search
Sacha Baron Cohen in Netflix serie 'The Spy'
Series / Nieuws

Sacha Baron Cohen in Netflix serie 'The Spy'

Hij speelt de rol van 'Eli Cohen', een voormalige spion...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Acteur en comedian 'Sacha Baron Cohen' zal een rol gaan vertolken in de zes-delige mini-serie van Netflix genaamd 'The Spy'. De serie draait om het leven van een voormalige, Israëlische spion, namelijk 'Eli Cohen'. Het wordt meteen de eerste rol van Cohen in een serie na afloop van de 'Da Ali G Show' van HBO. Deze kwam teneinde in het jaar 2004.


Eli Cohen ging in het Syrië van de jaren '60 diep undercover in de hoofdstad Damascus. Hij zorgde er voor dat hij zich op deze manier binnen wist te werken in de hogere kringen van de plaatselijke politiek. Op regelmatige basis werden er wilde feestjes bij hem thuis gehouden met als voornaamste doel om de roddels tussen hooggeplaatste Syrische officials en zakenmensen op te kunnen vangen. Uiteindelijk (SPOILER) werd hij op een zeker ogenblik ontmaskerd en vervolgens geëxecuteerd. Echter, tot op vandaag wordt Cohen in Israël aanzien als een echte held.

Ben jij alvast benieuwd om Sacha Baron Cohen in de huid te zien kruipen van Eli Cohen? De overeenkomst in de naam laat alvast het beste vermoeden!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen