search

Ons nieuws van vrijdag 8 december 2017

Vertrek Jeffrey Tambor bij 'Transparant' onzeker
Series / Nieuws

Vertrek Jeffrey Tambor bij 'Transparant' onzeker

Het is nog niet helemaal zeker of hij echt opstapt.

Een paar weken geleden werd acteur Jeffrey Tambor van seksueel misbruik beschuldigd. Er wordt onderzoek naar de zaak gedaan, maar bevestiging van de problemen is er nog niet. Toentertijd liet Tambor weten te stoppen met zijn werk aan Amazon-serie Transparant.

Nu blijkt echter dat de acteur niet definitief vetrokken is. "Wat hij zei, is dat gezien de giftige sfeer en de politisering van de zaak op de set, het hem erg moeilijk leek om terug te keren. Maar er is geen definitieve beslissing gemaakt over volgend jaar, niet door jEffrey en ook niet door Amazon." Dat schrijft The New York Times vandaag hierover.

De vraag is dus wat de toekomst gaat brengen. Tambor zal vertrekken als het nieuws rond seksueel misbruik daadwerkelijk klopt. Maar het kan dus nog altijd zo zijn dat hij wel terugkeert. Houd Serietotaal uiteraard in de gaten voor meer nieuws.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Penova' V
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Penova' V

Mooie uitgave van het laatste seizoen.

Bedenkers: Diederik van Rooijen, Pieter Bart Korthuis | Cast: Monic Hendrickx (Carmen van Walraven-de Rue), Sigrid ten Napel (Natalie van Walraven), Stijn Taverne (Boris van Walraven), Niels Gomperts (Lucien van Walraven), Olga Zuiderhoek (Fiep Homoet) | Jaren: 2010 - heden | Productie: KRO/NCRV

Het is misschien wel een van de beste Nederlandse series ooit gemaakt: Penoza. De serie kwam afgelopen oktober tot een einde met zijn vijfde seizoen. Daarmee komt het verhaal van Carmen van Walraven na zeven jaar tot een eind.

Na de heftige gebeurtenissen in seizoen 4 van Penoza lijkt de rust weergekeerd aan het begin van dit vijfde en allerlaatste seizoen. Maffiabaas Carmen van Walraven heeft nauwelijks zorgen over De Winkel en haar gezin. Ze loopt er zelfs al over te denken met pensioen te gaan. Maar voordat het zover is, wil ze nog een grote slag slaan, zodat ze met een gerust hart kan gaan rentenieren. Haar plannen worden echter ruw verstoord als zich plotseling een nieuwe lichting keiharde criminelen aandient. Temeer omdat het ernaar uitziet dat er iemand is die vastbesloten is de 'Penoza' van haar troon te stoten. Zo komt Carmen ook in dit razend spannende slotseizoen voor bijna onmogelijke uitdagingen te staan.

Penoza werd de afgelopen jaren altijd goed bekeken en met meerdere prijzen beloond. Zo keken er naar het tien afleveringen tellende laatste seizoen gemiddelde 855.000 Nederlanders.



Blu-ray: Penoza V | Duur: 10 x 44 minuten | Release: november 2017 | Video: 16:9 9 | Audio: Nederlands, dts-hd ma 5.1 | Discs: 1x Blu-ray | EAN: 8-711983-443631 | Met dank aan: Just entertainment

Het vijfde seizoen van Penoza wordt net als de voorgaande reeksen aangeleverd op Blu-ray. Het gaat om een standaard keepcase met daar omheen een keepcase. Net als de voorgaande seizoenen is het nog best een duister ogend geheel geworden, wat lekker past bij de geweldige sfeer van de KRO/NCRV-serie. Binnenin tref je maar één schijf aan.

Penoza seizoen vijf ziet er bijzonder mooi uit op Blu-ray. Het geheel heeft haarscherpe beelden met hier en daar bijgewerkte kleuren. Mooi is dat de serie er altijd goed uitziet en dat de locaties vaak inventief zijn gekozen. Ook de audio is goed, al lijkt dialoog soms net iets teveel nadruk te krijgen ten opzichte van omgevingsgeluiden. Dat klinkt soms wat onnatuurlijk, maar maakt wel dat de serie erg goed te volgen is.

Toekomst
Er komt geen zesde seizoen van Penoza. Wel weten we dat acteur Hajo Bruins graag een spin-off wil maken, anders denkt hij dat het niet meer leuk is. De KRO zal er vast ook zo aan denken, want dit stokstaartje wil niemand graag kwijt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Twilight Zone' keert terug!
Series / Nieuws

'The Twilight Zone' keert terug!

Onder leiding van Jordan Peele en Simon Kinbeg.

Het is officieel: The Twilight Zone keert terug naar televisie. CBS heeft bevestigd dat Get Out-regisseur Jordan Peele en X-Men-veteraan Simon Kinberg de franchise weer tot leven mogen brengen. De serie zal te zien zijn op CBS All Access.

"Het voelt al jaren alsof we leven in de twilight zone, en ik heb het gevoel dat er geen beter moment zou zijn om de serie weer aan het publiek te laten zien," vertelde Peele over de aankondiging. Hij werkt samen met Marco Ramirez en Kinberg aan de eerste aflevering van de serie.

En CBS laat nog het volgende weten:
"De oorspronkelijke Twilight Zone sloeg een brug tussen science fiction, horror en fantasy en verkende de menselijke natuur en bood een sociaal commentaar op een manier die het publiek niet eerder gezien had. Onder leiding van Jordan Peele, Simon Kinberg en Marco Ramirez, en de creatieve vrijheid die het CBS All Access platform biedt, vormt dit een buitengewone kans voor het hedendaagse publiek om te genieten van een moderne nieuwe versie van deze iconische serie."

Wanneer de serie terugkeert is niet zeker.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden 'Westworld' seizoen 2!
Series / Trailer

Eerste beelden 'Westworld' seizoen 2!

HBO geeft een blik op 2018.

In 2018 krijgen we het laatste seizoen van Game of Thrones nog niet te zien op HBO, maar de betaalzender heeft wel heel veel andere nieuwe series en nieuwe seizoenen van bestaande series voor de liefhebber. De opvallendste volgend jaar is uiteraard het nieuwe seizoen van Westworld, de serie die in 2016 aftrapte met het succesvolle debuutseizoen.

In onderstaande promo zie je de eerste beelden uit het tweede seizoen. Er wordt al een korte blik gegeven op wat we van het verhaal mogen verwachten. Ed Harris' Man in Black zegt bijvoorbeeld "You wanted me to play your game. I'm gonna burn it to the ground." Ook zie we de "nieuwe" Dolores Abernathy, gespeeld door Evan Rachel Wood, en Bernard Lowe van Jeffrey Wright.



Andere beelden komen uit HBO-series en projecten als Fahrenheit 451, Gillian Flynns Sharp Objects, Divorce, Crashing, Insecure en Silicon Valley. Maar ook titels als Succession, Here and Now en Barry.

HBO's Westworld seizoen 2 moet in de eerste helft van 2018 debuteren!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen Dillane heeft spijt van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Stephen Dillane heeft spijt van 'Game of Thrones'

Hij begreep niet waar de serie om draaide.

Acteur Stephen Dillane was jarenlang te zien in Game of Thrones. De acteur speelde de rol van Stannis Baratheon, maar vertelt nu spijt te hebben van zijn rol in de HBO-serie. Waarom? Hij had geen idee wat hij constant deed, mede omdat zijn personage nauwelijks een significante rol leek te spelen in het grotere geheel.

"Ik was compleet afhankelijk van wat Liam [Cunningham] met vertelde over scènes die we opnamen," aldus Dillane. De acteur voelde niet zoveel voor de serie en nam daarom weinig moeite om zich er echt heel goed in te verdiepen.

"Ik heb de serie bekeken na mijn vertrek, om te zien of ik kon volgen waar het allemaal om draaide, maar dat lukte niet," vertelde hij. " Liam Cunningham voelt zoveel passie voor de serie. Hij steekt er veel tijd en energie in, en dat doet mij wel wat. Maar ik ervaarde het anders. Ik was geheel afhankelijk van Liam om te weten waar het om draaide. Ik wist niet waar ik mee bezig was tot we klaar waren met de opnames en toen was het te laat. De schade was al gedaan. Ik dacht dat niemand me zou geloven en voelde me nogal teleurgesteld over het einde. Ik had het gevoel dat ik een luchtkasteel gebouwd had.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Universal maakt serie 'Slaughterhouse-Five'
Series / Nieuws

Universal maakt serie 'Slaughterhouse-Five'

Gebaseerd op de gelijknamige literaire klassieker van Kurt Vonnegut.

Universal Cable ontwikkelt momenteel een serie die gebaseerd is op Kurt Vonneguts literaire klassieker Slaughterhouse-Five uit 1969. Er is nog geen netwerk of streamingdienst verbonden aan de serie.

De non-lineaire verhaallijn van het boek gaat over Billy Pilgrim, een assistent-kapitein in het Amerikaanse leger die het bombardement op Dresden overleeft. Hij raakt hierdoor verloren in de tijd, waardoor het verhaal springt van de ene naar de andere gebeurtenis in zijn leven.

Patrick Macmanus, showrunner (Happy!, Marco Polo) zal dienst doen als scenarist en uitvoerend producent van de serie. Andere producenten zijn Gale Anne Hurd, Jon Brown en Bradley Yonover. Macmanus geeft aan dat hij verder wil gaan dan alleen het basale verhaal van Slaughterhouse-Five, maar wel trouw wil blijven aan de toon en thema's van Vonneguts boek.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.