt over een kans om Norman te vernietigen om de moord van zijn ware liefde te wreken.

Het laatste seizoen van de serie is, zo blijkt uit de recensies op RottenTomatoes, behoorlijk goed ontvangen. Consensus is er niet op die site, maar recensenten zijn wel positief. Mooi om te lezen is dat velen van mening zijn - en dat zijn de fans ook - dat de serie tot een passend einde gebracht wordt.


Blu-ray: Bates Motel seizoen 5 | Duur: 7 uur | Release: oktober 2017 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels MA 5.1, Frans DD 5.1 | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-053083-126964 | Met dank aan: Universal

Bates Motel wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop zien we moeder Norma en zoon Norman, achterop een overzichtje met de extra’s en de technische details. Verder zien we binnen in de uitgave twee schijven, eentje links en eentje rechts.

Audio en video
De audio en video van Bates Motel zijn ook bij dit laatste seizoen van hoog niveau. Het geheel ziet er mooi uit, met veel oog voor detail. Die zijn vrijwel altijd haarscherp in beeld te zien, van kleine haartjes tot de randen van bijvoorbeeld objecten in het hotel.

Ook de audio is goed. Er is wederom gekozen voor een 5.1-soundtrack, die mooie geluiden voortbrengt. Zo hoor je dialoog zeer centraal, maar wordt dat op veel al dan niet subtiele manieren aangevuld met audio-effecten.

Extra’s
Er zitten een paar extra’s op deze uitgave. Allereerst het standaard materiaal, Deleted Scenes en Gag Reel, maar leuker zijn de andere twee extra’s. Het gaat om featurettes die ingaan op het einde van de serie: Bates Motel: Closed for Business en Bates Motel: The Checkout.

Toekomst
We schreven het al: het vijfde is het laatste seizoen van de hitserie. De tien afleveringen maakten een net einde aan het verhaal.

Lees meer over: Blu ray, bluray, review, recensie, dvd, bates motel, anthony cipriano, vera farmiga, freddie highmore, max thieriot, olivia cooke, nicola peltz

Informatie over de serie: Bates Motel

Populair nieuws