Dvd review 'Chicago Fire' - Seizoen 5

Dvd review 'Chicago Fire' - Seizoen 5

De hoofdserie in de Chicago tv-universum.

Bram de Groot, 11 november 2017 om 16:34

Bedenkers: Michael Brandt | Derek Haas | Cast: Jesse Spencer (Matthew Casey), Taylor Kinney (Kelly Severide), Monica Raymund (Gabriela Dawson), David Eigenberg (Christopher Herrmann), Eamonn Walker (Wallace Boden), Yuri Sardarov (Brian "Otis" Zvonecek) e.a. | Uitzending serie: 2012 - Heden | Tv-zenders: NBC | Fox
Onlangs is op de zender NBC het zesde seizoen van de brandweerserie Chicago Fire - in Nederland te zien op FOX - van start gegaan. De serie uit het "Chicago-universum" is in de States enorm populair, aangezien er iedere aflevering gemiddeld 10 miljoen mensen naar kijken. Het is dan ook niet raar dat er ondertussen een universum is gebouwd met allerlei series die op andere (hulp)diensten zijn gebaseerd.

Onlangs bracht Universal het vijfde seizoen van "Fire" uit op Dvd. Hieronder de trailer en synopsis, gevolgd door de blik op de schijven van de uitgave.


In het vijfde seizoen van Chicago Fire staan de dappere brandweerlieden, reddingswerkers en paramedici van Chicago Firehouse 51 samen sterk. Ondertussen worden ze door omstandigheden buiten hun controle uitelkaar getrokken in het gloeiend hete vijfde seizoen van Chicago Fire. Lt. Matt Casey en Gabriela Dawson proberen een veilig huis te creëren voor hun groeiende familie, zelfs wanneer hun levensreddende werk hun volledige aandacht vereist. Lt. Kelly Severide zet alles op het spel en ondervindt hier de gevolgen van, terwijl de rest van het team geconfronteerd wordt met grote veranderingen.Uitgave: Chicago Fire - Seizoen 5 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 23 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083126971 | Release: oktober 2017 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van het vijfde seizoen van Chicago Fire zitten vastgeklikt in een standaard Dvd-keepcase. In de hoes of op de schijven is er helaas geen extra informatie geplaatst over de afleveringen en het bonusmateriaal; jammer.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is heel standaard. De beeldvullende weergave ziet er redelijk netjes uit doordat de kleuren erg natuurlijk ogen en dit past bij de realistische uitstraling van de serie, regelmatig overigens té realistisch. Het geheel doet namelijk nogal soapig aan. De scherpte mag niet opvallend genoemd worden, aangezien het beeld ronduit dof oogt, maar gelukkig is er geen tot weinig last van ghosting of blokvorming. De Dolby Digital 5.1 track doet verder zijn ding; veel gericht op de dialoog, maar ook overheersende muzikale ondersteuning tijdens de actiescènes. Deze zien er overigens nog best redelijk uit.

Extra's: cross-over afleveringen
Er zijn eigenlijk geen echte extra's toegevoegd aan de schijven. Wel zijn de cross-over afleveringen te zien die verschenen tijdens het vierde seizoen van Chicago P.D. en de losse cross-over aflevering tijdens het eerste en enige seizoen van Chicago Justice.

Seizoen 6 gestart
NBC is al gestart met het zesde seizoen van Chicago Fire en ook Chicago P.D. (seizoen 5) en Chicago Med (seizoen 3) startten met nieuwe reeksen. De in 2016 gelancheerde spin-off Chicago Justice bleek geen succes, deze serie werd na één seizoen gestopt door NBC. Hieronder een blik op het zesde seizoen van Chicago Fire:


Lees meer over: bluray, review, dvd, chicago fire, chicago pd, chicago med, seizoen 5

Informatie over de serie: Chicago Fire

Populair nieuws