search

Ons nieuws van maandag 14 mei 2018

Dvd review 'Smeris' (S4) - Het politieduo is terug!
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Smeris' (S4) - Het politieduo is terug!

Van Koningsbrugge en Van de Ven in de hoofdrollen.

Regie: David Lammers | Erik de Bruyn | Cast: Jeroen van Koningsbrugge (Theo Kamp), Dennis van de Ven (Willem Niessen), Kiki van Deursen (Maartje van Vught), Juliette van Ardenne (Lotte van Hees), Daan van Dijsseldonk (Harold Bergkamp) e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: BNNVARA

Met hoofdrollen voor Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven heeft BNN (tegenwoordig BNNVARA) met de Nederlandse Smeris een meer dan politieserie serie in handen. Nadat het derde seizoen wat inkakte wat betreft de kijkcijfers, wist seizoen 4 weer uitstekende cijfers te overleggen, met circa zo'n 800 duizend kijkers per aflevering. In maart werd het meest recente seizoen afgerond.

Onlangs gaf Just Entertainment het vierde seizoen uit op Dvd. Hieronder eerst de eerste aflevering 'Gehaktdag' van S4 en de synopsis.

[video_embed]2427[/video_embed]

In seizoen 4 lijkt de rust in Tilburg weer teruggekeerd. Willem heeft de leiding over het politiecorps van Marcel overgenomen en Theo en Maartje leiden een rustig leven met kleine TJ. Maar nog voordat Willem gewend is aan zijn nieuwe functie als hoofd van de politie moet hij de leiding nemen in een zaak waarin het verschil tussen het recht en rechtvaardigheid op scherp komt te staan. Langzaam verandert dit in een spel op leven en dood.



Uitgave: Smeris - Seizoen 4 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands voor doven en slechthorenden | EAN: 8711983967717 | Release: april 2018 | Met dank aan: Just Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het vierde seizoen van Smeris zitten vastgeklikt in een dikke dvd-stackcase. In de hoes verder geen details over de afzonderlijke afleveringen. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid
De eerste twee schijven bevatten ieder drie afleveringen en de derde schijf heeft er vier. De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is uiteraard Standard Definition en deze pakt netjes uit, zij het met de basic gebreken - zoals wat blokvorming. De kleur is echter bovengemiddeld. Deze is namelijk zeer natuurlijk en wordt bijgestaan door een mooie dieptewerking en prima detailbehoud in de meer donkere scènes. Ook de scherpte voelt goed aan. Deze politieserie heeft in tegenstelling tot menig andere series van vaderlandse bodem een 5.1 surround track. Deze pakt ook goed aan, met bovengemiddelde muzikale ondersteuning, al nog altijd een bijzondere nadruk op de dialoog.

Bonusmateriaal
Met een verkoopprijs van nog geen twee tientjes is dit een redelijk goedkope en verder ook basic uitgave. Er zijn door Just Entertainment dus geen extra's toegevoegd aan de schijven.

Seizoen 5 pas later?
Het is nog niet bekend of de NPO / BNNVARA doorgaat met de serie en dus gaat voor een vijfde seizoen. Tegenover De Telegraaf gaven Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven aan dat het "misschien beter is om eens een langere pauze te nemen". Er werd zelfs aangegeven dat er wordt overwogen om een speelfilm te maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gotham' krijgt vijfde en laatste seizoen
Series / Nieuws

'Gotham' krijgt vijfde en laatste seizoen

Eindelijk zien we hoe Bruce Wayne Batman wordt!

De serie Gotham krijgt een vijfde en laatste seizoen. Het lijkt erop dat de serie daarmee de honderd afleveringen gaat bereiken, al moet het aantal nog bevestigd worden door televisiezender FOX. De zender heeft in elk geval besloten om een nieuwe reeks te maken rond de jonge Bruce Wayne en ditmaal vooral te kijken naar de manier waarop hij uiteindelijk Batman geworden is.

Mooi aan de verlenging, is dat FOX de showrunners daarmee de kans geeft om het verhaal van de serie ook goed af te ronden. De Batman-prequel gaf Bruce Wayne steeds meer vorm en liet zien hoe hij langzaamaan begon te verworden tot de gemaskerde held die we allemaal kennen van de verschillende live-action films, comics en tekenfilmseries.

Het is nog niet zeker welk verhaal het vijfde seizoen precies zal vertellen, al hoorden we wel dat het vierde seizoen eindigt met een grote cliffhanger en een enorme catastrofe voor de stad Gotham. Daar zal het vijfde seizoen op voortborduren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Last Man Standing' keert terug!
Series / Nieuws

'Last Man Standing' keert terug!

Tim Allen keert terug voor zevende seizoen.

Tim Allen (Home Improvement) keert terug voor een zevende seizoen van Last Man Standing. De komedie werd verleden jaar nog door ABC gecanceld, maar de serie wordt binnenkort gereanimeerd door FOX.

In de serie volgen we Mike Baxter, gespeeld door Golden Globe-winnaar Allen, een getrouwde vader van drie meisjes die zijn mannelijkheid probeert te behouden in zijn wereld die vooral bestaat uit vrouwen. Allen reageerde verheugd op het nieuws. Hij was zwaar teleurgesteld dat de serie van bedenker Jack Burditt verleden jaar werd afgelast.

In het tv-seizoen 2016-2017 was Last Man Standing na Modern Family de best bekeken serie van ABC.

Last Man Standing wordt geproduceerd door 20th Century Fox Television. Er zijn ook rollen voor Nancy Travis, Jonathan Adams, Amanda Fuller, Christoph Sanders en Jordan Masterson.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Over en uit voor CBS-serie 'Scorpion'
Series / Nieuws

Over en uit voor CBS-serie 'Scorpion'

Na 4 seizoenen komt er een einde aan de reeks...

Geoffrey Ketels

CBS heeft er duidelijk voor gekozen om schoon schip te maken. Verschillende series worden door het netwerk naar de eeuwige jachtvelden verwezen waaronder ook 'Scorpion'. In deze serie volgden we een team welke gespecialiseerd is in hacken, programmeren en psychologie. Zij sloegen de handen in elkaar met de overheid om de strijd aan te gaan tegen high-tech bedreigingen.

Scorpion ging in première met uitstekende cijfers welke ze wist vast te houden gedurende haar eerste seizoenen. Echter vallen de cijfers van het vierde seizoen aanzienlijk tegen waardoor de toekomst van Scorpion al snel op de helling kwam te staan. Nu heeft CBS dus duidelijk beslist om geen verder vertrouwen meer te stellen in de serie. Niet alleen het verhaal van Scorpion is over en uit, ook de komedie 'Superior Donuts' krijgt geen vervolg meer.

Eerder dit jaar besloot CBS ook reeds om een aantal andere van haar projecten te cancellen. Het ging hierbij onder meer om 'Living Biblically' en om 'Wisdom of the Crowd'. Was jij een fan van Scorpion en zal je deze serie missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe hoofdrolspeler voor 'Lethal Weapon'!
Series / Nieuws

Nieuwe hoofdrolspeler voor 'Lethal Weapon'!

Clayton Crawford wordt gewoon vervangen.

Lethal Weapon krijgt toch een derde seizoen! Acteur Clayton Crawford wordt gewoon vervangen door Sean William Scott, de acteur die we toch vooral kennen van komediefilms American Pie. Nu mag hij echter in de huid van een politieagent kruipen en een serieuze, doch bij vlagen komische rol spelen.

Het schijnt trouwens dat het personage van Crawford uit de serie geschreven wordt, maar dat Scott - zo meldt The Hollywood Reporter - diens broer speelt. Op die manier kan men toch de naam van Riggs in de franchise houden, zoals eigenlijk wel hoort. Dat is mooi, want zo bouwt men gewoon voort op wat al gevestigd was.

Eerder was er het verhaal dat acteur Crawford zich flink misdragen had op de set van de serie. Hij zou ervoor gezorgd hebben dat cast- en crewleden zich niet veilig voelden. Het zou zelfs zo zijn dat een aantal castleden niet meer met hem wilden praten. En dus werd hij ontslagen, waarmee het voortbestaan van de serie onzeker werd. Tot vandaag dus!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen