search
'Game of Thrones' eerste helft 2019 op TV; maar één spin-off in de maak

'Game of Thrones' eerste helft 2019 op TV; maar één spin-off in de maak

Zet je klok er alvast maar gelijk op.

Bram de Groot

De fans van Game of Thrones hebben maar een saai 2018. Het wachten is op het achtste en laatste seizoen van de fantasyserie én de spin-off die daarna gaat verschijnen. Over allebei is er nu nieuws.


Ten eerste zal het laatste seizoen van de geprezen HBO-serie te zien zijn in de eerste helft van 2019. Dit zei HBO programmapresident Casey Bloys tijdens een perstour voor de Television Critics Association. Dit betekent dat we binnen een jaar hebben gezien hoe Westeros dealt met de White Walkers en de onderlinge conflicten.

De opnames voor de spin-off prequel die daarna op HBO gaat verschijnen starten ergens in de eerste helft van 2019, en niet oktober 2018 zoals eerder werd verondersteld. Bloys gaf aan dat ze daarop mikken en dat ze nog zoeken naar een regisseur en een cast. In gesprek met Entertainment Weekly gaf Bloys aan dat er aan één spin-off wordt gewerkt, en dus niet aan meer versies zoals eerder werd gemeld.

De voorloper is uitgewerkt door Jane Goldman. "Ik verwacht geen beweging op andere prequels totdat we zien wat deze doet," aldus Bloys.

De fans kunnen waarschijnlijk april/mei 2019 in hun agenda zetten. Dit is het moment waarop ook eerdere seizoenen verschenen en daarmee is de kans groot dat in die periode ook seizoen 8 van de originele serie debuteert, met uiteindelijk zes afleveringen van zo'n anderhalf uur per stuk.

Aanbevolen artikelen