Alles wat we weten over de 'Game of Thrones' spin-off

Alles over de Game of Thrones spin-off

Van bekende elementen tot iets minder bekende...

Jim Pedd, 10 juni 2018 om 12:27

HBO heeft deze week eindelijk een eerste spin-off van Game of Thrones besteld. Het gaat om een prequel die ontwikkeld is door Jane Goldeman en George R.R. Martin, die zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen rond de Iron Throne moet afspelen. In dit artikel zetten we alles wat we al weten op een rij.
Het plot
De serie speelt zich af vlak na de Age of Heroes, waarbij de wereld steeds duisterder wordt. Vermoedelijk krijgen we de Long Night te zien, en de War for the Dawn. Dat is een periode waarin de White Walkers zorgden dat heel Westeros duister was en bedekt met sneeuw. Er woedde een strijd tussen mensen, de Children of the FOrest en de White Walkers.

White Walkers
De serie moet zich focussen op de “daadwerkelijke oorsprong van de White Walkers”. In de aflevering The Door van het zesde seizoen kregen we al te zien dat de Children of the Forest verantwoordelijk waren voor het scheppen van de Night King, die vervolgens de andere White Walkers maakten. We mogen vermoedelijk het oorsprongsverhaal van de Night King verwachten.

House Stark
Interessant is dat de pilot ook zal gaan draaien om de Starks uit de grote verhalen die we in Game of Thrones voorbij zagen komen. Wellicht dus Bran the Builder, die de ijsmuur bouwde waarmee de White Walkers eeuwenlang op een afstand zijn gehouden. Vermoedelijk zien we de opkomst van de muur.

House Lannister
In de Age of Heores is er een man die Lann the Clever heet. Hij wist Casterly Rock te stelen van House Casterly en dat is een verhaal dat in de serie steeds maar terugkomt. Nu zou er wellicht wat context gegeven kunnen worden.

House Targaryen
Die hoeven we niet te verwachten. Pas driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones kregen zij een machtspositie. En dus zien we ze vermoedleijk niet of nauwelijks.

Valyria
Wat we wel te zien krijgen, zijn mysteries uit het Oosten; dat zou hinten naar Valyria, het verdoemde koninkrijk waar de Targaryens een rol speelden. Ooit was dat een groot keizerrijk, vol draken en magie, maar van de ene op de andere dag verwoest.

Onbekend verhaal
Tot slot is ook deze belangrijk uit de logline: “het is niet het verhaal dat we denken te kennen”. Kortom: er moeten heel wat verrassingen te zien zijn in de serie. Wel kunnen we er vanuit gaan dat er een aantal elementen die we kennen voorkomen, waaronder Bran the Builder en de Long Night.

Bron: THR

Lees meer over: Game of THrones, HBO, Spinoff, Age of Heroes, Jane GOldman, George RR Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws