search
Rechtszaak van 300 miljoen dollar tegen AMC
Series / Nieuws

Rechtszaak van 300 miljoen dollar tegen AMC

De zender zou volgens Frank Darabont miljoenen achterhouden.

Toen The Walking Dead gelanceerd werd door Frank Darabont en hij halverwege de productie van het tweede seizoen moest vertrekken, leverde dat flinke problemen op. Jarenlang wordt er namelijk al een rechtszaak gevoerd tussen netwerk AMC en Darabont.


Vandaag blijkt uit bericht van Deadline dat er nog altijd voor de rechter gevochten wordt. Darabont wil 300 miljoen dollar zien van AMC, dat het daar natuurlijk niet mee eens is. Volgens Darabont heeft AMC alle belastingvoordelen die het via de serie kreeg, gehouden. Daar had hijzelf echter ook recht op, claimt hij. In een reactie daarop gaf AMC al mails vrij die Darabont gestuurd had aan cast- en crewleden, waarvan de inhoud niet altijd even netjes was.

Maar ergens lijkt Darabont wel een punt te hebben. Verschillende andere voormalig showrunners van de serie (die overigens een relatief grote doorloop heeft, met elke paar seizoenen wel een nieuwe showrunner) hebben soortgelijke zaken lopen tegen AMC. De vraag is wie er uiteindelijk gelijk krijgt en dat horen we 13 juni.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen