search
Dvd review 'Smeris' (S4) - Het politieduo is terug!

Dvd review 'Smeris' (S4) - Het politieduo is terug!

Van Koningsbrugge en Van de Ven in de hoofdrollen.

Bram de Groot
Regie: David Lammers | Erik de Bruyn | Cast: Jeroen van Koningsbrugge (Theo Kamp), Dennis van de Ven (Willem Niessen), Kiki van Deursen (Maartje van Vught), Juliette van Ardenne (Lotte van Hees), Daan van Dijsseldonk (Harold Bergkamp) e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: BNNVARA

Met hoofdrollen voor Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven heeft BNN (tegenwoordig BNNVARA) met de Nederlandse Smeris een meer dan politieserie serie in handen. Nadat het derde seizoen wat inkakte wat betreft de kijkcijfers, wist seizoen 4 weer uitstekende cijfers te overleggen, met circa zo'n 800 duizend kijkers per aflevering. In maart werd het meest recente seizoen afgerond.

Onlangs gaf Just Entertainment het vierde seizoen uit op Dvd. Hieronder eerst de eerste aflevering 'Gehaktdag' van S4 en de synopsis.

[video_embed]2427[/video_embed]

In seizoen 4 lijkt de rust in Tilburg weer teruggekeerd. Willem heeft de leiding over het politiecorps van Marcel overgenomen en Theo en Maartje leiden een rustig leven met kleine TJ. Maar nog voordat Willem gewend is aan zijn nieuwe functie als hoofd van de politie moet hij de leiding nemen in een zaak waarin het verschil tussen het recht en rechtvaardigheid op scherp komt te staan. Langzaam verandert dit in een spel op leven en dood.Uitgave: Smeris - Seizoen 4 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands voor doven en slechthorenden | EAN: 8711983967717 | Release: april 2018 | Met dank aan: Just Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het vierde seizoen van Smeris zitten vastgeklikt in een dikke dvd-stackcase. In de hoes verder geen details over de afzonderlijke afleveringen. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid
De eerste twee schijven bevatten ieder drie afleveringen en de derde schijf heeft er vier. De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is uiteraard Standard Definition en deze pakt netjes uit, zij het met de basic gebreken - zoals wat blokvorming. De kleur is echter bovengemiddeld. Deze is namelijk zeer natuurlijk en wordt bijgestaan door een mooie dieptewerking en prima detailbehoud in de meer donkere scènes. Ook de scherpte voelt goed aan. Deze politieserie heeft in tegenstelling tot menig andere series van vaderlandse bodem een 5.1 surround track. Deze pakt ook goed aan, met bovengemiddelde muzikale ondersteuning, al nog altijd een bijzondere nadruk op de dialoog.

Bonusmateriaal
Met een verkoopprijs van nog geen twee tientjes is dit een redelijk goedkope en verder ook basic uitgave. Er zijn door Just Entertainment dus geen extra's toegevoegd aan de schijven.

Seizoen 5 pas later?
Het is nog niet bekend of de NPO / BNNVARA doorgaat met de serie en dus gaat voor een vijfde seizoen. Tegenover De Telegraaf gaven Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven aan dat het "misschien beter is om eens een langere pauze te nemen". Er werd zelfs aangegeven dat er wordt overwogen om een speelfilm te maken.

Aanbevolen artikelen