'Lord of the Rings'-opnames moeten in 2019 van start

LOTR opnames moeten in 2019 van start

Anders gaan de rechten weer terug naar de Tolkiens.

Jim Pedd, 9 april 2018 om 12:15

The Hollywood Reporter meldt dat Amazon binnen twee jaar moet beginnen met de productie van de Lord of the Rings-televisieserie. Dat plaatst extra druk op de webgigant, die maar liefst 1 miljard dollar neertelde voor de rechten en de productie van de vijf seizoenen tellende show.
Amazon zou maar net gewonnen hebben van Netflix bij de biedingsoorlog op de rechten van de franchise van J.R.R. Tolkien. Maar onderdeel van de deal is dat de productie uiterlijk in 2019 begonnen moet zijn. Daarmee heeft men helemaal niet zoveel tijd, want er zijn nog geen schrijvers en geen verhalen bedacht voor de serie.

Naar verluidt kost de serie elk seizoen tussen de honderd en honderdvijftig miljoen dollar. Geen van de oorspronkelijke castleden uit de films van regisseur Peter Jackson zou terugkeren. Opmerkelijk genoeg schijnt Jackson wel terug te mogen keren als uitvoerend producent, al leek hij helemaal klaar met de franchise na de tegenvallende reacties op The Hobbit.

Het nieuws is mooi voor fans: want als de productie uiterlijk in 2019 gaat beginnen, betekent dat, dat de première vermoedelijk al in 2020 plaatsvindt.

Bron: THR

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, Peter Jackson, Netflix, JRR Tolkien

Populair nieuws