Dvd-recensie: 'The Affair' seizoen 2

Dvd-recensie: 'The Affair' seizoen 2

Eindelijk ook in Nederland te koop.

Door onze nieuwsredactie, 13 december 2017 11:22

Bedenkers: Sarah Treem & Hagai Levi | Cast: Dominic West (Noah Solloway), Ruth Wilson (Alison Lockhart), Maura Tierney (Helen Solloway), Joshua Jackson (Cole Lockhart) e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: Showtime
The Affair is een behoorlijk aparte serie, die kijkt naar de gevolgen van een buitenechtelijke relatie tussen Noah Solloway en Alison Lockhart. Zij ontmoeten elkaar in een klein strandstadje en hebben gelukkige levens, maar beleven een fantastisch affaire die grote gevolgen heeft.

In het tweede seizoen wordt niet alleen gekeken naar de gevolgen van de affaire voor Noah en Alison, maar ook voor hun oorspronkelijke partners, Helen Solloway en Cole Lockhart. Allemaal proberen ze om te gaan met het uiteenvallen van hun huwelijken en de gevolgen daarvan.

Het twaalf afleveringen tellende tweede seizoen trok gemiddeld bijna 1 miljoen kijkers naar Showtime en dat is voor die zender en op dat tijdstip helemaal niet verkeerd. Dit seizoen werd verder fantastisch ontvangen. Op RottenTomatoes is 90 procent van de critici positief. We lezen dat het psychologische drama en het centraal staande verhaal buitengewoon goed uitgewerkt worden.


Serie: The Affair - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Speelduur: circa 11 uur | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Dolby Audio 5.1: Engels, Duits, Frans | Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Duits | EAN: 5-053083-084851 | Release: november 2017 | Met dank aan: Universal Pictures

The Affair wordt aangeleverd in een standaard Dvd-hoes. Daarin vinden we vier schijven, elk met daarop gedrukt welke afleveringen er te zien zijn. Apart is dat de schijven zelf geen bedrukking hebben verder, waardoor de uitgave er wat kaal uitziet.

De serie ziet er goed uit op dvd. De scherpte is prima en de kleuren komen tot hun recht. Het geheel is redelijk natuurlijk opgenomen en dat valt te zien. Wel is het niet zo haarscherp als we soms zijn gaan verwachting. Het geluid is een nette Dolby 5.1 soundtrack, die zorgt voor mooie effecten en goed te volgen dialoog.

Extra's
Er zitten een paar mooie extra’s op de uitgave: Character Profiles - waarin naar de afzonderlijke personages gekeken wordt, er is een Tour of Montauk en tot slot nog ee geinige featurette die Memory Lanes heet.


Toekomst
The Affair heeft een tien afleveringen tellend derde seizoen gekregen. Dat was al te zien op Showtime. Verder komt er volgend jaar een vierde reeks.

Lees meer over: The Affair, Dvd, Recensie, review, Sarah Treem, Hagai Levi, Dominic West, Ruth Wilson, maura Tierney, Joshua Jackson

Informatie over de serie: The Affair

Populair nieuws