search
Briljante 'The Expanse' na 3 seizoenen voorbij
Series / Nieuws

Briljante 'The Expanse' na 3 seizoenen voorbij

Te weinig kijkers voor Syfy.

Ondanks dat The Expanse een van de best gerecenseerde sci-fi series ooit is, en het derde seizoen een score van maar liefst 100 procent heeft op RottenTomatoes, heeft Syfy besloten er een punt achter te zetten. De laatste aflevering is daarmee in juli te zien. Helemaal voorbij hoeft het overigens niet te zijn.


Alcon Television Group, dat de serie financiert en produceert, wil hem aan een andere partij verkopen. "The Expanse heeft ons gedurende drie briljante seizoenen aan televisie door het hele zonnestelsel getransporteerd," aldus Chris McCumber, baas van NBC Universal Cable Entertainment. "Iedereen bij Syfy is groot fan van de serie en dit was een ongelofelijk moeilijke beslissing. We willen de buitengewone cast, crew en al die getalenteerde creatievelingen die geholpen hebben het verhaal van James S.A. Corey tot leven te brengen bedanken. En vooral de meest loyale fans van de serie: bedankt."

Dat Syfy stopt met The Expanse heeft naar het schijnt te maken met de aard van de deal. Het heeft enkel de uitzendrechten voor de serie op televisie, niet op bijvoorbeeld streaming. Daarom zijn de half één miljoen Amerikanen die erop afstemmen gewoon niet genoeg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen