DVD-recensie: 'De Deal'

DVD-recensie: De Deal

Een mooie uitgave, maar helaas zonder extra's.

Jim Pedd, 14 mei 2014 om 12:46

Regie: Arno Dierickx | Cast: Carolien Spoor (Fenna Zielhorst), Jacob Derwig (André Wouters), Bart Klever (Sibrandi), Achmed Akkabi (Darius), Paul Hoes (Witteveen), Nienke Römer (Roos Omega) | Jaren: 2014 | TV-release: VARA
De miniserie De Deal was van 8 maart tot 22 maart te zien op de VARA. De serie werd redelijk goed ontvangen al had de serie sneller op gang moeten komen volgens recensenten. Toch is het een nette serie, die niet helaas niet heel goed bekeken werd.

In De Deal staat de jonge journaliste Fenna Zielhorst (Carolien Spoor) centraal. Zij infiltreert in de populistische Vrijheidspartij, die met strakke hand geleid wordt door de charismatische André Wouters (Jacob Derwig). Ze probeert een vergaande politieke deal te onthullen, maar dit blijkt niet zonder gevaar. Zeker wanneer Fenna ontdekt dat er een aanslag op de politieke leider dreigt.

Genoeg gelijkenissen met de werkelijkheid dus. Ondanks dat en het spannende uitgangspunt, werd De Deal niet zo goed bekeken. De eerste aflevering trok slechts 479.000 kijkers en stond daarmee op de vierentwintigste plaats in de kijkcijfer top vijfentwintig. Niet bepaald wat de makers verwacht hadden.

DVD: De Deal seizoen 1 | Duur: 50 min. / 3 afleveringen | Release: april 2014 | Video: 16:9 | Audio: Nederlands Dolby Digital | Discs: 2 x DVD | EAN: 8718836861833 | Met dank aan: VARA

De DVD-uitgave die ons toegestuurd is, ziet er mooi uit. De DVD-hoes zit in een slipcase met daarin twee discs. Op de eerste disc tref je aflevering één en twee en op de tweede de laatste aflevering van de miniserie. Verder vind je binnenin geen informatie. Ook op de achterkant van de uitgave staat geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen.

Extra’s tref je verder ook niet aan op de discs. Dat is jammer, want op internet kun je een mooie featurette vinden over de gelijkenissen met de werkelijkheid van de serie. Dergelijke toevoegingen aan de uitgave hadden we mooi gevonden.

Toekomst
De Deal is een miniserie en dus komt er geen tweede seizoen. Zelfs al was het geen miniserie geweest, dan leek de kans ons klein dat er wel een tweede seizoen zou komen. De kijkcijfers waren nu eenmaal niet geweldig, ondanks dat het een prima serie is.

Lees meer over: dvd, bluray, recensie, review, de deal, vara, miniserie, carolien spoor, jacob derwig, bart klever, achmed akkabi, paul hoes, nienke romer

Informatie over de serie: De Deal

Populair nieuws