Dvd review 'Hawaii Five-O' - Seizoen 7

Dvd review 'Hawaii Five-O' -  Seizoen 7

CBS heeft flink wat politiesuccessen.

Bram de Groot, 30-03-2018 09:21

Bedenker: Leonard Freeman | Cast: Alex O'Loughlin (Steven J. "Steve" McGarrett), Scott Caan (Daniel "Danny / Danno" Williams), Daniel Dae Kim (Chin Ho Kelly), Grace Park (Kona "Kono" Noshimuri), Masi Oka (Dr. Max Bergman) e.a. | Uitzending serie: 2010 - heden | Tv-zenders: CBS
CBS heeft een aantal goed scorende politieseries lopen. Hawaii Five-0 is één van die series. En het lijkt er niet op dat dit succes snel eindigt. Het meest recent afgeronde seizoen noteerde namelijk een prima 12,2 miljoen kijkers per aflevering. De serie met onder meer Alex O'Loughlin en Scott Caan gaat zeker wel een tijdje door.

Onlangs gaf Universal seizoen 7 uit op Dvd, met een flinke reeks extra's. Hieronder eerst de trailer en synopsis.


Seizoen 7 begint met de lichamen van twee seriemoordenaars die te vinden zijn in het hoofdkwartier Five-0 met een ivoren schaakstuk in zijn mond. McGarrett en het team jagen op een vigilante als de angst groeit dat toeristen niet veilig zijn op Hawaii.Uitgave: Hawaii Five-O - Seizoen 7 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 25 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Duits | EAN: 5053083137267 | Release: Maart 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van het vijfde seizoen van Hawaii Five-0 zitten vastgeklikt van de doorzichtige Dvd-keepcase. In de keepcase staan de titels duidelijk vermeld, inclusief synopsissen, en op welke schijven welke afleveringen en extra's zijn opgenomen.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is opvallend mager. De kleuren zijn te contrastrijk en de scherpte doet soms aan als een jaren 80 serie. Dit is misschien iets overdreven, maar dit kan veel beter. De recent besproken DVD-uitgave van de CBS-serie NCIS is veel beter. Ook de zwartweergave is zwak en donkere kleuren gaan in elkaar op. Erg jammer voor de liefhebber. Het geluid komt via een Dolby Digital 5.1 geluidstrack. Deze is gewoon degelijk.

Nodige extra's
Ook voor dit seizoen zijn er flink wat extra's op de schijven gezet. Naast verspreide verwijderde/verlengde scènes staat op de zesde schijf een reeks bonusmateriaal. Zo is er een registratie van een fotoshoot te bekijken, wordt er dieper gekeken naar de realisatie van dit seizoen (Shortlines), is er een blik op een bekende familie uit de serie (The Chun Family Legacy) en kun je kijken naar een kort 'videodagboek' van de jonge Teilor Grubbs. Ook is er een Gag Reel.

Seizoen 8 draait
Het achtste seizoen van Hawaii Five-0 is op dit moment op CBS te zien en ook deze bestaat uit 25 afleveringen. Een negende seizoen is al aangekondigd en ondanks berichten over het vertrek van acteur Alex O'Loughlin lijkt deze toch aan te blijven. Hieronder de openingsscène van seizoen 8:


Lees meer over: blu ray, dvd, review, cbs, Hawaii Five O, Leonard Freeman, Alex O Loughlin, Scott Caan, recensie

Informatie over de serie: Hawaii Five-0

Populair nieuws