search

Ons nieuws van vrijdag 4 mei 2018

James Wan maakt DC-serie 'Swamp Thing'
Series / Nieuws

James Wan maakt DC-serie 'Swamp Thing'

De regisseur van Aquaman krijgt meer werk.

Eindelijk krijgen we wat details over de digitale streamingdienst die DC Comics wil lanceren. Die zal de naam DC Universe krijgen en brengt ons series als Titans, Harley Quinn en ook Swamp Thing, die gemaakt zal worden door regisseur James Wan (Aquaman).

Daarmee krijgen we voor het eerst weer extra details over de streamingdienst van DC. De live-action serie van James Wan zal in 2019 debuteren en krijgt een script van Mark Verheiden en Gary Dauberman. Een synopsis is er ook al:

Als CDC-onderzoeker Abby Arcane terugkeert naar haar jeugdhuis in Houma, Louisiana, om daar een dodelijk virus dat uit een moeras lijkt te komen te onderzoeken, vormt ze een onverwachte band met wetenschapper Alec Holland. Maar vervolgens wordt hij op tragische wijze van haar weggenomen. Terwijl machtige krachten op Houma neerdalen, van plan om de mysterieuze eigenschappen van het moeras voor eigengewin uit te buiten, ontdekt Abby dat het moeras mystieke geheimen verbergt en dat haar geliefde mogelijk niet dood is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire 'The Handmaid's Tale' krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

Populaire 'The Handmaid's Tale' krijgt derde seizoen

Hulu gunt de serie weer een nieuwe reeks.

De gewelddadige, misogynistische dystopie blijft nog minstens een jaar bestaan. Hulu heeft bevestigd dat The Handmaid's Tale een nieuw seizoen krijgt. Dat heeft Hulu vandaag bekend gemaakt, vlak na de première van de derde aflevering van het tweede seizoen.

Mooi is dat Hulu vandaag ook meteen een mijlpaal bereikte: die van twintig miljoen Amerikaanse abonnees. Hulu stelt verder dat The Handmaid's Tale nu dubbel zoveel mensen bereikt als in het eerste seizoen en dat schrijfster Maragret Atwood ook bij het derde seizoen een van de uitvoerend producenten is.

De dramaserie speelt zich in de Verenigde Staten van de toekomst af. Als gevolg van klimaatverandering en soa's, zijn vrouwen veel minder vruchtbaar. Daaruit vloeit een nieuwe burgeroorlog voort, die uiteindelijk leidt tot de vorming van Gilead, een dictatoriale regering die de paar overgebleven vruchtbare vrouwen onderdrukt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Moordvrouw' (S7) - met een schokkende dood
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Moordvrouw' (S7) - met een schokkende dood

Wendy van Dijk en Thijs Römer gaan weer op jacht.

Bedenker: Maarten van der Duin | Cast: Wendy van Dijk (Fenna Kremer), Porgy Franssen (Menno de Waard), Achmed Akkabi (Bram Amezian), Thijs Römer (Evert Numan) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-zenders: RTL4

RTL4 zit al eventjes op een degelijke Nederlandse politieserie Moordvrouw. De opvolger van Baantjer, in 2006 gestopt, pakt nog altijd meer dan een miljoen kijkers per aflevering. Met rollen voor de bekendere BN'ers Wendy van Dijk, Thijs Römer en Renée Soutendijk (tot seizoen 5) heeft de serie ook acteerkracht. Het reeds afgeronde seizoen 7 verscheen eerder dit jaar en bestond voor het eerst uit niet 10, maar 8 afleveringen. En dit seizoen had een schokkende dood.

Onlangs gaf Dutch FilmWorks seizoen 7 uit op Dvd. Hieronder eerst een sneak peek en de synopsis.



In seizoen 7 zetten Fenna, Evert, Bram en Liselotte de samenwerking voort in een nieuw, eigen team. Dries is inmiddels actief bij de AIVD en schakelt zijn voormalige collega's in bij gevoelige opdrachten. Door één van de opdrachten krijgen ze te maken met het grootste gevaar dat hen ooit bedreigde. Meer dan ooit moeten ze hun verschillen opzij zetten om de strijd aan te binden met een mysterieuze hacker, die het ook nog eens persoonlijk op hen heeft voorzien.



Uitgave: Moordvrouw - Seizoen 7 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: Voor doven en slechthorenden | EAN: 8719372007259 | Release: april 2018 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het zevende seizoen van Moordvrouw zitten vastgeklikt in een dikke dvd-stackcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes verder geen details.

Beeld & geluid
De twee schijven van distributeur DFW laat een wisselende kwaliteit zien. De beeldvullende weergave laat een wat flets, grauw geheel zien. Het lijkt wel of de kleur er een beetje uitgetrokken is. De scherpte is voor een Dvd-uitgave verder prima en van echt storende gebreken is amper sprake. Als de kleur iets beter was geweest, dan was het juist een erg nette uitgave geweest wat betreft het beeld. Het geluid is slechts Dolby Digital 2.0 en dat komt vaker voor bij Nederlandse series. Jammer voor de fan van surround geluid.

Bonusmateriaal
Dutch FilmWorks heeft besloten basic schijven op te leveren. Er zijn dus geen extra's terug te vinden, enkel de acht afleveringen. Deze staan netjes verspreid over de twee schijven.

Seizoen 8 al in de maak
Dat het zevende seizoen bestaat uit 8 afleveringen zou erop kunnen wijzen dat de serie wordt gerond. Dit lijkt echter niet zo. De kijkcijfers blijven namelijk netjes. Het zevende seizoen werd ook pas laat in het jaar aangekondigd, dus het is nog even geduld hebben voor de kogel door de kerk is bij RTL4.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dood 'Game of Thrones'-personage opnieuw terug
Series / Nieuws

Dood 'Game of Thrones'-personage opnieuw terug

Selfie verraadt de terugkeer.

De opnames voor het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones zijn ondertussen aanbeland in Belfast. Dus rond de set zwerven de nodige acteurs die een optreden hebben in de HBO-serie. En nu is er een acteur gespot die al dood is.

Een enorme spoiler mag het niet genoemd worden, aangezien Wilf Scoldings personage Rhaegar Targaryen in seizoen 7 al terugkeerde voor een flashback. In een onthullende scene met Bran Stark dook Rhaegar op.

Naar Rhaegar wordt in de serie vaak gerefereerd, het is immers de oudere broer van Emilia Clarke's Daenerys Targaryen en de man van Elia Martell. Ook wordt hem verweten dat hij de onrust in Westeros heeft aangewakkerd.

Acteur Scoldings plaatste een selfie online bij een hotel in Belfast. Niet veel later verwijderde hij deze, maar niet voordat deze werd opgepakt door de rest van de wereld. Zijn aandeel zal in 2019 onthuld worden.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Avengers: Infinity War heeft effect op 'Agents of SHIELD'
Series / Nieuws

Avengers: Infinity War heeft effect op 'Agents of SHIELD'

De connectie tussen MCU-series en films blijft bestaan.

De afgelopen paar MCU-films hadden grote invloed op de gebeurtenissen van Agents of SHIELD. Op de vraag of de gebeurtenissen van Avengers: Infinity War ook invloed hebben, antwoordt een van de castleden van de MCU-show op ABC nu volmondig ja. De dramaserie zal refereren naar die gebeurtenissen.

De site TVLine vroeg dat aan Adrian Pasdar, die bevestigend antwoordde. "Ja, we hebben dingen op de achtergrond lopen, die periodiek refereren naar, en banden hebben met Avengers: Infinity War. Dus ja, dat wordt zeker gebruikt en heeft echt een sterke band met wat er in de films aan de hand is."

Welke aspecten van het einde van de derde Avengers-film precies invloed hebben kon Pasdar niet vertellen; hij gaf toe de Avengers-film nog niet gezien te hebben. Interessant is het trouwens wel; showrunners Jed Whedon en Maurissa Tancharoen gaven in maart al aan dat een mogelijk zesde seizoen er heel anders uit zou zien door Infinity War.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.