search

Ons nieuws van woensdag 22 november 2017

Blu-ray review: 'Westworld' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review: 'Westworld' seizoen 1

Prachtige uitgave van de nieuwe Game of Thrones.

Cast: Evan Rachel Wood (Dolores Abernathy), Thandie Newton (Maeve Millay), James Marsden (Teddy Flood), Jeffrey Wright (Bernard Lowe), Ed Harris (Man in Black), Anthony Hopkins (Dr. Robert Ford) e.a. | Jaren: 2016 - heden | Zender: HBO

Nu het einde van Game of Thrones langzaam naderbij komt, is het voor HBO tijd om de blik vooruit te werpen en te zoeken naar alternatieven. Niet alleen werkt het daarom aan vijf verschillende spin-offs, ook maakte het de serie Westworld. Dat is een intellectueel drama, vol seks en geweld, precies zoals we dat van HBO gewend zijn. Sinds kort ligt de Blu-ray en Dvd-uitgave van het eerste seizoen in de Nederlandse winkel.

De serie Westworld speelt zich af in de toekomst, al weten we niet wanneer precies. Mensen kunnen naar het pretpark Westworld reizen, dat het wilde westen nabootst. Daar kunnen gasten zonder zich zorgen hoeven te maken, helemaal doorslaan. Ze kunnen de aanwezige robots - die er precies zo uitzien als echte mensen - vermoorden, verkrachten en avonturen met hen beleven. Maar er gaat iets mis en dat vormt het uitgangspunt van het eerste seizoen.

Westworld heeft het potentieel om de volgende Game of Thrones te worden. De serie trok het meeste aantal kijkers naar HBO in de Verenigde Staten sinds in 2014 True Detective van start ging. Verder is de show voornamelijk positief ontvangen door critici, die vooral de visuele effecten, verhaallijnen en het acteerwerk op prijs konden stellen.



Blu-ray: Westworld seizoen 1 Limited Edition | Aantal schijven: drie Blu-rays | Tijdsduur: 10 x 42 minuten | Beeld: 16x9 | Geluid: DTS-HD Master Audio 5.1: Engels, Frans, Portugees, Spaans | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans & meer | EAN: 5-051888-227367 | Release: november 2017 | Met dank aan: Warner Bros.

Westworld wordt aangeleverd in een verpakking zoals we die vaker willen zien. Er zit duidelijk zorg en aandacht in en het voelt ook als iets wat die vijfenveertig euro waard is. De limited edition die we bezorgd kregen, bestaat uit een stevige slipcover, met daarin niet alleen een uitklaphoes, maar ook een tweetal boekjes. De eerste daarvan bevat uitgebreide informatie over de inhoud van elke schijf. Het tweede boekje is een bedrijfshandboek en bevat informatie oer de werking van het park en is gericht op nieuwe medewerkers. Stiekem ook best handig voor de kijker die niet zo bekend is met het materiaal. Tot slot is er nog de uitklaphoes met de drie schijven, elk los van de rest gepresenteerd.

De productie van Westworld is ontzettend duur geweest. Dat zie je aan alles, want het geheel ziet er uitzonderlijk realistisch uit. De omgevingen van het park reiken ver, waar de industriële omgevingen van Delos juist een stuk strakker en futuristischer in elkaar zitten. Het geheel ziet er gedetailleerd en erg mooi uit, met kleurgebruik dat past bij de locaties. Verder zie je de kleinste details, van kleine haartjes op de huid van acteurs tot kleine imperfecties op hun huid.

Niet alleen de beelden zijn van uitzonderlijk hoog niveau, ook de audio is erg goed. Het bereik is zeer dynamisch, met verschillende typen geluid. Zo hoor je vaak veel omgevingsgeluiden die goed uit de luidsprekers komen en erg mooi klinken. Muziek is ook goed en dialoog klinkt helder.

Extra's
Er zitten flink wat extra's op de uitgave. We zetten ze voor je op een rijtje. Realizing the Dream: First Week on the Set of Westworld kijkt in tien minuten tijd naar de ontwikkeling van de serie en de opnames. Imagining the Main Title is een featurette van een kwartier die bestudeert waarom men koos voor deze openingscredits. The Key to the Chords besteedt tien minuten aan de muziek en hoe die invloed heeft op de serie.

Iets meer standaard, maar wel memorabel is Gag Reel. Leuker is Welcome to Westworld, dat in tien minuten kijkt naar de serie en de oorsprong ervan. Crafting the Narrative is gezien de moeizame ontwikkeling van de serie interessant om naar te kijken en duurt een half uur. An Invitation to the Set toont in een paar minute de cast en crew.

About the Series is weer leuker en introduceert de serie en de hoofdpersonen. Reality of A.I.: Westworld is verder mooi en kijkt in vijf minuten tijd naar de verschillende personages en hun AI. The Big Moment "Featurettes" bestaat uit vijf delen en kijkt naar wat interessante ontwikkelingen in afzonderlijke afleveringen.



Toekomst
Westworld krijgt een tweede seizoen van eveneens tien afleveringen, dat in de loop van 2018 op HBO te zien zal zijn. Wanneer precies weten we nog niet, maar het moet in het begin van het jaar zijn - naar het schijnt in de lente.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De series die in december op Netflix verschijnen
Series / Featured

De series die in december op Netflix verschijnen

Met o.a. The Crown, El Chapo, Dark, Easy, Wormwood en meer.

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in oktober, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

» Bekijk op Filmtotaal het overzicht met de komende films.


Nieuwe seizoenen




1 december: Dark (seizoen 1)
Bereid je maar voor op een enge Duitse original. Op 1 december is wat door sommigen als de engste Netflix Original tot nu toe te streamen. In het hedendaagse Duitsland verdwijnen twee jonge kinderen. Hun verdwijning en de zoektocht naar de kinderen legt de scheve onderlinge verhoudingen onder vier families bloot en laat ook zien welke dubbellevens iedereen leidt.



1 december: Easy (seizoen 2)
Vorig jaar ging de show in première, met jammer genoeg weinig aandacht. Terecht is dat niet, want de serie was briljant in de manier waarop er naar verschillende mensen gekeken werd. Dat zal ook bij dit tweede seizoen gebeuren. Wederom verkent men "de manier waarop mensen in Chicago zich al stuntelend een weg door het leven wagen."



8 december: The Crown (seizoen 2)
Het tweede seizoen van de show is meteen het laatste van Claire Foy in de hoofdrol. Nog tien afleveringen kunnen we haar dus zien, daarna neemt iemand anders het stokje over. Dit seizoen draait om de problemen die de Britse monarchie in de jaren zestig doormaakte. Daarbij speelt onder meer de illegale oorlog in Egypte en het schandaal rond Harold Macmillan een grote rol.



12 december: Manhunt: Unabomber (seizoen 1)
Een diepgaande blik op hoe een profiler van de FBI hielp om de Unabomber op te sporen. Een intrigerende documentairereeks van acht delen, gemaakt door Andrew Sodroski, Jim Clemente en Tony Gittelson.



15 december: El Chapo (seizoen 2)
Netflix boekte al een groot succes met Narcos en besloot daarom ook het leven van die andere beroemde en meedogenloze drugsbaron, El Chapo, te verfilmen. Centraal staan de vroege dagen van de carrière van El Chapo, in de jaren tachtig, zijn machtsjaren en uiteindelijke val in 2016.



15 december: The Ranch (seizoen 2, deel 2)
The Ranch is een komedie rond de zoon van een rancher uit Colorado. Hij had ooit enigszins een carrière als professioneel football-speler, maar keert nu terug naar huis om de familiezaak draaiende te houden.



15 december: Wormwood (seizoen 1)
Deze zesdelige serie bekijkt de grenzen van onze kennis en de manieren waarop we zoeken naar de waarheid. Het familieverhaal van de zestigjarige zoektocht van een man naar antwoorden rond de mysterieuze dood van zijn vader. Een zoektocht die hem in aanraking brengt met enkele van de meest duistere geheimen van de Verenigde Staten.



22 december: Fuller House (seizoen 3b)
We zijn alweer toe aan het tweede deel van het derde seizoen van deze komedie. Het is een revival van Full House uit de jaren tachtig en laat een volwassen D.J. Fuller zien. Zij is moeder van drie jonge zoons en recent weduwe geworden. Samen met haar beste vriend Kimmy en haar zoons probeert ze haar kinderen op te voeden.

22 december: Dope (seizoen 1)
Er is niets bekend over deze Netflix Original. Gezien de titel, wordt er gekeken naar drugs.

25 december: Las chicas del cable (seizoen 1)
In de jaren twintig probeert de dief Alba te ontsnappen aan haar voormalige leventje. Ze krijgt in Madrid een baan als telefoniste. Maar al snel blijkt dat ontsnappen aan je verleden niet zo eenvoudig is, vooral als je verleden zorgt dat je vrienden krijgt.



26 december: Travelers (seizoen 2)
Honderden jaren in de toekomst ontdekken mensen hoe ze hun bewustzijn terug in de tijd kunnen sturen. Ze komen terecht in de 21ste eeuw en proberen de mensheid te redden van een verschrikkelijke toekomst.



29 december: Bill Nye Saves the World (seizoen 2, deel 1)
Verkent wetenschap en de impact ervan op politiek, de samenleving en de popcultuur. Elke aflevering bekijkt een onderwerp vanuit een wetenschappelijk perspectief, ontkracht mythes en verhalen en anti-wetenschappelijke claims van politici, religieus leiders en het bedrijfsleven.




Wekelijks nieuwe afleveringen




Donderdagen: Dynasty (seizoen 1)
Het eerste seizoen van de revival van Dynasty ging in oktober van start en ook in november zijn er afleveringen te zien. De show vertelt het verhaal van de Carrington en Colby-families.



Donderdagen: Riverdale (seizoen 2)
Sinds half oktober is het tweede seizoen van Riverdale op Netflix te volgen. Centraal staat het leven van Archie Andrew, die iets van het leven probeert te maken in het kleine stadje Riverdale en ontdekt dat er iets heel duisters verborgen gaat achter de vredige façade.




Kinderseries




1 december: All Hail King Julien (seizoen 5)
De geanimeerde avonturen van ieders favoriete lemur uit de Madagascar-franchise.



1 december: Dreamworks Home: For the Holidays
De Boovs vieren hun eerste feestdagen en krijgen daarbij bezoek van Kelly Clarkson!



15 december: Trollhunters (Part 2)
Een epische serie van de geest van Guillermo del Toro over trollenjagers. Krijgt ook een uitbreiding met nieuwe spin-offs die de komende jaren op Netflix moeten verschijnen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Luke Cage' seizoen 2 afgerond
Series / Nieuws

Opnames 'Luke Cage' seizoen 2 afgerond

Mogelijk het laatste seizoen.

De opnames van het tweede seizoen van Netflix-serie Luke Cage zijn afgerond. Wanneer de serie te zien zal zijn is nog niet zeker, maar het zou het laatste seizoen van de Netflix-serie kunnen zijn, nu Marvel en Disney werken aan een eigen streamingkanaal. De opnames van Luke Cage begonnen in september.

Veel is er niet over het seizen bekend. Zo weten we niet waar de serie precies om zal draaien in dit nieuwe seizoen, al zouden Bushmaster en Nightshade de grote schurken worden. Verder keren naast Luke ook personages als Missy Knight en Claire Temple terug. Ook Danny Rand is in dit nieuwe seizoen te zien.

De huidige ronde van opnames van de Netflix/Marvel-series wordt door de plannen van Disney niet beïnvloed. Afgelopen september werden de opnames van het tweede seizoen van Jessica Jones afgerond en afgelopen week begonnen de opnames van het derde seizoen van Daredevil. Nieuwe seizoenen van The Defenders en The Punisher zijn nog niet besteld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Undercover' eerste Nederlands-Belgische Netflix-serie
Series / Nieuws

'Undercover' eerste Nederlands-Belgische Netflix-serie

In 2019 zijn tien afleveringen te zien.

Het heeft een paar jaar geduurd, maar nu komt 'ie er eindelijk: de eerste Belgisch-Nederlandse productie van Netflix. De streamer heeft een tiendelige serie besteld, die in de loop van 2019 te zien zal zijn. Acteurs Anna Drijver en Frank Lammers spelen de hoofdrollen, maar er is nog heel wat meer talent aanwezig.

Ook acteurs en actrices als Elise Schaap, Tom Waes, Raymond Thiry, Tim Haars en Huub Smit hebben getekend voor de serie, die Undercover gaat heten. Centraal staat het personage Ferry Bouman, een van de grootste xtc-producenten van de wereld. Hij heeft een prima leventje net op de grens tussen België en Nederland. Maar alles verandert op het moment dat twee undercoveragenten infiltreren en het netwerk beginnen op te rollen.

De show is in 2019 op Netflix te zien, wanneer precies is nog niet zeker.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Canon-vragen 'Star Trek Discovery' in S2 beantwoord
Series / Nieuws

Canon-vragen 'Star Trek Discovery' in S2 beantwoord

Dus waarom een Spore Drive die verder niet in de serie zit?

Een vraag waar fans van Star Trek: Discovery nog meer zullen zitten, is wat de connectie met het canon is. Daar zullen we dit eerste seizoen een context over krijgen, maar wel bij het tweede. Dat laat producent Aaron Harberts weten tijdens een interview met Metro.

"We hebben tien jaar tot de oorspronkelijke serie begint," begon Harberts het gesprek. "Het is op creatief vlak een uitdaging, omdat we bepaalde keuzes hebben te maken rond bijvoorbeeld de Spore Drive. En die surrogaatdochter van Sarek. Hoe kunnen we die dingen precies laten koppelen met de oorspronkelijke serie? Dat is een belangrijke vraag waar we over praten met betrekking tot seizoen twee."

Maar hij vindt het juist wel uitdagend. "Wat zo leuk is aan Michael, is dat alleen omdat er nooit over haar gesproken is, dat niet wil zeggen dat ze dan niet bestaat. Een boel schrijvers die met ons aan de serie werken hebben een geschiedenis bij Star Trek. Hun kennis is dus groot en ze weten hoe we dingen gedaan kunnen krijgen. Denk aan de Spore Drive. Die kan bijvoorbeeld gewoon geheim zijn. Zo zijn er veel opties."

Op 8 januari gaat de serie weer verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
BBC maakt volgend jaar 'Les Miserables'
Series / Nieuws

BBC maakt volgend jaar 'Les Miserables'

Zes afleveringen van elk een uur.

We hoorden al eens dat de BBC een serie wilde maken op basis van Victor Hugo's Les Miserables, en nu is dat nieuws praktisch bevestigd. Volgend jaar zullen de opnames moeten plaatsvinden, voornamelijk in België. Dat meldt de site The Knowledge vandaag op basis van bericht van de Britse publieke omroep.

De serie wordt gemaakt onder leiding van de schrijver Andrew Davies, die onder meer afleveringen van House of Cards schreef en de film Bridget Jones's Diary. Naar het schijnt baseert Davies zich direct op het boek van Hugo, en schrijft hij dus geen versie gebaseerd op de musical of de scripts voor de films gebaseerd op het werk.

Er komen zes afleveringen gebaseerd op het boek van Hugo, van elk een uur. Het boek van Hugo is het verhaal van Jean Valjean, een man die jarenlang in een strafkamp zat en in 1815 vrijkomt. Hij bouwt een nieuw leven op, maar heel eenvoudig is dat niet, want zijn vroegere leven haalt hem in.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.