Dvd review 'NCIS: Los Angeles' - Seizoen 8

Dvd review 'NCIS: Los Angeles' - Seizoen 8

Chris O'Donnell en LL Cool J als agenten.

Bram de Groot, 29 april 2018 om 22:30

Bedenker: Shane Brennan | Cast: Chris O'Donnell (G. Callen), Peter Cambor (Nate Getz), Daniela Ruah (Kensi Blye), Adam Jamal Craig (Dominic Vail), LL Cool J (Sam Hanna) e.a. | Uitzending serie: 2009 - heden | Tv-zenders: CBS | SBS
Nadat de moederserie NCIS zich al lang en breed had bewezen werd NCIS: Los Angeles de eerste spin-off. Met rollen voor namen als Chris O'Donnell, Peter Cambor, LL Cool J en wijlen Miguel Ferrer groeide ook deze politieserie uit tot een succes. De kijkcijfers leken soms zelfs NCIS - al met vijftien seizoenen - voorbij te streven. Ondertussen bevindt NCIS: Los Angeles zich in het negende seizoenen en deze wordt aankomende maand afgerond.

Onlangs gaf Universal seizoen 8 uit op Dvd, met de nodige extra's. Hieronder eerst een sneak peek en de synopsis.


In NCIS: Los Angeles seizoen 8 zie je verrassende arrestaties, een spion op de afdeling en een missie die fout gaat in Syrië. Deze zorgen ervoor dat alles verandert voor iedereen… voor altijd. Het elite team van L.A. bewijst keer op keer dat zij de dodelijkste bedreigingen in zowel binnen- als buitenland in de kiem kunnen smoren.Uitgave: NCIS: Los Angeles - Seizoen 8 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 23 x ca. 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083142841 | Release: april 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van het achtste seizoen van NCIS: Los Angeles zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan per disc de titels en synopsissen van de afzonderlijke 23 afleveringen aangegeven. Ook staat duidelijk vermeld waar welk bonusmateriaal is terug te vinden. Mooi!

Beeld en geluid
De vele afleveringen staan verspreid over de zes schijven van de uitgave. Zoals bij vergelijkbare uitgaven is het beeld ook nu erg modaal. De kleuren zijn doorgaans erg contrastrijk en het beeld toont licht geblokt. Dit zorgt voor een basic weergave van de serie, met de kenmerkende Dvd-gebreken. De liefhebbers zullen dit ongetwijfeld voor lief nemen. Van de NCIS-series verschijnen geen Blu-ray uitgaven (in Nederland). Het geluid is eveneens basic, al wel surround. Erg degelijke uitgave dus.

Bonusmateriaal
De extra's zijn wat beperkt, al het kijken waard voor de fans. Er staan over de schijven wat verwijderde scènes en de achttiende aflevering 'Getaway' heeft een track met audiocommentaar. De featurettes staan op schijf 5 en 6. Op schijf 5 staat 'Dip & Salsa', een featurette van 10 minuten waarin wordt gekeken naar de aflevering 'From Havana with Love'. Er wordt uiteraard ingezoomd op de danskwaliteiten van Daniela Ruah. Voor alle details van het achtste seizoen kijk je naar 'Deep Impact: Season 8 of NCIS: New Orleans' van bijna een half uur en in de kortere featurettes 'The Nellverine' en 'Remembering Miguel' wordt er eerst gekeken naar actrice Renée Felice Smith en haar personage en daarna naar Miguel Ferrer, de bekende (tv-)acteur die in 2017 kwam te overlijden.

Seizoen 10 al in de maak
Het negende seizoen wordt op 20 mei afgerond met de 24e aflevering. De kijkcijfers lijken iets gedaald ten opzichte van de eerdere seizoenen. In april werd NCIS: Los Angeles al verlengd met een tiende seizoen. Hieronder een sneak peek voor de eerste aflevering van seizoen 9:


Lees meer over: NCIS, Los Angeles, Chris O Donnell, Peter Cambor, LL Cool J

Informatie over de serie: NCIS: Los Angeles

Populair nieuws