search

Ons nieuws van zondag 10 juni 2018

Blu-ray review 'Game of Thrones' - in 4K!
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Game of Thrones' - in 4K!

Westeros in ultra-HD en met Dolby Atmos.

Bedenkers: David Benioff, D.B. Weiss | Cast: Lena Headey (Cersei Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Maisie Williams (Arya Stark), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow), e.a. | Uitzending serie: 2011 - heden | Tv-zender: HBO

Ondertussen wacht zo'n beetje de complete wereld op het afsluitende seizoen van Game of Thrones, de enorm succesvolle fantasyserie van HBO gebaseerd op de fantasieboeken 'Het lied van ijs en vuur' van D.B. Weiss. Hoe zal het aflopen met de huizen van onder meer de Starks, de Lannisters en uiteraard de Targaryens? En de White Walkers... hoe sterk zijn zij? En wat zal er met de geliefde personages gebeuren? Wat is het lot van Jon Snow? Hoe welbespraakt blijft Tyrion, en weet Cersei stand te houden? Ooit begon het met seizoen 1, nog mager bekeken maar wel de prachtige aftrap van waar we nu zijn.

Onlangs verscheen het eerste seizoen op een 4K Blu-ray uitgave. Aangezien het gaat om misschien wel de succesvolste serie van dit moment, werd de serie terug bekeken in de beste beeldkwaliteit die er verkrijgbaar is.



In het eerste seizoen wordt je geïntroduceerd in de wereld van Westeros, via meerdere verhaallijnen. Het grootste deel van de serie speelt zich af op het mythische continent Westeros, waar enkele adellijke families strijden om de macht in het rijk. Daarnaast komt ook de strijd tussen de "Nachtwacht" (Night's Watch) en de gevaren achter de Muur aan bod. Ook het oostelijke continent Essos komt in beeld, waar Daenerys Targaryen een weg probeert te vinden naar haar koningschap in Westeros.



Serie: Game of Thrones - Seizoen 1 | Aantal discs 4 x 4K Blu-Ray | Afleveringen: 10 x 55 minuten | Beeld: 2160p Ultra HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888236239 | Release: juni 2018 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier 4K Blu-Ray schijven van deze uitgave van het eerste seizoen van Game of Thrones zitten vastgeklikt in een iets dikkere zwarte amaray Blu-Ray keepkase, met daaromheen een insteekhoes. In de hoes een blaadje met de titels en synopsissen van de tien afleveringen, en het bonusmateriaal.

Beeld en geluid
Dit is het belangrijkste deel van de review: hoe scoort het beeld? De serie is bekeken op een van de nieuwste Samsung QLED 55 inch scherm, met een 5.1 surround set van Bose. Het beeld met de standaard 1.78:1 verhouding ziet er werkelijk fantastisch uit, vooral de kleuren van de verschillende settings in Westeros vallen (opnieuw) erg op. Het lijkt allemaal toch iets voller en krachtiger, al kan dit ook gewoon aan het fantastisch scherm liggen. Voor een echte vergelijking zou je de Blu-ray en 4K uitgave naast elkaar moeten afspelen op een dezelfde scherm. Dit wordt helaas erg lastig. Iets waarvan sowieso gezegd kan worden dat er een vooruitgang is, is terug te vinden op het audiovlak. Er wordt namelijk een Engelstalige Dolby TrueHD 7.1 / Dolby Atmos meegeleverd en dit was niet het geval op de gewone Blu-ray uitgave. Deze track klinkt werkelijk geweldig via de 5.1 opstelling, met volle achtergrondgeluiden en geluidseffecten en prima verstaanbaar dialoog. Uiteraard mag je (opnieuw) tien keer naar de track van Ramon Djawadi luisteren, en dit is nooit een gemis.

Bekend bonusmateriaal
Er is geen nieuw bonusmateriaal te vinden op deze schijven, dus daarvoor hoef je de uitgave niet te kopen. Wel is zo goed als alles meegenomen, in HD. De totale speelduur is zo'n 2,5 uur en zo kun je (opnieuw) kijken naar de vijftien 'Character Profiles', de 'Making of' van ruim een half uur en de kortere featurettes 'From the Book to the Screen', 'Creating the Show Open', 'Creating the Dothraki Language' en 'The Night's Watch'. De titels geven de inhoud al zo'n beetje aan en de video's duren zo'n 5 tot 8 minuten per stuk. Ook kun je bij episode zes 'Anatomy of an Episode' aanzetten, een soort PiP-track.

Voor de 4K Game of Thrones-junk!
Voor de liefhebbers van 4K en Game of Thrones is dit natuurlijk een must-have. De serie heeft een hoog herkijk-gehalte en ook voor nieuwkomers is het een aanrader! De 4K-uitgave is vooral aan te raden als je een die-hard fan bent van 4K en de serie nog niet op HD-schijf hebt. Er zijn geen nieuwe extra's en de 4K-beeldkwaliteit is zeker indrukwekkend, maar dat is de gewone Blu-ray beeldkwaliteit ook. Of seizoen 2 en de latere seizoenen ook in 4K verschijnen, is nog niet duidelijk - al lijkt de kans groot dat dit wel gaat gebeuren in aanloop naar seizoen 8, ergens in 2019.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Welke series kunnen we vanaf deze week bingen?

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

Na twee seizoenen kwam de serie van de Wachowski zussen al tot een eind. Maar Netflix besloot hen wel de kans te geven het verhaal af te ronden en die afronding is sinds deze week op Netflix Nederland te streamen. De Sensates moeten samenwerken in een poging hun gelijken voor altijd te redden.



