search

Ons nieuws van vrijdag 23 maart 2018

Blu-ray review 'Blue Planet II' - Duik in het diepe
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Blue Planet II' - Duik in het diepe

Begeleid door David Attenborough en Hans Zimmer.

Producent: Jonathan Smith | Presentatie: David Attenborough | Muziek: Hans Zimmer, Jacob Shea, David Fleming | Uitzending serie: 2017 | Tv-zender: BBC

Na het doorslaande succes van The Blue Planet uit 2001 verscheen verleden jaar een tweede deel met de titel Blue Planet II. Ook deze keer is het David Attenborough die de prachtige beelden rond onze oceanen aan elkaar praat, dit keer ondersteund met muziek van niemand minder dan Hans Zimmer. De serie van de BBC trok flink wat kijkers. In het Verenigd Koninkrijk waren er per aflevering tot 15 miljoen kijkers. Opvallend is ook dat de trailer alleen al 43 miljoen liefhebbers trok.

Onlangs verscheen Blue Planet II in Nederland op Dvd en Blu-ray. Hieronder werpen we een blik op de High Def-uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.



Blue Planet II bestaat uit zeven afleveringen. Deze werden in meer dan 4 jaar tijd opgenomen, verdeeld over 125 expedities in 39 landen. Er waren meer dan 4000 duiken en die leverden ruim 6000 uur aan onderwater duikbeelden op. De afleveringen heten One Ocean, The Deep, Coral Reefs, Big Blue, Green Seas, Coasts en Our Blue Planet.



Serie: Blue Planet II | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 7 x 60 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983443662 | Release: maart 2018 | Met dank aan: Just Entertainment

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van Blue Planet II zitten vastgeklikt een mooie bewaarhoes. In de stevige insteekhoes zit een uitklapcase met de drie schijven. Er zijn ook synopsissen in het Nederlands toegevoegd. Prachtig!

Beeld en geluid
Just Entertainment heeft voor een uitstekende Blu-ray uitgave gezorgd, waarbij de high definition weergave uiteraard het belangrijkste is. Met een beeldvullende weergave komt deze natuurserie volledig tot zijn recht op het thuisscherm. Het beeld is zoals deze door de makers gewenst is: haarscherp met prachtige én krachtige kleuren. De vele close-ups zijn waanzinnig en het voor gevoel bijna geregisseerde dierenrijk komt soms bijna uit je beeld gekropen of gezwommen. Een genot om te zien. De muziek van onder meer Hans Zimmer is goed aanwezig en begeleid de prachtige beelden uitstekend. Een klasse uitgave van Just! Een minpuntje is misschien dat deze serie niet met het Nederlandse commentaar van de EO wordt geleverd. Altijd handig voor de jongste liefhebber.

Geen bonusmateriaal
De zeven afleveringen staan verspreid over de drie schijven, met twee afleveringen op de derde schijf. De extra ruimte is besteed aan 'The Making of Blue Planet II'. Deze neemt bijna 50 minuten in beslag en laat zien hoeveel werk er in de serie heeft gezeten. Dit maakt deze documentaire minstens zo spectaculair als de zeven afleveringen. Het is eigenlijk een achtste aflevering. Kijken dus!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' grapt over 'Avengers: Infinity War'
Series / Foto's

'The Walking Dead' grapt over 'Avengers: Infinity War'

Ook TWD heeft natuurlijk een cross-over!

Volgende maand gaat de film Avengers: Infinity War in de bioscoopzalen in première en dit belooft een enorme cross-overs te worden binnen het Marvel Cinematic Uinverse. AMC is iets dergelijks binnenkort ook van plan, en dan met The Walking Dead en Fear the Walking Dead.

Uiteraard belooft dit iets interessants te gaan worden voor de fans van de zombieseries. Het is Lennie James' Morgan Jones die van de hoofdserie overstapt naar Fear the Walking Dead, welke op 15 april terugkeert op AMC.



Overigens wordt er welk vaker een link gelegd met bioscoopfilms. Zo verscheen er verleden jaar nog een Walking Dead-versie van de poster van Star Wars: The Last Jedi:



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Suicide Squad'-actrice gecast in Amazon-serie 'The Boys'
Series / Nieuws

'Suicide Squad'-actrice gecast in Amazon-serie 'The Boys'

Evan Goldberg en Seth Rogen, de mannen die eerder Preacher naar het kleine scherm brachten, zullen de serie produceren.

Karen Fukuhara (Suicide Squad) heeft een belangrijke rol gescoord in Amazon-superheldenserie The Boys. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Garth Ennis en werd bedacht door Eric Kripke (Supernatural, Timeless). De serie speelt zich af in een wereld waarin superhelden de duistere zijde van hun roem omhelzen.

Een groep superhelden die bekend staan onder de naam 'the boys' heeft de taak om corrupte superhelden op keiharde wijze uit te schakelen. Fukuhara zal de rol spelen van Female, een jonge Aziatische huurmoordenaar die geavanceerde martial arts-vaardigheden beheerst en hiermee dingen kan laten ontploffen.

Wanneer de 'Boys' haar vinden, reageert ze extreem wild en spreekt ze geen woord. Ze leert later wat het is om mens te zijn door haar innige relatie met het personage Frenchie. Naast Fukuhara zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Erin Moriarty, Antony Starr, Dominique McElligott, Chace Crawford, Jesse T. Usher en Nathan Mitchell.

Evan Goldberg en Seth Rogen zullen de eerste aflevering regisseren en daarna produceren. The Boys is een productie van Sony Pictures TV Studios, Original Films en Amazon. Kripke doet dienst als showrunner van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Creepy poster 'Westworld' S2
Series / Posters

Creepy poster 'Westworld' S2

We moeten vrezen voor de Man in Black.

Moeten we vrezen voor het lot van de Man in Black (Ed Harris) in HBO-hit Westworld? Het lijkt er wel op, op deze eerste echte poster van de serie. Die toont ons een bizarre gier, die naast zijn hoed zit. Die kenmerkende zwarte hoed is doorzeefd met kogels en er omheen ligt bloed.

De poster laat verder eigenlijk niks zien, behalve een interessante slogan: Chaos Takes Control. Kortom: chaos zal het overnemen in het beruchte pretpark. Daar komen de robots, die nu zelfbewust aan het worden zijn, in opstand tegen hun menselijke martelaars. Niet gek ook, als je ziet wat voor misdaden er allemaal tegen hen gepleegd zijn.



Westworld zal dit seizoen ook naar Shogun World trekken, een pretpark dat gesitueerd is rond het oude feudale Japan. Daarnaast schijnen er ook bredere zaken van de wereld waarin de serie zich afspeelt getoond te worden. Zo zouden er dus details die we nog niet eerder kregen naar buiten komen.

Vanaf 22 april weer te zien op HBO Movies & Series XL.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toekomst 'American Crime Story' onzeker
Series / Nieuws

Toekomst 'American Crime Story' onzeker

Ryan Murphy gaat voor Netflix.

De overstap van Ryan Murphy naar Netflix zet grote vraagtekens bij de toekomst van American Crime Story en het tweede seizoen van Feud. Murphy, die in februari een deal met Netflix sloot van $300 miljoen, gaat hier vanaf 1 juli nieuwe programma's voor ontwikkelen. De producent vertelde aan Entertainment Weekly dat hij niet helemaal op de hoogte is van de toekomst van American Crime Story en Feud.

De productie van The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story is net afgerond en het achtste seizoen van American Horror Story zal net als het transgender drama Pose deze zomer in productie gaan. Hierna start de Murphy met zijn nieuwe projecten Ratched and The Politician bij Netflix.

Het is de vraag of Murphy nog wel tijd heeft voor zijn series bij FX. De productie van Katrina: American Crime Story, een ziekenhuisdrama tijdens de nasleep van de gelijknamige orkaan in New Orleans, is vertraagd en Feud heeft nog geen productiedatum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sheldon's broer in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Sheldon's broer in 'The Big Bang Theory'

De rol is toegekend aan Jerry O'Connell...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Met het huwelijk van Sheldon en Amy in het verschiet in 'The Big Bang Theory' is het niet zo vreemd dat er enkele geruchten opduiken van 'familieleden' die hun opwachting zullen maken in de reeks. Zo raakte nu bekend dat de oudere broer van Sheldon, namelijk Georgie te zien zal zijn in het elfde seizoen. De rol wordt vertolkt door Jerry O'Connell.

Meteen raakte ook bekend dat Georgie niet het enige familielid zal zijn dat zijn opwachting maakt op de bruiloft. De producers hebben namelijk bevestigd dat Georgie ook het gezelschap zal krijgen van zijn moeder, Mary. Deze rol wordt gespeeld door Emmy winnares Laurie Metcalf.

Daarnaast konden de produers van de reeks het ook niet laten om nog wat extra hype te creëren rond de aankomende afleveringen en ook actrice Kaley Cuoco (Penny) speelde daar maar wat graag nog wat meer op in. Zij liet bijvoorbeeld optekenen dat er enkele zeer ongewone vrijgezellenfeestjes plaats zullen vinden voorafgaand aan het trouwfeest. "Ze zullen in ieder geval niet verlopen zoals je op het eerste zicht zou verwachten", aldus nog de actrice.

Kijk jij al uit naar het trouwfeest van Amy en Sheldon en ben je benieuwd om enkele familieleden in de reeks te zien opduiken?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer Marvel-serie 'Cloak & Dagger' onthuld
Series / Nieuws

Nieuwe trailer Marvel-serie 'Cloak & Dagger' onthuld

Daarnaast heeft Freeform ook een premieredatum onthuld.

Freeform heeft de nieuwe trailer onthuld van Marvel's Cloak & Dagger. Daarnaast melden ze dat de eerste twee afleveringen van de serie op 7 juni a.s. zullen worden uitgezonden.

In Cloak & Dagger volgen we Tandy Bowen (Olivia Holt) en Tyrone Johnson (Aubrey Joseph), twee tieners met een zeer verschillende achtergrond die ontdekken dat ze superkrachten hebben en op mysterieuze wijze aan elkaar verbonden zijn. Tandy kan dolken van licht werpen en Tyrone heeft de gave om andere mensen in duisternis te hullen. Ze leren al snel dat ze samen beter presteren dan afzonderlijk van elkaar, maar hun ontluikende gevoelens voor elkaar maken de zaken er niet makkelijker op.

Naast Holt en Joseph zijn er in Cloak & Dagger ook rollen weggelegd voor Andrea Roth, Gloria Reuben, Miles Mussenden, Carl Lundstedt, Emma Lahana, Jaime Zevallos en J.D. Evermore. De trailer kun je hieronder bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.