search
Problemen met Kevin Spacey kosten Netflix 39 miljoen dollar

Problemen met Kevin Spacey kosten Netflix 39 miljoen dollar

Het stopzetten van House of Cards en de Gore Vidal-biopic is duur gebleken.

Jim Pedd

Een nieuw bericht van Netflix laat zien dat het stopzetten van de samenwerking met Kevin Spacey heel duur is gebleken. Het bedrijf heeft maar liefst 39 miljoen dollar moeten afschrijven door het einde van de samenwerking. Dat doordat het laatste seizoen van House of Cards stopgezet werd en de biopic over Gore Vidal, waar de acteur aan zou werken voor Netflix, ook geannuleerd werd.


CFO David Wells liet weten dat het niet bepaald iets nieuws is dat het geld moet afschrijven op niet vrijgegeven content, maar dat er niet eerder zo'n hoog bedrag afgeschreven moest worden. "Dit is een typische gebeurtenis in de wereld van productie van originele content. We hebben er gewoon niet eerder een van dit formaat gehad, gerelateerd aan de problemen binnen de maatschappij met betrekking tot seksueel misbruik. Dus in dat opzicht was het een beetje ongewoon."

House of Cards krijgt in zijn laatste seizoen acht afleveringen en heeft enkel een rol voor Robin Wright. Spacey zal geheel uit de serie geschreven zijn. Verder wordt de biopic rond Gore Vidal helemaal niet vrijgegeven.

Aanbevolen artikelen