Dvd review 'Timeless' - tijdreis-serie met Abigail Spencer

Dvd review 'Timeless' - tijdreis-serie

Eerst gecanceld, toen toch verlengd.

Bram de Groot, 12 mei 2018 13:00

Bedenker: Eric Kripke | Shawn Ryan | Cast: Abigail Spencer (Lucy Preston), Matt Lanter (Master Sergeant Wyatt Logan), Malcolm Barrett (Rufus Carlin), Sakina Jaffrey (Denise Christopher), Paterson Joseph (Connor Mason) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-zenders: RTL4
Deze serie uit 2016 maakte iets opmerkelijks mee. Het groots aangekondigde Timeless werd namelijk op 10 maart 2017 gestaakt door NBC, maar hier kwam de zender al binnen drie dagen op terug. Na overleg met Sony Pictures Television is er toch een vervolg gekomen voor de sci-fi tijdreis-serie met onder meer Abigail Spencer en Matt Lanter. Dat de serie eigenlijk zou stoppen was niet heel raar. Na een aftrap met ruim 7,5 miljoen kijkers kwam het slotstuk niet verder dan ruim 3 miljoen geinteresseerden.

Onlangs gaf Sony Pictures Home Entertainment het debuutseizoen uit op Dvd. Hieronder eerst de trailer en de synopsis.


In seizoen 1 is de mysterieuze crimineel Flynn is vastbesloten Amerika te vernietigen door de geschiedenis te veranderen met een gestolen geheime tijdmachine. De enige hoop om hem tegen te houden, ligt in de handen van een onverwachte groep mensen: Lucy, een docent geschiedenis; Wyatt, een soldaat; en Rufus, een wetenschapper, die het prototype van de tijdmachine moeten gebruiken om terug in de tijd te reizen om ervoor te zorgen dat belangrijke momenten onveranderd blijven. Terwijl ze de gevaarlijke voortvluchtige proberen voor te blijven moeten ze ook het achterliggende mysterie ontrafelen om Flynns verwoesting tegen te houden voor het te laat is.Uitgave: Timeless - Seizoen 1 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 16 x ca. 41 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609638905 | Release: april 2018 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Timeless zitten vastgeklikt in een doorzichtige dvd-keepcase. In de hoes een mooi overzicht van de inhoud per schijf, met zowaar Nederlandstalige synopsissen. Fraai.

Beeld & geluid
Sony Pictures heeft op iedere schijf vier afleveringen gezet en als er kritisch wordt gekeken naar de beeldkwaliteit van deze Standard Definition-uitgave dan kan gezegd worden dat deze er op de juiste afstand netjes uitziet. Naast wat standaard SD-gebreken (lichte blokvorming) is de kleur opvallend netjes; niet te contrastrijk, maar nog steeds prachtige kleuren. Ook de scherpte is prima en de donkere scènes zijn goed in de detailweergave. Het geluid wordt aangeleverd door een 5.1 surroundtrack, welke degelijk tot zijn recht komt.

Bonusmateriaal
Sony Pictures heeft het wat betreft extra's beperkt gehouden. Er zijn namelijk wat verwijderde scènes terug te vinden op de schijven en wat Bloopers. Voor de rest moet je het doen met de zestien afleveringen van in totaal 658 minuten.

Timeless seizoen 2 nu op de buis
Ondanks dat NBC de serie toch een tweede kans gaf, betekent niet dat er ook een derde seizoen volgt. Het zou volgens bedenker Eric Kripke vooral afhangen van de kijkcijfers en die spreken op dit moment niet echt in het voordeel van de serie. Dit omdat deze dalen. Hieronder de trailer voor seizoen 2:


Lees meer over: DVd, timeless, Abigail Spencer, Matt Lanter, Malcolm Barrett, Goran Visnjic, Paterson Joseph, Sakina Jaffrey, Claudia Doumit, 2016, trailer, nbc

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws