search

Ons nieuws van dinsdag 23 januari 2018

Problemen met Kevin Spacey kosten Netflix 39 miljoen dollar
Series / Nieuws

Problemen met Kevin Spacey kosten Netflix 39 miljoen dollar

Het stopzetten van House of Cards en de Gore Vidal-biopic is duur gebleken.

Een nieuw bericht van Netflix laat zien dat het stopzetten van de samenwerking met Kevin Spacey heel duur is gebleken. Het bedrijf heeft maar liefst 39 miljoen dollar moeten afschrijven door het einde van de samenwerking. Dat doordat het laatste seizoen van House of Cards stopgezet werd en de biopic over Gore Vidal, waar de acteur aan zou werken voor Netflix, ook geannuleerd werd.

CFO David Wells liet weten dat het niet bepaald iets nieuws is dat het geld moet afschrijven op niet vrijgegeven content, maar dat er niet eerder zo'n hoog bedrag afgeschreven moest worden. "Dit is een typische gebeurtenis in de wereld van productie van originele content. We hebben er gewoon niet eerder een van dit formaat gehad, gerelateerd aan de problemen binnen de maatschappij met betrekking tot seksueel misbruik. Dus in dat opzicht was het een beetje ongewoon."

House of Cards krijgt in zijn laatste seizoen acht afleveringen en heeft enkel een rol voor Robin Wright. Spacey zal geheel uit de serie geschreven zijn. Verder wordt de biopic rond Gore Vidal helemaal niet vrijgegeven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Snowpiercer' verliest showrunner
Series / Nieuws

'Snowpiercer' verliest showrunner

Na creatieve meningsverschillen ziet Josh Friedman af van de TNT-serie.

Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Emerald City) werd een tijdje terug ingehuurd als showrunner van de tv-versie van Bong Joon Ho's film Snowpiercer uit 2014. Hij heeft de serie nu echter alweer verlaten.

Friedman was uitvoerend producent van de pilot-aflevering en schreef deze aflevering daarnaast samen met regisseur Scott Derrickson (Doctor Strange). Deze pilot werd vorig jaar opgenomen. Eerder deze maand kondigden we nog aan dat TNT een volledig eerste seizoen had besteld van de serie, maar door creatieve meningsverschillen is Friedman er niet langer bij betrokken.

Net als in de film, zien we in de serie hoe de wereld zeven jaar na een catastrofe is geworden tot een bevroren wereld waarin mensen moeten zien te overleven in een trein, die continu rondjes rond de wereld rijd.

De hoofdrollen in Snowpiercer worden gespeeld door Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Susan Park, Benjamin Haigh, Sasha Frolova, Katie McGuinness, Alison Wright, Annalise Basso and Lena Hall co-star.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spierballen op foto 'Jessica Jones' Seizoen 2
Series / Foto's

Spierballen op foto 'Jessica Jones' Seizoen 2

Krysten Ritter als down-to-earth heldin Jessica Jones.

Na haar debuutseizoen en haar optreden in The Defenders zien we de wat down-to-earth heldin Jessica Jones binnenkort in haar tweede soloserie, uiteraard op Netflix. Via Empire is er nu een nieuwe foto verschenen van actrice Krysten Ritter als de krachtige Jessica.



In Marvel's Jessica Jones keert - ondanks de gebeurtenissen in het eerste seizoen - David Tennants Kilgrave terug. Toch lijkt het nieuwe seizoen zich niet te gaan richten op de gedachtespelletjes van deze slechterik. Er wordt meer ingezoomd op het personage en haar karaktereigenschappen. Dit meldde showrunner Melissa Rosenberg aan Empire. We krijgen dus meer te zien van hoe Jessica zo down-to-earth is geworden.

Op 8 maart verschijnt het tweede seizoen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Simon Pegg en Nick Frost maken nieuwe serie
Series / Nieuws

Simon Pegg en Nick Frost maken nieuwe serie

Een komedie rond het paranormale.

Het komische duo Simon Pegg en Nick Frost gaan weer samenwerken aan een nieuwe serie. Samen gaan ze aan de slag met de serie Truth Seekers, een komedieserie met donkere humor, die afleveringen van elk een half uur krijgt.

Centraal in de serie staat een team van onderzoekers naar het paranormale, drie personen. Zij onderzoeken elke aflevering weer een nieuw paranormaal incident, ook wel een monster van de week. Pegg vertelde in een statement over het project:

"Elke aflevering wordt een avontuur, met het potentieel van een haunting of iets dergelijks, Het begint als een klein idee, iets van een klein bedrijf voor een groepje mensen. Maar naarmate de serie vordert, groeit het project en wordt het iets wereldwijds." Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen aan te spreken met het project, in "een taal die iedereen kent, namelijk het mysterie van het onbekende."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pilot 'The Witcher' al af
Series / Nieuws

Pilot 'The Witcher' al af

Er wordt voortvarend gewerkt aan het prestigeproject van Netflix.

Showrunner en schrijfster Lauren Schmidt Hissrich gaat voortvarend te werk met The Witcher. Ze mag de beroemde boekenreeks van Andrzej Sapkowski verfilmen en schijnt het budget te krijgen dat de serie een equivalent van Game of Thrones kan maken. Vandaag is de pilot al af.

De serie vertelt het verhaal van Geralt van Riva, een gemuteerde monsterjager, in zijn universum bekend als een Witcher. Hij neemt het op tegen gevaarlijke wezens, maar lost ook misdrijven op en zorgt ervoor dat de wereld een veiligere plek is.


Dat het script van de pilot nu al af is, gaat wel heel snel. Dat impliceert namelijk dat het vermoedelijk niet meer zo heel lang hoeft te duren, voordat fans meer horen over de serie. Concrete informatie is er namelijk nog maar weinig. Maar tegelijk benadrukte Hissrich overigens wel dat de pilot nog herschreven moet worden.

Nu HBO's Game of Thrones bijna voorbij is, staan zowel Netflix als Amazon klaar om dat gat te vullen. Amazon maakt een Lord of the Rings-serie en Netflix dus deze.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen