Dvd-recensie: 'Pretty Little Liars' seizoen 7

Dvd-recensie: 'Pretty Little Liars' seizoen 7

Mooie uitgave van de finale.

Jim Pedd, 1 december 2017 om 16:07

Cast: Shay Mitchell (Emily Field), Troian Bellisario (Spencer Hastings), Ashley Benson (Hanna Marin), Lucy Hale (Aria Montgomery), Laura Leighton (Ashley Marin) | Jaren: 2010 - 2017 | Release: ABC
Nog eenmaal keerden de mooie kleine leugenaressen terug op televisie. ABC bestelde een zevende en laatste seizoen en dat werd eerder dit jaar afgerond. Daar werd het ook tijd voor, want de kijkcijfers begonnen te dalen. Het laatste seizoen is nu in Nederland verkrijgbaar.

Zonder te spoileren is inmiddels bekend wat er met A gebeurd is. Maar dat daarmee het verhaal niet uit is blijkt wel tijdens het zesde seizoen en ook tijdens de zevende reeks zal hier nog flink over uitgeweid worden. Er zijn namelijk nog steeds zat vragen die beantwoord moeten worden. De wie-vraag is dan misschien wel bekend, maar hoe zit het met de wat, hoe, waar- en waarom-vragen?

Afleveringen werden in de Verenigde Staten gemiddeld door iets meer dan een miljoen mensen bekeken. De finale van de serie, Till Death Do Us Part, trok op 27 juni 2017 in totaal 1,41 miljoen mensen naar ABC en was daarmee een van de best bekeken afleveringen van het seizoen.


DVD: Pretty Little Liars seizoen 7 | Duur: 20 x 41 minuten | Release: November 2017 | Video: (16:9) 1.78:1 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 4x DVD | EAN: 5-051888-228074 | Met dank aan: Warner Bros.

Het zevende en laatste seizoen van Pretty Little Liars is eindelijk op Dvd te koop. Ook op de redactie van Serietotaal ontvingen we die uitgave en die past mooi bij de voorgaande seizoenen. De reeks kan dus mooi compleet gemaakt worden. Dit zevende seizoen heeft net als de rest een standaard keepcase met daar omheen een insteekhos. In de uitgave tref je de vier schijven aan en een overzicht met wat op elke schijf staat.

Het finale seizoen van de serie ziet er weer mooi uit. De serie is en blijft erg sfeervol om te bekijken met redelijk scherpe details en mooi kleurgebruik. Ook de audio is goed: de balans tussen dialoog en muziek is vrijwel altijd mooi en sterk.

Extra’s
Dit laatste seizoen heeft een hele rits aan extra’s. Zo heeft Warner Bros., dat de dvd uitgeeft in Nederland, ervoor gekozen om ook de speciale aflevering neer te zetten. Verder is er ook een reeks beelden van de A-List Wrap Party en het afscheid in de vorm van The Final Send Off From Rosewood en Thank You to Fans.

Verder zijn er nog leuke featurettes op de schijven te vinden: Inside the PLL Sheets, That PLL Boy is Mine!, A PLL Propsal, A Surprising Mary Drake, Hot for Haleb, Say I Do: a PLL Wedding, A.D.: The Ultimate Suspect en uiteraard de Deleted Scenes.

Toekomst
Ja, het zevende seizoen is het laatste van Pretty Little Liars. Maar er zit een spin-off aan te komen die zich afspeelt in Beacon Heights.

Lees meer over: dvd, recensie, review, bluray, pretty little liars, seizoen 7, abc, shay mitchell, troian bellisario, ashley benson, lucy hale, laura Leighton

Informatie over de serie: Pretty Little Liars

Populair nieuws