search
HBO had geen enkele interesse in 'Lord of the Rings'-serie

HBO had geen enkele interesse in 'Lord of the Rings'-serie

En veel logischer kan de reden niet zijn.

Bram de Groot

Afgelopen maand werd bekend dat Amazon en Warner Bros. werken aan een tv-serie over Lord of the Rings. Het was ook bekend dat Amazon niet de enige zender was waar het project aan voorgelegd werd. Iets waar HBO al vrij snel geen interesse in had.


Volgens Variety is de reden waarom HBO vrij snel niet geïnteresseerd was vrij simpel: De Midden-aarde kan niet bestaan naast Westeros. Ondanks dat Game of Thrones aan zijn einde komt, heeft de betaalzender een enorme reeks spin-offs in ontwikkeling, zodat de fans nog jaren kunnen genieten van het wel en wee in Westeros.

De serie moet een prequel worden op de films / boeken. Het geheel gaat zich in de jaren voordat Frodo Baggins en zijn broederschap op pad gaan om die vervelende ene ring te vernietigen. Uiteraard om zo de Midden-aarde te redden van een totale chaos.

Ook werd recent bekend dat het geen goedkoop project wordt. Volgens de berichten zou de serie maar liefst $1 miljard moeten gaan kosten. Het zou allemaal passen binnen de strategie van Amazon om een grote of misschien wel de grootste speler te worden in de streaming-wereld.

Aanbevolen artikelen