search

Ons nieuws van vrijdag 16 februari 2018

Michelle Rodriguez in eerste VR-serie
Series / Nieuws

Michelle Rodriguez in eerste VR-serie

De actrice speelt een wapen van massavernietiging.

Mocht je er geen hebben, dan is dit wellicht het moment om te investeren in een VR-headset. Het verhaal gaat dat Michelle Rodriguez gaat spelen in een VR-serie die gemaakt wordt door Robert Rodriguez. De serie heet The Limit en belooft een heel nieuwe ervaring te bieden.

De serie wordt volgens Entertainment Weekly een first-person actieserie. Waar het verhaal om draait is niet helemaal duidelijk, maar we weten wel dat Michelle de rol van een "genetisch verbeterd wapen van massavernietiging" speelt. Zij is er "op uit om het bedrijf te vernietigen dat haar gemaakt heeft."

The Limit wordt gemaakt door STXsureal, dat daarmee "de eerste serie in dit format maakt. Dat levert een blockbuster, een echte cinematische ervaring waarbij je achterover kunt leunen en een ervaring die je nergens anders kan vinden op de markt." De bedoeling is om meer dan dit soort producties te maken, al wil men eerst zien of het format ook echt werkt en aanslaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Unbreakable Kimmy Schmidt' op 30 mei terug
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Unbreakable Kimmy Schmidt' op 30 mei terug

De show krijgt dit jaar twee halve seizoenen.

Netflix heeft vandaag bekend gemaakt dat Ellie Kempers geinige serie Unbreakable Kimmy Schmidt officieel in mei terugkeert. De komedie zal verder gegarandeerd een tweede première krijgen in 2018, want het vierde seizoen wordt opgesplitst.

Netflix liet weten dat het eerste deel van het nieuwe seizoen op 30 mei te zien zal zijn. Dan komen er zes afleveringen online te staan. De rest van het seizoen zal op een later moment dit jaar nog te zien zijn. Waarom hiertoe besloten is, weten we niet maar de serie werd in het verleden al eens uitgesteld om de productie meer tijd te geven.

TVLine merkt op dat hier mogelijk toe besloten is om de eerste helft van de serie in aanmerking te laten komen voor de Emmy's. Die kennen een deadline van 31 mei. Daar de Netflix-serie zestien keer eerder genomineerd is, waaronder driemaal voor de beste komedieserie, klinkt dat inderdaad als de meest waarschijnlijke reden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Guy Pearce speelt hoofdrol in Netflix-serie 'The Innocents'
Series / Nieuws

Guy Pearce speelt hoofdrol in Netflix-serie 'The Innocents'

De Britse miniserie zal bestaan uit acht afleveringen.

Guy Pearce heeft een belangrijke rol gescoord in de bovennatuurlijke Britse miniserie The Innocents, die zal bestaan uit acht afleveringen. De serie werd bedacht door Hania Elkington (The North London Book of the Dead) en Simon Duric (Black Mirror).

Het verhaal van de serie gaat over de tieners Harry (Percelle Ascott) en June (Sorcha Groundsell), die hun families ontvluchten om samen te kunnen zijn. Tijdens hun reis ontdekken ze zichzelf en krijgen ze te maken met bovennatuurlijke krachten die hen van elkaar willen scheiden.

Pearce zal een personage genaamd Halvorson spelen. Charlie Pattinson, Elaine Pyke, Willow Grylls en Farren Blackburn zullen dienst doen als uitvoerend producenten, Jamie Donaghue en Blackburn regisseren. De opnames van The Innocents zullen plaatsvinden in Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: Modus (S2) - Scandinavische topper
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Modus (S2) - Scandinavische topper

Nu ook met internationale sterren.

Regie: Lisa Siwe | Mani Maserrat | Cast: Melinda Kinnaman (Inger Johanne Vik), Henrik Norlén (Ingvar Nymann), Marek Oravec (Richard Forrester), Simon J. Berger (Isak Aronson), Esmeralda Struwe (Stina Vik), Lily Wahlsten (Linnéa Vik) e.a. | Uitzending serie: 2015 | Tv-zenders: TV4

Lumière Crime Series bracht afgelopen maand het tweede seizoen van Modus uit op Dvd. Het nieuwe seizoen van de succesvolle thriller, naar het boek 'Wees niet bang' van bestsellerauteur Anne Holt, herbergt rollen van enkele opvallende acteurs, namelijk De Britse acteur Greg Wise (The Crown) en de Amerikaan Billy Campbell (uit de Amerikaanse The Killing). Zowel in het thuisland Zweden als in andere Europese landen is de serie een succes.

[video_embed]2354[/video_embed]

In het nieuwste seizoen verdwijnt Helen Tyler, de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, op mysterieuze wijze tijdens een staatsbezoek aan Stockholm. De politie probeert haar met alle middelen op te sporen. Ondertussen voeren het panische Amerika en Zweden een machtsstrijd omdat het lot van 's werelds machtigste vrouw een internationale shock veroorzaakt. Inger Johanne en Ingvar ontdekken tijdens het onderzoek al snel dat ze daardoor niemand kunnen vertrouwen.Uitgave: Modus - Seizoen 2 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481105 | Release: januari 2018 | Met dank aan: Lumière

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Modus zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-keepcase. In of op de hoes wordt geen duidelijkheid gegeven over de locatie van de episodes. Op de schijven staat de locatie wel aangegeven. Ook is er een catalogus van Lumière toegevoegd, waarop Lumière nu ook verwijst naar hun digitale collectie.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is prima te doen voor een Dvd-uitgave. De kleuren zijn helder en straks en doen prima natuurlijk aan, en hebben net als de meeste Scandinavische series een nette filmische uitstraling. Van heel erg storende zaken is niet echt sprake, en daarmee levert Lumière opnieuw een nette uitgave af van een prima misdaadserie. De geluidstrack is weinig spectaculair te noemen, maar doet verder prima zijn werk. Gelukkig zit er een Nederlandse ondertiteling bij, altijd handig bij een Zweedse serie.

Geen extra's
De Dvd- en sporadische Blu-ray uitgaven van Lumière (Crime Series) bevatten zelden tot nooit bonusmateriaal en dat is nu ook weer het geval. Wel is er een snelle video te zien met de fraaie series die in 2017 en 2018 via Lumière verschijnen.

Derde seizoen?
Een derde seizoen lijkt nog niet in de maak. Online is er namelijk geen informatie terug te vinden over nieuwe plannen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Detective' krijgt 'Justice League'-held Ray Fisher
Series / Nieuws

'True Detective' krijgt 'Justice League'-held Ray Fisher

Mahershala Ali is zijn vader.

Deadline meldt dat Justice League-acteur Ray Fisher een rol krijgt in True Detective. In het derde seizoen zal hij de zoon spelen van Mahershala Ali's detective die waarschijnlijk Wayne Hays, Freddy Burns of Henry Hays heet.

Ali was één van de eerste namen die werd aangetrokken voor het nieuwe seizoen. Ook Carmen Ejogo, Stephen Dorff, Scoot McNairy en Mamie Gummer hebben zich ondertussen aangemeld voor de HBO-misdaadserie die in 2014 en 2015 het eerste en tweede seizoen opleverde.

Het derde seizoen van bedenker Nic Pizzolatto wordt mede-geregisseerd door Jeremy Saulnier (Blue Ruin, Green Room) en vertelt een macaber verhaal in het hart van de Ozarks en een mysterie van tientallen jaren oud. De serie zal zich afspelen over drie tijdsperiodes. Ejogo zal de vrouwelijke hoofdrol spelen, met de naam Amelia Reardon. Zij is een lerares en heeft een connectie met de verdwijning van twee kinderen in 1980.

Er is nog geen verschijningsdatum bekend voor het derde seizoen van True Detective.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.