'American Gods' vindt nieuwe showrunner

'American Gods' vindt nieuwe showrunner

Die helemaal opnieuw mag beginnen.

Jim Pedd, 5 februari 2018 om 10:23

Starz heeft een nieuwe showrunner gevonden voor American Gods. Jesse Alexander zal het roer overnemen van Bryan Fuller en Michael Green. Hij mag het tweede seizoen van de serie dus vorm gaan geven.
Neil Gaiman, de schrijver van het boek waar de show op gebaseerd is, is enthousiast over het nieuws. "Ik ben blij dat Jesse de showrunner is. Hij houdt van het boek en begrijpt het, houdt van de serie en begrijpt hem en is eraan toegewijd, heeft zin om toekomstige seizoenen te maken die elk zo mooi en uniek moeten worden als maar kan. De reis van Shadow, zal hem en Mr. Wednesday en de nieuwe en oude goden naar vreemde plekken brengen."

Bryan Fuller en Michael Green moesten volgens THR vertrekken om een aantal redenen. Het eerste seizoen werd 30 miljoen dollar duurder dan gepland, waardoor er maar acht afleveringen gemaakt werden. Ook krijgt het tweede een budget van maximaal 9 miljoen dollar per aflevering. De zes afleveringen die door Fuller en Green geschreven zijn worden geschrapt en opnieuw gemaakt.

Lees meer over: American Gods, Starz, Bryan Fuller, Michael Green, Jesse Alexander

Informatie over de serie: American Gods

Populair nieuws