search
'Westworld'-bedenkers maken serie voor Amazon
Series / Nieuws

'Westworld'-bedenkers maken serie voor Amazon

Weer een ambitieus nieuw project.

Westworld-makers Lisa Joy en Jonathan Nolan maken een sci-fi serie voor Amazon: The Peripheral genaamd. Die wordt gebaseerd op het futuristische boek van William Gibson. Wat dat precies betekent voor hun werk bij HBO is niet helemaal duidelijk, maar duidelijk is dat ze in elk geval onder hun Kilter Films-vlag aan de slag gaan voor Amazon.

De scenario's worden verzorgd door Scott B. Smith en Vincenzo Natali regisseert. De serie krijgt geen pilot als de scenario's goed bevallen. Het boek speelt zich af over twee tijdlijnen; de nabije toekomst waarin zaken richting een dystopie bewegen. Tegelijk is er een tweede verhaallijn, de verre toekomst, waarbij de mensheid verreweg de meeste steden verlaten heeft en gebruik maakt van cyborg avatars, peripherals genaamd. Daarmee reizen mensen terug in de tijd.

Gibson heeft overigens al een vervolg geschreven, dat later deze maand uit moet komen. Het boek is erg complex om te verfilmen, dus het wordt nog interessant om te zien wat Nolan en Joy er precies mee gaan doen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen