search
Tv-serie op Dvd: Modus (S2) - Scandinavische topper
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Modus (S2) - Scandinavische topper

Nu ook met internationale sterren.

Regie: Lisa Siwe | Mani Maserrat | Cast: Melinda Kinnaman (Inger Johanne Vik), Henrik Norlén (Ingvar Nymann), Marek Oravec (Richard Forrester), Simon J. Berger (Isak Aronson), Esmeralda Struwe (Stina Vik), Lily Wahlsten (Linnéa Vik) e.a. | Uitzending serie: 2015 | Tv-zenders: TV4

Lumière Crime Series bracht afgelopen maand het tweede seizoen van Modus uit op Dvd. Het nieuwe seizoen van de succesvolle thriller, naar het boek 'Wees niet bang' van bestsellerauteur Anne Holt, herbergt rollen van enkele opvallende acteurs, namelijk De Britse acteur Greg Wise (The Crown) en de Amerikaan Billy Campbell (uit de Amerikaanse The Killing). Zowel in het thuisland Zweden als in andere Europese landen is de serie een succes.

[video_embed]2354[/video_embed]

In het nieuwste seizoen verdwijnt Helen Tyler, de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, op mysterieuze wijze tijdens een staatsbezoek aan Stockholm. De politie probeert haar met alle middelen op te sporen. Ondertussen voeren het panische Amerika en Zweden een machtsstrijd omdat het lot van 's werelds machtigste vrouw een internationale shock veroorzaakt. Inger Johanne en Ingvar ontdekken tijdens het onderzoek al snel dat ze daardoor niemand kunnen vertrouwen.



Uitgave: Modus - Seizoen 2 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481105 | Release: januari 2018 | Met dank aan: Lumière

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Modus zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-keepcase. In of op de hoes wordt geen duidelijkheid gegeven over de locatie van de episodes. Op de schijven staat de locatie wel aangegeven. Ook is er een catalogus van Lumière toegevoegd, waarop Lumière nu ook verwijst naar hun digitale collectie.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is prima te doen voor een Dvd-uitgave. De kleuren zijn helder en straks en doen prima natuurlijk aan, en hebben net als de meeste Scandinavische series een nette filmische uitstraling. Van heel erg storende zaken is niet echt sprake, en daarmee levert Lumière opnieuw een nette uitgave af van een prima misdaadserie. De geluidstrack is weinig spectaculair te noemen, maar doet verder prima zijn werk. Gelukkig zit er een Nederlandse ondertiteling bij, altijd handig bij een Zweedse serie.

Geen extra's
De Dvd- en sporadische Blu-ray uitgaven van Lumière (Crime Series) bevatten zelden tot nooit bonusmateriaal en dat is nu ook weer het geval. Wel is er een snelle video te zien met de fraaie series die in 2017 en 2018 via Lumière verschijnen.

Derde seizoen?
Een derde seizoen lijkt nog niet in de maak. Online is er namelijk geen informatie terug te vinden over nieuwe plannen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen