search
Blu-ray review 'Blue Planet II' - Duik in het diepe
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Blue Planet II' - Duik in het diepe

Begeleid door David Attenborough en Hans Zimmer.

Producent: Jonathan Smith | Presentatie: David Attenborough | Muziek: Hans Zimmer, Jacob Shea, David Fleming | Uitzending serie: 2017 | Tv-zender: BBC

Na het doorslaande succes van The Blue Planet uit 2001 verscheen verleden jaar een tweede deel met de titel Blue Planet II. Ook deze keer is het David Attenborough die de prachtige beelden rond onze oceanen aan elkaar praat, dit keer ondersteund met muziek van niemand minder dan Hans Zimmer. De serie van de BBC trok flink wat kijkers. In het Verenigd Koninkrijk waren er per aflevering tot 15 miljoen kijkers. Opvallend is ook dat de trailer alleen al 43 miljoen liefhebbers trok.

Onlangs verscheen Blue Planet II in Nederland op Dvd en Blu-ray. Hieronder werpen we een blik op de High Def-uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.Blue Planet II bestaat uit zeven afleveringen. Deze werden in meer dan 4 jaar tijd opgenomen, verdeeld over 125 expedities in 39 landen. Er waren meer dan 4000 duiken en die leverden ruim 6000 uur aan onderwater duikbeelden op. De afleveringen heten One Ocean, The Deep, Coral Reefs, Big Blue, Green Seas, Coasts en Our Blue Planet.Serie: Blue Planet II | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 7 x 60 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983443662 | Release: maart 2018 | Met dank aan: Just Entertainment

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van Blue Planet II zitten vastgeklikt een mooie bewaarhoes. In de stevige insteekhoes zit een uitklapcase met de drie schijven. Er zijn ook synopsissen in het Nederlands toegevoegd. Prachtig!

Beeld en geluid
Just Entertainment heeft voor een uitstekende Blu-ray uitgave gezorgd, waarbij de high definition weergave uiteraard het belangrijkste is. Met een beeldvullende weergave komt deze natuurserie volledig tot zijn recht op het thuisscherm. Het beeld is zoals deze door de makers gewenst is: haarscherp met prachtige én krachtige kleuren. De vele close-ups zijn waanzinnig en het voor gevoel bijna geregisseerde dierenrijk komt soms bijna uit je beeld gekropen of gezwommen. Een genot om te zien. De muziek van onder meer Hans Zimmer is goed aanwezig en begeleid de prachtige beelden uitstekend. Een klasse uitgave van Just! Een minpuntje is misschien dat deze serie niet met het Nederlandse commentaar van de EO wordt geleverd. Altijd handig voor de jongste liefhebber.

Geen bonusmateriaal
De zeven afleveringen staan verspreid over de drie schijven, met twee afleveringen op de derde schijf. De extra ruimte is besteed aan 'The Making of Blue Planet II'. Deze neemt bijna 50 minuten in beslag en laat zien hoeveel werk er in de serie heeft gezeten. Dit maakt deze documentaire minstens zo spectaculair als de zeven afleveringen. Het is eigenlijk een achtste aflevering. Kijken dus!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen