Waarom 'Breaking Bad' stopte met seizoen vijf

Waarom Breaking Bad stopte met seizoen vijf

Vince Gilligan over een uiterst moeilijk besluit.

Jim Pedd, 19 maart 2018 15:23

Breaking Bad had eeuwig door kunnen gaan, wat showrunner en bedenker Vince Gilligan betreft. Maar hij realiseerde zich tegelijk iets heel belangrijks. In een interview met Digital Spy legde hij uit waarom de hitserie over Walter White (Bryan Cranston), een briljant scheikundeleraar die besluit crystal meth te maken zodat zijn familie iets heeft als hij doodgaat, eindigde bij het vijfde seizoen.
“Ik had best voor altijd dit willen maken,” aldus Gilligan. “Maar. Ik werkte in de jaren daarvoor aan The X-Files. Dat was een geweldige baan, ik hield er echt van.” Maar er was een klein probleem. “Op een dag realiseerde ik me dat niemand meer keek. Op dat moment leerde ik dat je het feestje niet te laat wil verlaten. Je wil dat mensen meer willen als je ermee stopt.

En dat heeft hij gedaan. Ondanks druk van studio Sony, dat net geld begon te verdienen aan de serie, om verder te gaan. Uiteindelijk begreep men daar ook dat het beter was om op een hoogtepunt te stoppen. Gelukkig hebben we spin-off Better Call Saul nog, die op Netflix te volgen valt.

Bron: Digital Spy

Lees meer over: Breaking Bad, AMC, Vince Gilligan, Bryan Cranston

Informatie over de serie: Breaking Bad

Populair nieuws