search
Canon-vragen 'Star Trek Discovery' in S2 beantwoord
Series / Nieuws

Canon-vragen 'Star Trek Discovery' in S2 beantwoord

Dus waarom een Spore Drive die verder niet in de serie zit?

Een vraag waar fans van Star Trek: Discovery nog meer zullen zitten, is wat de connectie met het canon is. Daar zullen we dit eerste seizoen een context over krijgen, maar wel bij het tweede. Dat laat producent Aaron Harberts weten tijdens een interview met Metro.


"We hebben tien jaar tot de oorspronkelijke serie begint," begon Harberts het gesprek. "Het is op creatief vlak een uitdaging, omdat we bepaalde keuzes hebben te maken rond bijvoorbeeld de Spore Drive. En die surrogaatdochter van Sarek. Hoe kunnen we die dingen precies laten koppelen met de oorspronkelijke serie? Dat is een belangrijke vraag waar we over praten met betrekking tot seizoen twee."

Maar hij vindt het juist wel uitdagend. "Wat zo leuk is aan Michael, is dat alleen omdat er nooit over haar gesproken is, dat niet wil zeggen dat ze dan niet bestaat. Een boel schrijvers die met ons aan de serie werken hebben een geschiedenis bij Star Trek. Hun kennis is dus groot en ze weten hoe we dingen gedaan kunnen krijgen. Denk aan de Spore Drive. Die kan bijvoorbeeld gewoon geheim zijn. Zo zijn er veel opties."

Op 8 januari gaat de serie weer verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen