Amazons 'Lord of the Rings'-serie kost 1 miljard dollar

Lord of the Rings-serie kost 1 miljard dollar

En wordt dan de duurste serie ooit.

Jim Pedd, 17 november 2017 12:19

De Lord of the Rings-televisieserie gaat heel duur worden. Amazon bevestigde kortgeleden dat het meerdere seizoenen van de spin-off maakt en nu horen we voor het eerst details over de serie. The Hollywood Reporter meldt dat de spin-off, die zich afspeelt voor The Fellowship of the Ring, in totaal vijf seizoenen krijgt.
Amazon schijnt maar liefst 250 miljoen dollar neergeteld te hebben voor de wereldwijde rechten op de serie. Dat is nog maar het begin van de kosten, want de boel gaat nog veel duurder worden. “Als je ook de productiebudgetten, cast, schrijvers, producenten en visueel effecten meetelt, wordt er in totaal mogelijk bijna 1 miljard dollar betaald voor de Rings-serie (die zich afspeelt in Midden-Aarde en verhaallijnen voor The Fellowship of the Ring verkent.”

Ter vergelijking: Amazon betaalt ongeveer 4 miljard dollar per jaar aan originele content. Kenners in de industrie vinden het ook een “gestoord” idee, want de serie verdient straks hooguit 100 tot 110 miljoen dollar per aflevering. Dat is het bedrag dat HBO binnen zag komen voor Game of Thrones op zijn toppunt.

De vraag is dus vooral of het zich terug gaat verdienen. De hoop van Amazon zal natuurlijk zijn om heel veel nieuwe abonnees aan te trekken en dat lijkt wel gegarandeerd te lukken. Denk maar aan de box office verdienste van de zes films van Peter Jackson: 6 miljard dollar. En dan is er nog alle merchandise. Zo bezien is het dus geen gekke gok.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Lord of the Rings, JRR Tolkien, Spinoff, Amazon, Peter JAckson

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws