Blu-ray recensie: 'Penova' V

Mooie uitgave van het laatste seizoen.

Jim Pedd, 8 december 2017 om 15:15

Bedenkers: Diederik van Rooijen, Pieter Bart Korthuis | Cast: Monic Hendrickx (Carmen van Walraven-de Rue), Sigrid ten Napel (Natalie van Walraven), Stijn Taverne (Boris van Walraven), Niels Gomperts (Lucien van Walraven), Olga Zuiderhoek (Fiep Homoet) | Jaren: 2010 - heden | Productie: KRO/NCRV
Het is misschien wel een van de beste Nederlandse series ooit gemaakt: Penoza. De serie kwam afgelopen oktober tot een einde met zijn vijfde seizoen. Daarmee komt het verhaal van Carmen van Walraven na zeven jaar tot een eind.

Na de heftige gebeurtenissen in seizoen 4 van Penoza lijkt de rust weergekeerd aan het begin van dit vijfde en allerlaatste seizoen. Maffiabaas Carmen van Walraven heeft nauwelijks zorgen over De Winkel en haar gezin. Ze loopt er zelfs al over te denken met pensioen te gaan. Maar voordat het zover is, wil ze nog een grote slag slaan, zodat ze met een gerust hart kan gaan rentenieren. Haar plannen worden echter ruw verstoord als zich plotseling een nieuwe lichting keiharde criminelen aandient. Temeer omdat het ernaar uitziet dat er iemand is die vastbesloten is de ‘Penoza’ van haar troon te stoten. Zo komt Carmen ook in dit razend spannende slotseizoen voor bijna onmogelijke uitdagingen te staan.

Penoza werd de afgelopen jaren altijd goed bekeken en met meerdere prijzen beloond. Zo keken er naar het tien afleveringen tellende laatste seizoen gemiddelde 855.000 Nederlanders.


Blu-ray: Penoza V | Duur: 10 x 44 minuten | Release: november 2017 | Video: 16:9 9 | Audio: Nederlands, dts-hd ma 5.1 | Discs: 1x Blu-ray | EAN: 8-711983-443631 | Met dank aan: Just entertainment

Het vijfde seizoen van Penoza wordt net als de voorgaande reeksen aangeleverd op Blu-ray. Het gaat om een standaard keepcase met daar omheen een keepcase. Net als de voorgaande seizoenen is het nog best een duister ogend geheel geworden, wat lekker past bij de geweldige sfeer van de KRO/NCRV-serie. Binnenin tref je maar één schijf aan.

Penoza seizoen vijf ziet er bijzonder mooi uit op Blu-ray. Het geheel heeft haarscherpe beelden met hier en daar bijgewerkte kleuren. Mooi is dat de serie er altijd goed uitziet en dat de locaties vaak inventief zijn gekozen. Ook de audio is goed, al lijkt dialoog soms net iets teveel nadruk te krijgen ten opzichte van omgevingsgeluiden. Dat klinkt soms wat onnatuurlijk, maar maakt wel dat de serie erg goed te volgen is.

Toekomst
Er komt geen zesde seizoen van Penoza. Wel weten we dat acteur Hajo Bruins graag een spin-off wil maken, anders denkt hij dat het niet meer leuk is. De KRO zal er vast ook zo aan denken, want dit stokstaartje wil niemand graag kwijt.

Lees meer over: Bluray, dvd, review, recensie, penoza, diederik van rooijen, Pieter bart korthuis, monic hendrickx, Sigrid ten napel, stijn tavern, niels gomperts, olga zuiderhoek

Informatie over de serie: Penoza

Populair nieuws