Martha Stewart is een van de bekendste bakkers van het Verenigd Koninkrijk. In deze show demonstreert ze de technieken die iedereen zou moeten kennen om thuis de beste baksels te maken.



Heb je je ooit voor kunnen stellen hoe het zou zijn om in de bak te zitten? Vind je dat eng? Wacht dan tot je deze documentaireserie gezien hebt, waarin Paul Connelly je meeneemt naar buitenlandse gevangenissen en de omstandigheden waarin sommige gevangenen verkeren.



Een rechtbankthriller. Maar dan wel een echte. In 2001 werd schrijver Michael Peterson aangeklaagd voor de moord op zijn vrouw, Kathleen, wiens lichaam op de trap in een plas bloed aangetroffen werd. Deze documentaire bevat onderhand meer twists dan een gemiddelde bestseller.



Marcella Backland vertrok omwille van haar familie bij de Metropolitan Police. Maar al vrij snel daarna verliet haar echtgenoot haar en besloot ze terug te keren. Meteen krijgt ze een gruwelijk moordmysterie op te lossen, dat bekende elementen bevat…




Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

The 100 (2014) - S05E05
Supergirl (2016) - S03E21
Explained (2018) - S01E05
The Break with Michelle Wolf (2018) - S01E03
Supergirl (2015) - S03E21
The Originals (2013) - S05E06


Deze week verschenen verder nog een boel andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Kinderserie
The Hollow (2018 | 1 seizoen)
Treehouse Detectives (2018 | 1 seizoen()


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AMC verdedigt kijkcijfers 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

AMC verdedigt kijkcijfers 'The Walking Dead'

De zender houdt vertrouwen.

Tijdens een bijeenkomst in Londen heeft de AMC-pief Sean Sullivan hun serie The Walking Dead verdedigd. De zombieserie, één van de grootste tv-successen ooit, ziet de kijkcijfers met name het afgelopen seizoen fors kelderen.

De AMC-baas zei tijdens de bijeenkomst voor investeerders dat ze nog steeds erg gelukkig zijn met de franchise en dat de serie zijn dominante positie heeft behouden ondanks de dalende kijkcijfers. Hierbij gaf hij aan dat de investeerders niet teveel moeten kijken naar de huidige kijkcijfers, maar juist naar de sterke financiële resultaten van AMC.

Uiteraard zullen er achter de schermen zorgen zijn over The Walking Dead. Naast de dalende kijkcijfers werd onlangs duidelijk dat de belangrijke gezichten Andrew Lincoln (Rick Grimes) en Lauren Cohan (Maggie) tijdens het negende seizoen afscheid zullen nemen.

AMC belooft een soort reboot met het negende seizoen, waarin naar verluidt een grote rol is weggelegd voor Norman Reedus' Daryl Dixon.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles wat we weten over de 'Game of Thrones' spin-off
Series / Featured

Alles wat we weten over de 'Game of Thrones' spin-off

Van bekende elementen tot iets minder bekende...

HBO heeft deze week eindelijk een eerste spin-off van Game of Thrones besteld. Het gaat om een prequel die ontwikkeld is door Jane Goldeman en George R.R. Martin, die zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen rond de Iron Throne moet afspelen. In dit artikel zetten we alles wat we al weten op een rij.

Het plot


De serie speelt zich af vlak na de Age of Heroes, waarbij de wereld steeds duisterder wordt. Vermoedelijk krijgen we de Long Night te zien, en de War for the Dawn. Dat is een periode waarin de White Walkers zorgden dat heel Westeros duister was en bedekt met sneeuw. Er woedde een strijd tussen mensen, de Children of the FOrest en de White Walkers.

White Walkers
De serie moet zich focussen op de "daadwerkelijke oorsprong van de White Walkers". In de aflevering The Door van het zesde seizoen kregen we al te zien dat de Children of the Forest verantwoordelijk waren voor het scheppen van de Night King, die vervolgens de andere White Walkers maakten. We mogen vermoedelijk het oorsprongsverhaal van de Night King verwachten.

House Stark
Interessant is dat de pilot ook zal gaan draaien om de Starks uit de grote verhalen die we in Game of Thrones voorbij zagen komen. Wellicht dus Bran the Builder, die de ijsmuur bouwde waarmee de White Walkers eeuwenlang op een afstand zijn gehouden. Vermoedelijk zien we de opkomst van de muur.

House Lannister
In de Age of Heores is er een man die Lann the Clever heet. Hij wist Casterly Rock te stelen van House Casterly en dat is een verhaal dat in de serie steeds maar terugkomt. Nu zou er wellicht wat context gegeven kunnen worden.

House Targaryen
Die hoeven we niet te verwachten. Pas driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones kregen zij een machtspositie. En dus zien we ze vermoedleijk niet of nauwelijks.

Valyria
Wat we wel te zien krijgen, zijn mysteries uit het Oosten; dat zou hinten naar Valyria, het verdoemde koninkrijk waar de Targaryens een rol speelden. Ooit was dat een groot keizerrijk, vol draken en magie, maar van de ene op de andere dag verwoest.

Onbekend verhaal
Tot slot is ook deze belangrijk uit de logline: "het is niet het verhaal dat we denken te kennen". Kortom: er moeten heel wat verrassingen te zien zijn in de serie. Wel kunnen we er vanuit gaan dat er een aantal elementen die we kennen voorkomen, waaronder Bran the Builder en de Long Night.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.