search
Dvd review 'Moordvrouw' (S7) - met een schokkende dood
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Moordvrouw' (S7) - met een schokkende dood

Wendy van Dijk en Thijs Römer gaan weer op jacht.

Bedenker: Maarten van der Duin | Cast: Wendy van Dijk (Fenna Kremer), Porgy Franssen (Menno de Waard), Achmed Akkabi (Bram Amezian), Thijs Römer (Evert Numan) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-zenders: RTL4

RTL4 zit al eventjes op een degelijke Nederlandse politieserie Moordvrouw. De opvolger van Baantjer, in 2006 gestopt, pakt nog altijd meer dan een miljoen kijkers per aflevering. Met rollen voor de bekendere BN'ers Wendy van Dijk, Thijs Römer en Renée Soutendijk (tot seizoen 5) heeft de serie ook acteerkracht. Het reeds afgeronde seizoen 7 verscheen eerder dit jaar en bestond voor het eerst uit niet 10, maar 8 afleveringen. En dit seizoen had een schokkende dood.

Onlangs gaf Dutch FilmWorks seizoen 7 uit op Dvd. Hieronder eerst een sneak peek en de synopsis.



In seizoen 7 zetten Fenna, Evert, Bram en Liselotte de samenwerking voort in een nieuw, eigen team. Dries is inmiddels actief bij de AIVD en schakelt zijn voormalige collega's in bij gevoelige opdrachten. Door één van de opdrachten krijgen ze te maken met het grootste gevaar dat hen ooit bedreigde. Meer dan ooit moeten ze hun verschillen opzij zetten om de strijd aan te binden met een mysterieuze hacker, die het ook nog eens persoonlijk op hen heeft voorzien.



Uitgave: Moordvrouw - Seizoen 7 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: Voor doven en slechthorenden | EAN: 8719372007259 | Release: april 2018 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het zevende seizoen van Moordvrouw zitten vastgeklikt in een dikke dvd-stackcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes verder geen details.

Beeld & geluid
De twee schijven van distributeur DFW laat een wisselende kwaliteit zien. De beeldvullende weergave laat een wat flets, grauw geheel zien. Het lijkt wel of de kleur er een beetje uitgetrokken is. De scherpte is voor een Dvd-uitgave verder prima en van echt storende gebreken is amper sprake. Als de kleur iets beter was geweest, dan was het juist een erg nette uitgave geweest wat betreft het beeld. Het geluid is slechts Dolby Digital 2.0 en dat komt vaker voor bij Nederlandse series. Jammer voor de fan van surround geluid.

Bonusmateriaal
Dutch FilmWorks heeft besloten basic schijven op te leveren. Er zijn dus geen extra's terug te vinden, enkel de acht afleveringen. Deze staan netjes verspreid over de twee schijven.

Seizoen 8 al in de maak
Dat het zevende seizoen bestaat uit 8 afleveringen zou erop kunnen wijzen dat de serie wordt gerond. Dit lijkt echter niet zo. De kijkcijfers blijven namelijk netjes. Het zevende seizoen werd ook pas laat in het jaar aangekondigd, dus het is nog even geduld hebben voor de kogel door de kerk is bij RTL4.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen