search

Ons nieuws van donderdag 7 juni 2018

'Younger' wordt een extra seizoen ouder
Series / Nieuws

'Younger' wordt een extra seizoen ouder

De TV Land serie blijft vriend en vijand verbazen...

Geoffrey Ketels

De vraag die veel mensen zich reeds enige tijd stellen is hoelang een vrouw van in de 40 zich voor kan doen als iemand van in de 20... blijkbaar voor minstens 6 seizoenen! TV Land heeft namelijk bekend gemaakt dat haar serie 'Younger' is verlengd voor een zesde seizoen. Het moment waarop de bekendmaking werd gedaan kon bovendien niet beter worden gekozen. Het nieuws werd immers bekend gemaakt op het première feest van het vijfde seizoen in Brooklyn, New York.

Dat er nog een vervolg komt voor 'Younger' komt eigenlijk niet geheel onverwachts. Het vierde seizoen van de reeks was het best bekeken seizoen ooit. Bovendien stegen de kijkcijfers explosief in vergelijking met deze van het derde deel. Daarnaast is het ook nog eens de originele serie van TV Land die over de beste kijkcijfers beschikt tot dusver. De keuze om er een extra seizoen aan te breien was dan ook wellicht bijzonder snel gemaakt.

Ben jij een fan van de serie Younger en kijk jij nu al uit naar het vijfde en het zesde seizoen van de reeks?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Picard naar 'Star Trek: Discovery'?
Series / Nieuws

Picard naar 'Star Trek: Discovery'?

Patrick Stewart hint op een terugkeer!

Acteur Patrick Stewart kennen we allemaal als Captain Jean-Luc Picard uit Star Trek The Next Generation. Hij was voor het laatst in 2002, in de film Star Trek Nemesis te zien als dat personage, maar zou nu zomaar eens terug kunnen keren in Star Trek: Discovery - de eerste televisieserie in de franchise in tien jaar.

Stewart vertelde tijdens een kort interview met Red Carpet News TV dat hij de nieuwe serie nog niet gezien had, maar dat hij "wellicht op erg korte termijn een goede reden" zou hebben om dat wel eens te gaan doen. Wellicht dat de acteur de serie even moet terugkijken omdat hij zich moet voorbereiden op een rolletje als Picard in de serie.

Zeker is dat natuurlijk niet, maar we weten dat Stewart graag weer in de huid van Picard kruipt. Dat is trouwens wel moeilijk, want Discovery speelt zich ruwweg een eeuw voor The Next Generation af. Maar wat wel kan, is dat de acteur een voorouder van Picard speelt, een beetje zoals Brent Spiner ooit deed met Data.

Het tweede seizoen van de serie moet volgend jaar te streamen zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rechtszaak van 300 miljoen dollar tegen AMC
Series / Nieuws

Rechtszaak van 300 miljoen dollar tegen AMC

De zender zou volgens Frank Darabont miljoenen achterhouden.

Toen The Walking Dead gelanceerd werd door Frank Darabont en hij halverwege de productie van het tweede seizoen moest vertrekken, leverde dat flinke problemen op. Jarenlang wordt er namelijk al een rechtszaak gevoerd tussen netwerk AMC en Darabont.

Vandaag blijkt uit bericht van Deadline dat er nog altijd voor de rechter gevochten wordt. Darabont wil 300 miljoen dollar zien van AMC, dat het daar natuurlijk niet mee eens is. Volgens Darabont heeft AMC alle belastingvoordelen die het via de serie kreeg, gehouden. Daar had hijzelf echter ook recht op, claimt hij. In een reactie daarop gaf AMC al mails vrij die Darabont gestuurd had aan cast- en crewleden, waarvan de inhoud niet altijd even netjes was.

Maar ergens lijkt Darabont wel een punt te hebben. Verschillende andere voormalig showrunners van de serie (die overigens een relatief grote doorloop heeft, met elke paar seizoenen wel een nieuwe showrunner) hebben soortgelijke zaken lopen tegen AMC. De vraag is wie er uiteindelijk gelijk krijgt en dat horen we 13 juni.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Joss Whedon maakt detectiveserie
Series / Nieuws

Joss Whedon maakt detectiveserie

Rond een vrouwelijke hoofdpersoon.

Joss Whedon heeft weer een nieuw project gevonden. Hij is aangesteld als uitvoerend producent van een televisieserie voor het netwerk Freeform, die draait om een vrouwelijke detective. Variety meldt dat de serie Pippa Smith: Grown-Up Detective heet.

Het titelpersonage is ergens in de twintig en speelde toen ze jong was een detective op televisie. Nu doet ze dat in haar echte leven, maar moet ze een moeilijke balans vinden tussen het omgaan met haar verslavingen en relatieproblemen. Elke aflevering moet Pippa een nieuw raadsel of mysterie oplossen.

Showrunners van de serie zijn Siobhan Thompson en Rebecca Drysdale. Verder is er nog niemand gecast voor de serie. Of Whedon mee zal helpen als schrijver is niet helemaal zeker. Duidelijk is wel dat hij zoekende is naar een nieuw project. Eerst zou Whedon Batgirl regisseren voor Warner Bros. maar na de tegenvallende ontvangst van Justice League stopte hij daarmee.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen