search

Ons nieuws van vrijdag 1 december 2017

Eerste blik op Jon Hamm in miniserie 'Good Omens'
Series / Nieuws

Eerste blik op Jon Hamm in miniserie 'Good Omens'

Gebaseerd op het gelijknamige boek van fantasy-auteurs Neil Gaiman en Terry Pratchett.

Auteur Neil Gaiman heeft de eerste foto onthuld van Mad Men-acteur Jon Hamm als het personage Gabriel in de zesdelige miniserie Good Omens. De serie is gebaseerd op het gelijknamige fantasy-boek van Gaiman en Terry Pratchett.

Hamm speelt in de serie de engel Gabriel, die in de tv-versie een prominentere rol zal hebben dan in het boek. Hiervoor werden ideeën gebruikt die Gaiman en Pratchett hadden voor een sequel die nooit werd geschreven. Michael Sheen en David Tennant spelen de hoofdrollen in Good Omens, en worden naast Hamm vergezeld door namen als Jack Whitehall, Michael McKean, Miranda Richardson en Adria Arjona.

De serie zal in 2019 wereldwijd beschikbaar worden gesteld door Amazon Video en door de BBC in het Verenigd Koninkrijk.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Pretty Little Liars' seizoen 7
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Pretty Little Liars' seizoen 7

Mooie uitgave van de finale.

Cast: Shay Mitchell (Emily Field), Troian Bellisario (Spencer Hastings), Ashley Benson (Hanna Marin), Lucy Hale (Aria Montgomery), Laura Leighton (Ashley Marin) | Jaren: 2010 - 2017 | Release: ABC

Nog eenmaal keerden de mooie kleine leugenaressen terug op televisie. ABC bestelde een zevende en laatste seizoen en dat werd eerder dit jaar afgerond. Daar werd het ook tijd voor, want de kijkcijfers begonnen te dalen. Het laatste seizoen is nu in Nederland verkrijgbaar.

Zonder te spoileren is inmiddels bekend wat er met A gebeurd is. Maar dat daarmee het verhaal niet uit is blijkt wel tijdens het zesde seizoen en ook tijdens de zevende reeks zal hier nog flink over uitgeweid worden. Er zijn namelijk nog steeds zat vragen die beantwoord moeten worden. De wie-vraag is dan misschien wel bekend, maar hoe zit het met de wat, hoe, waar- en waarom-vragen?

Afleveringen werden in de Verenigde Staten gemiddeld door iets meer dan een miljoen mensen bekeken. De finale van de serie, Till Death Do Us Part, trok op 27 juni 2017 in totaal 1,41 miljoen mensen naar ABC en was daarmee een van de best bekeken afleveringen van het seizoen.



DVD: Pretty Little Liars seizoen 7 | Duur: 20 x 41 minuten | Release: November 2017 | Video: (16:9) 1.78:1 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 4x DVD | EAN: 5-051888-228074 | Met dank aan: Warner Bros.

Het zevende en laatste seizoen van Pretty Little Liars is eindelijk op Dvd te koop. Ook op de redactie van Serietotaal ontvingen we die uitgave en die past mooi bij de voorgaande seizoenen. De reeks kan dus mooi compleet gemaakt worden. Dit zevende seizoen heeft net als de rest een standaard keepcase met daar omheen een insteekhos. In de uitgave tref je de vier schijven aan en een overzicht met wat op elke schijf staat.

Het finale seizoen van de serie ziet er weer mooi uit. De serie is en blijft erg sfeervol om te bekijken met redelijk scherpe details en mooi kleurgebruik. Ook de audio is goed: de balans tussen dialoog en muziek is vrijwel altijd mooi en sterk.

Extra's
Dit laatste seizoen heeft een hele rits aan extra's. Zo heeft Warner Bros., dat de dvd uitgeeft in Nederland, ervoor gekozen om ook de speciale aflevering neer te zetten. Verder is er ook een reeks beelden van de A-List Wrap Party en het afscheid in de vorm van The Final Send Off From Rosewood en Thank You to Fans.

Verder zijn er nog leuke featurettes op de schijven te vinden: Inside the PLL Sheets, That PLL Boy is Mine!, A PLL Propsal, A Surprising Mary Drake, Hot for Haleb, Say I Do: a PLL Wedding, A.D.: The Ultimate Suspect en uiteraard de Deleted Scenes.

Toekomst
Ja, het zevende seizoen is het laatste van Pretty Little Liars. Maar er zit een spin-off aan te komen die zich afspeelt in Beacon Heights.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft officieel groen licht voor 'Mindhunter' seizoen 2!
Series / Nieuws

Netflix geeft officieel groen licht voor 'Mindhunter' seizoen 2!

David Fncher zal opnieuw produceren, maar of hij ook afleveringen zal regisseren is onduidelijk.

Netflix heeft officieel aangekondigd dat ze het groene licht hebben gegeven voor een tweede seizoen van de populaire thriller-/drama-serie Mindhunter.

David Fincher (Zodiac, Se7en, Fight Club) zal opnieuw dienst doen als uitvoerend producent, maar het is nog onbekend of hij ook afleveringen van het nieuwe seizoen zal regisseren.

Fincher onthulde eerder dat het de bedoeling is dat het tweede seizoen zich zal richten op de kindermoorden die plaatsvonden in de Amerikaanse stad Atlanta tussen 1979 en 1981. In totaal werden in die jaren 28 Afro-Amerikaanse kinderen, pubers en volwassenen vermoord. Wayne Williams werd uiteindelijk veroordeeld voor twee van deze moorden, maar hij heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. Veel mensen in het juridische vak geloven ook dat dit het geval is.

Het tweede seizoen van Mindhunter zal hoogstwaarschijnlijk in het laatste kwartaal van 2018 beschikbaar worden gesteld door Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maggie Grace in vierde seizoen 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Maggie Grace in vierde seizoen 'Fear the Walking Dead'

Ze wordt een vaste aanwezigheid.

Actrice Maggie Grace heeft getekend voor een rol in het vierde seizoen van AMC-serie Fear the Walking Dead. De actrice zagen we eerder in de Taken-films met Liam Neeson en als Shannon in Lost. Meest recent nog was ze in de film Aftermath te zien.

Welke rol ze precies krijgt is niet zeker. Wel weten we van Deadline, dat met het nieuws op de proppen kwam, dat de actrice in meerdere afleveringen te zien zal zijn. Laten we hopen dat Grace voor de verandering eens niet een hulpeloos personage speelt, maar iemand die voor zichzelf op kan komen.

Details over het volgende seizoen van de AMC-serie zijn er nog niet veel. Wel weten we al dat acteur Lennie James een crossover maakt van The Walking Dead en dat Morgan straks te zien zal zijn in Fear.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Fuller stapt op bij 'American Gods'
Series / Nieuws

Bryan Fuller stapt op bij 'American Gods'

De volgende serie waarmee hij stopt.

Showrunner Bryan Fuller heeft wederom besloten te stoppen met een serie waarvan fans blij waren dat hij eraan meewerkt. Nadat hij eerder stopte met Star Trek: Discovery, stopt Fuller nu ook met American Gods. Ook producent Michael Green heeft bresloten het schip te verlaten.

Volgens Variety botsten Fuller en Green "met producent FremantleMedia over het budget en de creatieve richting'. De gedachte was om tien miljoen dollar aan budget te eisen per aflevering, maar daar ging het productiebedrijf niet mee akkoord. Daarmee komt er een vroegtijdig einde aan het werk van Fuller aan de show.

De start van American Gods was ook al vrij moeizaam. De serie werd drie jaar geleden aangekondigd, maar de uitzendingen begonnen pas dit jaar. Daarnaast is verre van zeker of de serie in 2018 verder gaat, of dat het tweede seizoen pas in 2019 weer begint. Dat laatste lijkt nu het meest waarschijnlijk, gezien de problemen achter de schermen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'West Wing'-revival lijkt mogelijk
Series / Nieuws

'West Wing'-revival lijkt mogelijk

Keert een van de beste series ooit terug op televisie?

De afgelopen tijd zijn meerdere series teruggebracht naar televisie. Eentje waar Hollywood nog niet aan gedacht heeft, is The West Wing. Althans, waar de studiobazen nog niet mee bezig waren. Uit bericht van The Hollywood Reporter, blijkt dat Aaron Sorkin er wel al mee bezig is.

Sorkin vertelde na te denken over een revival en wil daarmee naar zender NBC stappen. Wat hem betreft is er een rol voor Sterling K. Brown in het eventuele nieuwe seizoen. "Het zou om Sterling K. Brown als president draaien. Er is een probleem, een noodgeval, of een erg delicate situatie waarin er een oorlogsdreiging of iets soortgelijks is. En President Bartlet is natuurlijk allang met pensioen, maar er wordt wel advies bij hem ingewonnen zoals Bill Clinton dat bij Nixon deed."

Voordat je nu denkt dat de serie er komt, moeten we je waarschuwen dat het voorlopig niet lijkt te gebeuren. Sorkin is momenteel druk bezig met andere projecten, waaronder A Few Good Men. Verder is Brown vooral werkende aan This Is Us, waarmee hij ook geen tijd heeft. Maar:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.