Duffers en Netflix ontkennen 'Stranger Things'-beschuldigingen

Duffers ontkennen Stranger Things beschuldigingen

Er zou niets aan de hand zijn.

Jim Pedd, 12 maart 2018 om 14:49

Het gerucht gaat dat Stranger Things-bedenkers Matt en Ross Duffer na het derde seizoen van de Netflix-serie opstappen. Het schijnt dat ze dat doen nadat ze diverse vrouwen op de set verbaal misbruikt zouden hebben. De Duffers hebben nu voor het eerst gereageerd op de verhalen en stellen dat de berichten niet kloppen.
Hoe het begon
Het verhaal komt voort uit een grip die op de set werkt; Peyton Brown genaamd, die stelde dat ze vertrok omdat "twee zeer machtige mannen" vrouwen verbaal misbruikten op de set. Later werd haar gevraagd of ze met die opmerking doelde op de bedenkers van de serie.

Dat bevestigde Brown vervolgens. Ze zei heel simpel "ja, ik heb het over hen." Daarnaast stelde ze dat "er geschreeuwd werd, er beledigd werd, er bedreigingen waren en mensen zelfs gedwongen werden ontslag te nemen of zelfs ontslagen werden door hen."

Netflix ziet geen problemen
Variety stelt dat Netflix de meldingen onderzocht heeft. De streamingdienst kon echter geen problemen vinden en in een reactie laten de Duffers weten dat de berichten niet kloppen.

"We vinden het verschrikkelijk om te horen dat iemand zich ongemakkelijk gevoeld heeft op onze set. We vinden het belangrijk dat de sfeer op onze set niet verkeerd weergegeven wordt, en geloven er heel erg sterk in dat iedereen gelijk behandeld moet worden, wat het geslacht ook is, de oriëntatie, religie, ras of wat dan ook van iemand is. We geloven er heel sterk in voor iedereen een veilige omgeving te bouwen."

Bron: Variety

Lees meer over: Stranger Things, Netflix, Matt Duffer, Ross Duffer

Populair nieuws