search

Ons nieuws van zondag 29 april 2018

Dvd review 'NCIS: Los Angeles' - Seizoen 8
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'NCIS: Los Angeles' - Seizoen 8

Chris O'Donnell en LL Cool J als agenten.

Bedenker: Shane Brennan | Cast: Chris O'Donnell (G. Callen), Peter Cambor (Nate Getz), Daniela Ruah (Kensi Blye), Adam Jamal Craig (Dominic Vail), LL Cool J (Sam Hanna) e.a. | Uitzending serie: 2009 - heden | Tv-zenders: CBS | SBS

Nadat de moederserie NCIS zich al lang en breed had bewezen werd NCIS: Los Angeles de eerste spin-off. Met rollen voor namen als Chris O'Donnell, Peter Cambor, LL Cool J en wijlen Miguel Ferrer groeide ook deze politieserie uit tot een succes. De kijkcijfers leken soms zelfs NCIS - al met vijftien seizoenen - voorbij te streven. Ondertussen bevindt NCIS: Los Angeles zich in het negende seizoenen en deze wordt aankomende maand afgerond.

Onlangs gaf Universal seizoen 8 uit op Dvd, met de nodige extra's. Hieronder eerst een sneak peek en de synopsis.



In NCIS: Los Angeles seizoen 8 zie je verrassende arrestaties, een spion op de afdeling en een missie die fout gaat in Syrië. Deze zorgen ervoor dat alles verandert voor iedereen… voor altijd. Het elite team van L.A. bewijst keer op keer dat zij de dodelijkste bedreigingen in zowel binnen- als buitenland in de kiem kunnen smoren.



Uitgave: NCIS: Los Angeles - Seizoen 8 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 23 x ca. 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083142841 | Release: april 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van het achtste seizoen van NCIS: Los Angeles zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan per disc de titels en synopsissen van de afzonderlijke 23 afleveringen aangegeven. Ook staat duidelijk vermeld waar welk bonusmateriaal is terug te vinden. Mooi!

Beeld en geluid
De vele afleveringen staan verspreid over de zes schijven van de uitgave. Zoals bij vergelijkbare uitgaven is het beeld ook nu erg modaal. De kleuren zijn doorgaans erg contrastrijk en het beeld toont licht geblokt. Dit zorgt voor een basic weergave van de serie, met de kenmerkende Dvd-gebreken. De liefhebbers zullen dit ongetwijfeld voor lief nemen. Van de NCIS-series verschijnen geen Blu-ray uitgaven (in Nederland). Het geluid is eveneens basic, al wel surround. Erg degelijke uitgave dus.

Bonusmateriaal
De extra's zijn wat beperkt, al het kijken waard voor de fans. Er staan over de schijven wat verwijderde scènes en de achttiende aflevering 'Getaway' heeft een track met audiocommentaar. De featurettes staan op schijf 5 en 6. Op schijf 5 staat 'Dip & Salsa', een featurette van 10 minuten waarin wordt gekeken naar de aflevering 'From Havana with Love'. Er wordt uiteraard ingezoomd op de danskwaliteiten van Daniela Ruah. Voor alle details van het achtste seizoen kijk je naar 'Deep Impact: Season 8 of NCIS: New Orleans' van bijna een half uur en in de kortere featurettes 'The Nellverine' en 'Remembering Miguel' wordt er eerst gekeken naar actrice Renée Felice Smith en haar personage en daarna naar Miguel Ferrer, de bekende (tv-)acteur die in 2017 kwam te overlijden.

Seizoen 10 al in de maak
Het negende seizoen wordt op 20 mei afgerond met de 24e aflevering. De kijkcijfers lijken iets gedaald ten opzichte van de eerdere seizoenen. In april werd NCIS: Los Angeles al verlengd met een tiende seizoen. Hieronder een sneak peek voor de eerste aflevering van seizoen 9:

[video_embed]2416[/video_embed]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Animatieserie 'Star Wars Resistance' op komst
Series / Nieuws

Animatieserie 'Star Wars Resistance' op komst

Waarin Poe Dameron en Captain Phasma centraal staan.

Nu Star Wars Rebels ten einde is, kijkt Disney al naar de toekomst. Er is een nieuwe animatieserie in de franchise besteld: Star Wars Resistance, die een brug vormt naar live-action film Star Wars: The Force Awakens. Centraal staan onder meer Poe Dameron en Captain Phasma, die ingesproken worden door acteurs Oscar Isaac en Gwendoline Christie.

Een synopsis is er al:
Productie is begonnen van Star Wars Resistance, een opwindende nieuwe animatieserie over Kazuda Xiono, een jonge piloot die door de Resistance gerekruteerd wordt en een topgeheime missie krijgt, om te spioneren op de groeiende dreiging die van de First Order uitgaat. De serie beleeft zijn première deze herfst op Disney Channel in de Verenigde Staten en daarna op Disney XD wereldwijd.

De serie wordt, net als de vorige animatieserie in de franchise, geproduceerd door Dave Filoni.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zijn dit de personages in HBO's 'Watchmen'?
Series / Nieuws

Zijn dit de personages in HBO's 'Watchmen'?

Wordt het toch iets anders?

HBO werkt aan een tv-serie gebaseerd op de overbekende DC strip Watchmen van Alan Moore. De serie wordt geen directe verfilming. Nu weet That Hashtag Show meer over de personages in de serie te vertellen. En dit zijn geen personages uit de comic. Hieronder het overzicht.

Angela Abraham: Afro-Amerikaanse vrouwelijke agent. Onafhankelijk en intelligent, ze is ook een realist. Ze is getrouwd met Cal, met wie ze een dochter heeft en is zeer beschermend over hen.

Cal Abraham: Afro-Amerikaanse man en huisvader, getrouwd met Angela. Hoewel hij zich de baas in huis voelt en een liefhebbende echtgenoot en vader is, is het ook duidelijk dat zijn verleden een ander verhaal te vertellen heeft.

Looking Glass: Een goed uitziende agent, een echte inwoner van Oklahoma en niet zo eenvoudig als zijn landelijke accent hem doet lijken. Een top ondervrager en gedragswetenschapper, hij kan ook een beetje een sociopaat zijn.

Panda: Een kantooragent. Hij is cynisch en stoer en zet zijn baan op de eerste plaats. Hij is geen vriend voor velen, hij gebruikt komedie om mensen op afstand te houden.

Red Scare: Mafioso, baanbrekende politie-agent. Zijn Russische accent sluit aan op zijn agressiviteit.

Pirate Jenny: Een androgyne en wellustige biseksuele agent, Jenny is een anarchist in hart en nieren.

Jane Crawford: De vrouw van de politiechef Judd. Jane is een dierenarts die scherper is dan haar gereserveerde karakter het toelaat.

Old Man: Een voormalige agent die ondanks zijn leeftijd nog steeds een imposant figuur is.

Het lijkt er dus op dat de serie meer een politieserie wordt dan een superheldenserie. In de comic van Alan Moore is de politie ook aanwezig. Maar bovenstaande is geen officiële informatie, dus het is nog even afwachten op bericht van HBO zelf.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Featured

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Welke series kan je vanaf deze week bingen?

Elke zondag plaatsen we op Serietotaal een overzicht met daarin de laatste toevoegingen die Netflix aan zijn database gedaan heeft. In dit artikel lichten we daarnaast de vijf beste nieuwe series in de selectie uit.

Original die zich afspeelt in een scherp verdeelde maatschappij. De beste drie procent mag naar een alternatieve wereld, waar het leven veel beter is en er geen schaarste is. De rest blijft achter.




Deze intrigerende vierdelige documentaire kijkt naar de Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy in de jaren zestig. Doet dat aan de hand van niet eerder gezien archiefbeeld.




Yugi Moto lost een oude Egyptische puzzel op en krijgt daardoor een duister en machtig alter ego. Als het kwaad hen bedreigt binnen de Duel Monster Card Game, weet de alter ego hen te helpen.




Een gewonde huurmoordenaar wordt bevriend met het denkbeeldige vriendje van zijn ontvoerde dochter: een geinige eenhoorn.




Mannen en vrouwen zoeken liefde. Dat doen ze in een datingshow. Elk heeft een duister geheim. Aan ex-playboy Atsushi Tamura de taak om dat te ontdekken.



Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

Dynasty (2018) - S01E20
The Joel McHale Show with Joel McHale (2018) - S01E11
The Originals (2013) - S05E01
Ash vs. Evil Dead (2016) - S03E09
Lucifer (2017) - S03E21
Black Lightning (2018) - S01E13
Supergirl (2016) - S03E15
The Flash (2015) - S04E19
Shadowhunters: Mortal Instruments (2017) - S03E06
Riverdale (2017) - S02E19
Designated Survivor (2017) - S02E19
Arrow (2012) - S06E20


Deze week verschenen verder nog een boel andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Anime
Beyblade Burst (2016; 1 seizoen)
Yu-Gi-Oh! Arc-V (2015; 2 seizoenen)

Horror
Superstition (2018; 1 seizoen)

Kinderserie
Achter de Tuinmuur (2014; 1 seizoen)
Ben 10 (2005; 4 seizoenen)
The New Legends of Monkey (2018; 1 seizoen)
The Powerpuff Girls (2016; 1 seizoen)

Reality
The Undateables (2012; 3 seizoenen)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forest Whitaker is 'The Godfather of Harlem' in nieuwe serie
Series / Nieuws

Forest Whitaker is 'The Godfather of Harlem' in nieuwe serie

De Oscar-winnende acteur zal de serie over drugsbaas Bumpy Johnson ook produceren.

Forest Whitaker zal de hoofdrol spelen in de nieuwe serie The Godfather of Harlem van Epix en ABC Signature Studios. De Oscar-winnende acteur zal daarnaast ook fungeren als uitvoerend producent.

De serie is een creatie van Chris Brancato (Narcos) en Paul Eckstein en krijgt een eerste seizoen van tien afleveringen. Whitaker speelt in The Godfather of Harlem drugsbaron Bumpy Johnson, die na tien jaar in de cel te hebben doorgebracht, terugkeert naar zijn oude wijk, die in de jaren '60 niet meer is wat het ooit was. Nu de straten worden beheerst door de Italiaanse maffia, neemt Bumpy het op tegen de familie Genovese om Harlem weer in zijn bezit te krijgen. Gedurende deze strijd vormt hij een hechte band met niemand minder dan Malcolm X.

The Godfather of Harlem wordt omschreven als een misdaadserie die ook de rassenstrijd in de tumultueuze jaren '60 zal aanstippen. Brancato doet dienst als showrunner van de serie, die geproduceerd zal worden door Nia Yang Bongiovi, Eckstein, James Acheson en Markuann Smith.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.