search
Disney maakt live-action Star Wars en Marvel-series

Disney maakt live-action Star Wars en Marvel-series

Speciaal voor het streamingkanaal van Disney.

Jim Pedd

Het nieuws waarvan we wisten dat zou komen is eindelijk hier. Disney heeft bekend gemaakt dat er nieuwe live-action series komen rond Star Wars en Marvel. Die moeten in de loop van 2019 te zien zijn op de nog te lanceren streamingdienst van de filmstudio. Details zijn er nog niet, maar het is voor het eerst dat we echt nieuws krijgen over de inhoudelijke plannen.


Disney wil ook series maken rond Pixar-franchise Monsters Inc. en de High School Musical-reeks van Disney Channel. Waar de nieuwe series allemaal om zullen draaien is niet bekend, maar het is wel bemoedigend nieuws voor fans van de franchises. Ook laat het zien hoe serieus Disney de lancering van zijn platform neemt.

Ook weten we nu iets over de prijs: het wordt een goedkopere dienst. Bob Iger vertelde aan Variety het volgende: de prijs moet substantieel lager worden dan de 10,99 dollar die Netflix per maand vraagt, omdat er veel minder content op te vinden zal zijn. "De prijs zal dat reflecteren. Ons doel is om zoveel mogelijk abonnees aan te trekken."

Aanbevolen artikelen