search

Ons nieuws van woensdag 14 mei 2014

Veel nieuw beeldmateriaal in featurette 'Gotham'
Series / Video/clip/featurette

Veel nieuw beeldmateriaal in featurette 'Gotham'

Ben McKenzie speelt de jonge rechercheur Jim Gordon.



Fox heeft een nieuwe featurette van Gotham vrijgegeven. Het kijkje achter de schermen bevat een groot aantal nieuwe beelden, maar laat ook de makers en de cast van de serie aan het woord. Gotham moet dit najaar op de buis te zien zijn.

Showrunner Bruno Heller laat verder in de featurette, die je hierboven kunt bekijken, weten dat Gotham niet alleen de oorsprong van de Joker laat zien, maar ook van Scarecrow.

De serie Gotham richt zich op een jonge James Gordon in zijn jaren voordat Gotham City werd beschermd door Bruce Wayne als Batman. De jonge Bruce zal ook een rol spelen in de serie, maar de focus ligt voornamelijk op Gordon en de oorsprong van bekende Batman-schurken, zoals The Penguin, Catwoman en The Joker.

De cast van de Gotham bestaat uit acteurs zoals Donal Logue (Harvey Bullock), Ben McKenzie (Detective James Gordon), Jada Pinkett Smith (Fish Mooney), David Mazouz (Bruce Wayne), Camren Bicondova (Selina Kyle), Sean Pertwee (Alfred), Zabryna Guevara (Captain Sarah Essen), Erin Richards (Barbara Kean) en Robin Lord Taylor (Oswald Cobblepoth, alias The Penguin).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
POLL: Nieuwe superheldenseries!
Series / Poll

POLL: Nieuwe superheldenseries!

Welke serie trekt jou het meest: Agent Carter, Constantine, Daredevil, The Flash, Gotham of...

Nadat het superhelden-genre afgelopen jaren de bioscoopzalen veroverde, is het nu tijd dat de (super)helden volop de huiskamer binnentreden. Op dit moment zijn de series Arrow en Agents of S.H.I.E.L.D. al te zien, maar aankomende twee jaar kunnen we er nog veel meer verwelkomen.

Denk maar aan Marvel Studios/ABC's Agent Carter, Netflixs Daredevil, The CW's The Flash (teaser), FOX's Gotham (trailer) en NBC's Constantine (trailer) en Heroes Reborn.

Via onderstaande POLL kun je aangeven naar welke serie in het superhelden-genre jij het meest uitkijkt. Het zijn de series die op zeker in 2014 of 2015 verschijnen. Uiteraard hebben bijvoorbeeld Marvel en The CW ook daarna grootste plannen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'De Deal'
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'De Deal'

Een mooie uitgave, maar helaas zonder extra's.

Regie: Arno Dierickx | Cast: Carolien Spoor (Fenna Zielhorst), Jacob Derwig (André Wouters), Bart Klever (Sibrandi), Achmed Akkabi (Darius), Paul Hoes (Witteveen), Nienke Römer (Roos Omega) | Jaren: 2014 | TV-release: VARA

De miniserie De Deal was van 8 maart tot 22 maart te zien op de VARA. De serie werd redelijk goed ontvangen al had de serie sneller op gang moeten komen volgens recensenten. Toch is het een nette serie, die niet helaas niet heel goed bekeken werd.

In De Deal staat de jonge journaliste Fenna Zielhorst (Carolien Spoor) centraal. Zij infiltreert in de populistische Vrijheidspartij, die met strakke hand geleid wordt door de charismatische André Wouters (Jacob Derwig). Ze probeert een vergaande politieke deal te onthullen, maar dit blijkt niet zonder gevaar. Zeker wanneer Fenna ontdekt dat er een aanslag op de politieke leider dreigt.

Genoeg gelijkenissen met de werkelijkheid dus. Ondanks dat en het spannende uitgangspunt, werd De Deal niet zo goed bekeken. De eerste aflevering trok slechts 479.000 kijkers en stond daarmee op de vierentwintigste plaats in de kijkcijfer top vijfentwintig. Niet bepaald wat de makers verwacht hadden.

DVD: De Deal seizoen 1 | Duur: 50 min. / 3 afleveringen | Release: april 2014 | Video: 16:9 | Audio: Nederlands Dolby Digital | Discs: 2 x DVD | EAN: 8718836861833 | Met dank aan: VARA

De DVD-uitgave die ons toegestuurd is, ziet er mooi uit. De DVD-hoes zit in een slipcase met daarin twee discs. Op de eerste disc tref je aflevering één en twee en op de tweede de laatste aflevering van de miniserie. Verder vind je binnenin geen informatie. Ook op de achterkant van de uitgave staat geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen.

Extra's tref je verder ook niet aan op de discs. Dat is jammer, want op internet kun je een mooie featurette vinden over de gelijkenissen met de werkelijkheid van de serie. Dergelijke toevoegingen aan de uitgave hadden we mooi gevonden.

Toekomst
De Deal is een miniserie en dus komt er geen tweede seizoen. Zelfs al was het geen miniserie geweest, dan leek de kans ons klein dat er wel een tweede seizoen zou komen. De kijkcijfers waren nu eenmaal niet geweldig, ondanks dat het een prima serie is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Wayward Pines' van M. Night Shyamalan
Series / Trailer

Trailer 'Wayward Pines' van M. Night Shyamalan

Fox komt met een kruising tussen tv-series 'Twin Peaks' en 'The Prisoner'.

Jan-Peter Rook


Hierboven vind je de trailer van Wayward Pines, een dramaserie van M. Night Shyamalan. De show, die sterk doet denken aan Twin Peaks, is gebaseerd op het boek Pines van Blake Crouch en bevat hoofdrollen voor o.a. Matt Dillon, Carla Gugino, Melissa Leo, Terrence Howard, Toby Jones en Juliette Lewis.

Een agent van de Secret Service reist af naar Wayward Pines, Idaho, en gaat op zoek naar twee vermiste overheidsagenten. Hij komt er al snel achter dat het lastig wordt om het dorpje ooit nog levend uit te komen.

Fox komt in eerste instantie met tien afleveringen, waarvan de eerste wordt geregisseerd door Shyamalan zelf. Wayward Pines heeft nog geen premièredatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Will Forte is helemaal alleen in de 'The Last Man on Earth' trailer
Series / Trailer

Will Forte is helemaal alleen in de 'The Last Man on Earth' trailer

Wat doe je als je de enige persoon op Aarde bent? Het volkslied zingen in een leeg honkbalstadion natuurlijk!

Jan-Peter Rook


Hierboven vind je de trailer van The Last Man on Earth, een nieuwe serie die dit jaar bij Fox te zien zal zijn. Will Forte (MacGruber, Nebraska), tevens de bedenker en schrijver van de show, speelt Phil Miller, de allerlaatste man op Aarde. Het is het jaar 2022 en hij reist heel Amerika af op zoek naar andere overlevenden. Hoe komt het dat juist Phil de enige persoon op Aarde is? En bestaat er nog een kans dat hij ooit iemand anders zal tegenkomen?

De pilot van The Last Man on Earth wordt geregisseerd door Phil Lord en Chris Miller, de heren achter 21 Jump Street en The Lego Movie. De precieze premièredatum is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste stills crossover 'The Simpsons' en 'Family Guy'
Series / Nieuws

Eerste stills crossover 'The Simpsons' en 'Family Guy'

Later dit jaar verschijnt de aflevering 'The Simpsons Guy'.

Onlangs verscheen nog een speciale LEGO-aflevering van The Simpsons en nu kunnen we ons klaarmaken voor de aflevering The Simpsons Guy, een crossover tussen The Simpsons en Family Guy. De twee geliefde en langlopende animatieseries, beide van Fox, ontmoeten elkaar september dit jaar.

Hieronder en -boven zie je de eerste afbeeldingen uit de aflevering. Je ziet ontmoetingen tussen gezinsleden van de Springfield-bewoners en de familie Griffin. In The Simpsons Guy bezoeken de Griffins Springfield en lopen ze de familie Simpson tegen het lijf.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.